Forum » Pomoč in nasveti » kako naj nastelam router ALLNET
kako naj nastelam router ALLNET
denzl ::
kupu sm router znamke ALLNET,pa ga ne znam nastelat da bi mi interet delu pa me zanim kako se to nastela ce ga kdo ima bi pa se raj vidu ker kljub navodilo je ta tok "zajeban"da mi ne rata.pa kako se odpera porte pa vse uglavnem.HVALA
lp
lp
Self-Defence ::
Že kar nekaj časa nisem imel opravka z ALLNET router-jem, mislim da gre nekako takole:
Za administracijo, če se ne motim mora biti samo ena mašina in sicer na 1. LAN portu. Če me spomin ne vara je na prvi strani Setup Wizard ali nekaj v tem stilu. Nastaviš odvisno od Intrnetnega Ponudnika PPPoE(ADSL) ali DynamicIP(KABEL). Pri PPPoE nastaviš Username in Password, pri DynamicIP pa mislim da samo MAC address-o. Če si imel računalnik ki ga uporabljaš že prej priklopljen na internet preko kabelskega modema uporabi CLONE MAC, če je pa vse na novo pa mislim da moraš vpisati samo še DNS-je. Vklopi še DHCP in na mašinah naštimaj Obtain an IP Address Automaticlly in mislim, da bi zadevščina morala funkcionirati. Upam, da si to želel in da si rešil problem, če nisi pa napiši kje se ti je zataknilo. Pa zraven uporabljaj tudi navodila!
LP
Za administracijo, če se ne motim mora biti samo ena mašina in sicer na 1. LAN portu. Če me spomin ne vara je na prvi strani Setup Wizard ali nekaj v tem stilu. Nastaviš odvisno od Intrnetnega Ponudnika PPPoE(ADSL) ali DynamicIP(KABEL). Pri PPPoE nastaviš Username in Password, pri DynamicIP pa mislim da samo MAC address-o. Če si imel računalnik ki ga uporabljaš že prej priklopljen na internet preko kabelskega modema uporabi CLONE MAC, če je pa vse na novo pa mislim da moraš vpisati samo še DNS-je. Vklopi še DHCP in na mašinah naštimaj Obtain an IP Address Automaticlly in mislim, da bi zadevščina morala funkcionirati. Upam, da si to želel in da si rešil problem, če nisi pa napiši kje se ti je zataknilo. Pa zraven uporabljaj tudi navodila!
LP
k bo mdoma ti bom vse povedu kako in kaj pa najraje bi vidu da bi miodva to resla prek msn-ja pa bi mi dov email naslov vse mi pa lahko vsi pomagate ce mate kej znanja v seb;)
lp
lp
tko je!jst sm mal to sprobavo,pa mi ni cist nc ratal.ce mi lahko ti mal pomagas drgac bi pa prosu ce mi kdo pove cist natancno.to bi se raj vidu.navodila so pa zaen kurc mogoče moja anglescina k sm bl slab v angli pa me mal "jebe"
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Innbox F50 -> Mikrotik in IPv6Oddelek: Omrežja in internet | 7418 (5166) | XS!D3 |
» | Amis ADSL modem + router?Oddelek: Omrežja in internet | 9328 (5438) | Bakunin |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52403 (24153) | simone |
» | router Vigor 2700 + WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 3100 (2485) | Yacksy |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2302 (2076) | TribesMan |