» »

Resume in Cover letter

Resume in Cover letter

Avalonis ::

Torej, ravno pišem resume za eno/dve delovni mesti v tujini (USA & Canada) ter sem moral zraven še napisati cover letter (motivacijsko pismo). Ker sem to pisal prvič sem se precej razgledal naokoli po netu in najdel precej stvari. Cover letter je bil napisan in se mi zdi zelo uredu sestavljen. Problem je pa nastal, ko sem prišel k življenepisu. Tudi primere tega sem našel na netu (USA & Canadian format) ampak v tem resumeu polovico stvari ni napisanih, ki bi mi morda precej olajšale pridobiti delo. Ena izmed teh stvari je znanje jezikov. Nikjer nisem zasledil, da lahko napišeš še ostale tvoje sposobnosti/znanja, ki bi lahko prišla prav, temveč samo in izključno moraš napisati svoje izkušnje v tistem omejenem kontekstu za delo, ki ga želiš. Tudi starost ni nikjer nikoli omenjena. Ne mislim pisati neumnosti, kot so urednik srednješolskega časnika in ostale budalaščine temveč stvari, ki pridejo zelo prav v poslovnem živlenju in tudi kažejo pripravljenost in znanje kandidata. Je znanje tujih jezikov res tako manj vredno v tujini? Ima morda, kdo izkušnje z prošnjami v tujini in na kaj naj bom pozoren. Predvsem me zanima koliko časa in katere formalnosti bi moral opraviti, da grem potem delati v tujino (USA & Canada) če mi ponudijo delovno mesto? Če se ne motim je v tem primeru, ko te že čaka šiht, stvar malce enostavnejša. Se motim? Hvaležen bi bil za vsa mnenja in izkušnje, ki ste jih ostali imeli z iskanje službe v tujini. Hvala.

drejc ::

Upam da kej pomaga:
http://www.google.ch/intl/en_ch/jobs/re...

Kar se pa tice informacij o zaposlovanju v tujini se je pa nedavno uporabnik Antonija ponudil za informacije o tej zadevi preko zs.

lp

Highlag ::

Ja jeziki verjetno v ZDA res niso tako pomembni kot tule. Njihov "svet" govori španščino in angleškino, Kanada pa še francoščino potem se pa že jeziki končajo. Ni ravno takšne izbire kot pri nas :D
Never trust a computer you can't throw out a window


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delodajalci kaj pričakujete od CV?

Oddelek: Loža
416675 (4216) Tear_DR0P
»

Potrebujem pomoc pri prosnji za delo v nemskem jeziku

Oddelek: Loža
184852 (4164) Red_Mamba
»

Kolk agresivni ste v spremnih pismih?

Oddelek: Loža
235027 (3434) AndrejO
»

Prošnje za delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6816586 (14105) bluefish
»

Zaposlitev po FE (LJ)

Oddelek: Šola
283931 (2892) eric_cartman

Več podobnih tem