Forum » Pomoč in nasveti » Help, kwa narest??? linija za*ebava!
Help, kwa narest??? linija za*ebava!
element ::
No, zadeva je taka: Mam USR Sportster Flash 33.6 modem (zunanji) in USR 56k WinModem. 33.6 modem se mi poveže z 33.600 in pol vleče dol od 0.1 do 2kb/s (odvisno), 56k modem se poveže z 33.200 do 37.000, vleče pa okol 2kb/s!? What da fak? Aja, mamo trojčka (stara mama, stric, mi). A je problem u razdelilni postaji/liniji (modem ni, ker pri sosedu, ki je na novo prkluček nabavu delata oba po specifikacijah). A bi se to rešil, če bi nabavu ISDN + lastno linijo + ISDN modem? Kaj naredit do takrat, pa kolk kej stane ISDN linija + PRIKLJUČEK? Dejte pomagat...
- spremenil: element ()
Huey P ::
Vem samo en odgovor;
Mam ISDN pa ti povem, da se ne splača. Da ti spremenijo analogno linijo v digitalno boš moral odšteti 50.000 SIT, potem te še 24.000 SIT pride najcenejši ISDN telefon in še dodatnih 20.000 SIT za ISDN modem. Raje daj kakšnih 10.000-15.000 SIT pa posodobi analogno linijo ali pa spremeni trojčka v tri neodvisne linije ter jih poveži z centralo (tak približno man jaz). Tako boš, ko boš hotel poklicati strica ali staro mati, zavrtel Npr. 11 in dobil strica... Ko boš pa hotel klicati v Mursko Soboto pa boš moral prej zavrteti eno številko za zunanjo linijo (pri meni je to 9)...
Mam ISDN pa ti povem, da se ne splača. Da ti spremenijo analogno linijo v digitalno boš moral odšteti 50.000 SIT, potem te še 24.000 SIT pride najcenejši ISDN telefon in še dodatnih 20.000 SIT za ISDN modem. Raje daj kakšnih 10.000-15.000 SIT pa posodobi analogno linijo ali pa spremeni trojčka v tri neodvisne linije ter jih poveži z centralo (tak približno man jaz). Tako boš, ko boš hotel poklicati strica ali staro mati, zavrtel Npr. 11 in dobil strica... Ko boš pa hotel klicati v Mursko Soboto pa boš moral prej zavrteti eno številko za zunanjo linijo (pri meni je to 9)...
..::DOOM III: The Legacy::..
A lahko še mal bl podrobno razložiš, kje to narest pa to? To me res zanima, pa kok si dal ti za to?
Imamo dve hiši. V hiši #1 imam ISDN linijo in eno analogno. V hiši #2 pa samo eno analogno. Vse analogne linije so povezane na Panasonicovo analogno centralo - zato lahko vežem klic na drugo analogno linijo itd... ISDN linija pa se ne more vezati na analogno centralo (ni mogoče) zato ne morem vezati klica na ISDN telefon, če mo kdo pokliče na analognega in obratno. Ti maš trojčka - če kupiš eno analogno centralo lahko povežeš te tri linije med sabo in tako lahko vežeš klic na drugo linijo (k stricu) in ta spet lahko preveže klic nazaj k tebi ali k stari materi...
Za to boš rabil eno analogno centralo (ne vem kolko stane) in moral boš kupiti še dve liniji (tudi ne vem kolko stane). Vendar pa te ta poseg stane veliko manj kot kupiti ISDN telefon, linijo in modem...
Za to boš rabil eno analogno centralo (ne vem kolko stane) in moral boš kupiti še dve liniji (tudi ne vem kolko stane). Vendar pa te ta poseg stane veliko manj kot kupiti ISDN telefon, linijo in modem...
Hm... Ena linija je okol 50k. to se prav 100k za 2 linije, pa centrala, pa kr še rabš pol je okol 140k. ISDN je pa z linijo okol 100k. Stric in stara mama bi mela pol dvojčka, jest pa isdn (2 linije zame), stric nej pa pol že uštima kukr ve in zna. Še zmer se ne morem odločt...
Han ::
Za začetek si kupi svojo navadno linijo, ki stane okrog 24k. Po tem ti bo modem deloval normalno hitro, še vedno pa jo lahko "nadgradiš" v ISDN priključek za nadaljnih 24k... Huey je malo pretiraval s cenami.
Sej jest bi rad mel 2 liniji. En 64k isdn, pa da bi lahko neodvisno brsku po netu, pa telefoniru, tko me starci nebi mogl dobit, da sm na netu!
Han;
Plus priključnina 10.000 SIT in vsi dodtni stroški, ki jih Telekom nakraca na račun...
Plus priključnina 10.000 SIT in vsi dodtni stroški, ki jih Telekom nakraca na račun...
diso ::
isdn stane 25000 sit, modem asuscom pci isdn 8000 sit. če si to omisliš boš si lahko kmalu omislil še adsl( 512 kbit prenos) za fiksne stroške 8000 sit na mesec. če boš kupoval isdn modem si vsekakor kupi asuscom. je najbolj carski( vem iz lastnih izkušenj)
`DoC ::
Glede na povedano je po mojem najboiljše nabaviti ISDN in kasneje ko boš imel to možnost še ASDL gor ubodeš pa je.
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+
No, to sm tud hotu narest... Kdaj pa kej pride ADSL do nas? Smo 5km vn iz Domžal... Smer -> Celje ! Občina Lukovica.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL + analogni telefonOddelek: Pomoč in nasveti | 2561 (2198) | oversc0re |
» | ISDN. 101 + FAXOddelek: Omrežja in internet | 1367 (1267) | nero |
» | ADSL po analognih vodih?Oddelek: Omrežja in internet | 3072 (1975) | pivmik |
» | iz ISDN v ANALOGNO linijo - kako NAJCENEJE ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1729 (1567) | cekr |
» | Teličkovo nabijanje!Oddelek: Omrežja in internet | 2658 (1853) | madmitch |