Forum » Šola » SAE
SAE
Elemen_T ::
SAE je v bistvu neke vrste šola, kjer po končanem šolanju prejmete mednarodno diplomo.
Gre za precej ugledno šolo po vsem svetu, kjer so se šolali številni glasbeni producenti.
Zanima me ali je že kdo dal to reč čež (oziroma je v teku) in kakšno je vaše mnenje...
Ker šolnina znese več kot 4000 EUR bom še nekajkrat premislil ali se vpišem ali ne ...
Skratka - predvsem me zanima kakšna je vrednost tiste diplome.
Gre za precej ugledno šolo po vsem svetu, kjer so se šolali številni glasbeni producenti.
Zanima me ali je že kdo dal to reč čež (oziroma je v teku) in kakšno je vaše mnenje...
Ker šolnina znese več kot 4000 EUR bom še nekajkrat premislil ali se vpišem ali ne ...
Skratka - predvsem me zanima kakšna je vrednost tiste diplome.
OnTheMic ::
Na predstavitvi SAE kar nekajkrat jasno in glasno poudarijo, da diploma nikakor ne pomeni garantirane službe in privilegijev ne pri nas in ne v tujini. Diploma ti da recimo le prednost pri razpisu za neko službo, imaš pač več možnosti kot nekdo, ki tega nima. Sicer tu ciljajo predvsem na tujino, saj je Slovenija premajhna in imajo "veze in poznanstva" pri iskanju službe precej večjo vrednost kot SAE diploma.
Če pa ciljaš na službo v tujini, potem pa GO FOR IT!
Itak boš moral za tisto pravo diplomo (ki je enakovredna našim univerzitetnim diplomam) nadaljevati študij v Amsterdamu ali kje drugje, ker pri nas zaenkrat še nimajo nadaljevalnega programa.
LP
Če pa ciljaš na službo v tujini, potem pa GO FOR IT!
Itak boš moral za tisto pravo diplomo (ki je enakovredna našim univerzitetnim diplomam) nadaljevati študij v Amsterdamu ali kje drugje, ker pri nas zaenkrat še nimajo nadaljevalnega programa.
LP
Ja - v bistvu jest računam - in čakam na dan, ko bo nadaljevalni program za univ. diplomo možen tudi pri nas.
OnTheMic ::
No, potem sva pa že dva... sicer sem po naravi optimist, vendar se mi zdi, da bo do tega preteklo še kar nekaj let. SAE ima namreč po svetu 38 podružnic, od tega jih je 22 v Evropi, od teh 22-ih pa jih ima zaenkrat samo 5 tudi program nadaljevalnega študija z univerzitetno diplomo. Tako da dvomim, da bo novopečena članica "SAE Ljubljana" sploh kdaj prišla na vrsto...
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OnTheMic ()
Matev ::
En moj prijatelj se želi vpisati v to šolo SAE.
in me je prosim če lahko izbrskam kakšni so vpisni pogoji.
Ker na njihovi spletni strani ne najdem vpisnih pogojev
http://www.sae.edu/home/mainframe.php4?
vas sprašujem ali je kaka omejitev glede predhodne izobrazbe - vsaj peta stopnja in podobno?
in me je prosim če lahko izbrskam kakšni so vpisni pogoji.
Ker na njihovi spletni strani ne najdem vpisnih pogojev
http://www.sae.edu/home/mainframe.php4?
vas sprašujem ali je kaka omejitev glede predhodne izobrazbe - vsaj peta stopnja in podobno?
Matev ::
Glede na to da obljubljajo kot nadaljevanje možnost pridobitve univerzitetne izobrazbe me je zanimalo če je kaka srednja šola predpogoj za vpis.
Mene itak stvar ne gane - je pa kot informacija za prijatelja (ker nima srednje šole, ima pa veliko denarja) ključnega pomena.
Mene itak stvar ne gane - je pa kot informacija za prijatelja (ker nima srednje šole, ima pa veliko denarja) ključnega pomena.
Dobro zdej glede srednje šole nisem prepričan, ampak grem glavo stavit, da za ta denar gredo tudi mimo formalne izobrazbe.
Sploh pa - ta diploma je mednarodna in je (zaenkrat) pri nas še brez neposrednega pomena.
Kmalu naj bi tudi pri nas polnopravno veljala kot običajna diploma - do tega trenutka pa se tudi ne mislim vpisat.
Sploh pa - ta diploma je mednarodna in je (zaenkrat) pri nas še brez neposrednega pomena.
Kmalu naj bi tudi pri nas polnopravno veljala kot običajna diploma - do tega trenutka pa se tudi ne mislim vpisat.
Eye-ree ::
Institut SAE načeloma zahteva vsaj 5. stopnjo izobrazbe, kar pa v primeru, da dovršeno rešiš vpisni vprašalnik in pokažeš ustrezno začetno znanje, ni obvezen pogoj.
O tem te, kolikor sem seznajena, poučijo na dnevu odprtih vrat, ki je na omenjeni šoli organiziran dvakrat letno - mislim, da je zdaj enkrat aprila (www.sae.edu)
Sama sem nad ponujenim programom navdušena, ker ti intenziven študij z vrhunskimi producenti in tonskimi tehniki (denimo da opravljaš šolanje za audio engineering, kjer je seznam pedagogov res impresiven) naše dežele vsekakor ne more škoditi in je vreden svojega denarja. Če ga seveda imaš...
O tem te, kolikor sem seznajena, poučijo na dnevu odprtih vrat, ki je na omenjeni šoli organiziran dvakrat letno - mislim, da je zdaj enkrat aprila (www.sae.edu)
Sama sem nad ponujenim programom navdušena, ker ti intenziven študij z vrhunskimi producenti in tonskimi tehniki (denimo da opravljaš šolanje za audio engineering, kjer je seznam pedagogov res impresiven) naše dežele vsekakor ne more škoditi in je vreden svojega denarja. Če ga seveda imaš...
at some point something must have come from nothing...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eye-ree ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | POMOČ! - kam na faks? -multimedijaOddelek: Šola | 3162 (2438) | nonamer123 |
» | izobrazba/šola/tečaj za web design in developmentOddelek: Izdelava spletišč | 2341 (2178) | HardFu |
» | SAE instituteOddelek: Šola | 2156 (2020) | innerspace |
⊘ | Spletni oblikovalecOddelek: Loža | 4085 (3097) | Tody |