» »

kateri A3-tiskalnik?

kateri A3-tiskalnik?

gigaherz ::

Zanimam se za A3-tiskalnik, ki stane cca 150000 SIT. Prosim, da mi svetujete glede nakupa!
"Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul
ash nazg thrakatuluk, agh burzum-ishi krimpatul"

Trinitron ::

A3 tiskalniki so zmeri mal slabši od A4. Ampak mogoče je najbolša izbira Canonov model. Nevem kako se že točno imenuje. Mislm da je Canon i(okrog 9000). Mogoče mal več:D

Olajuwon ::

Po mojem je najbolje da se osredotočiš na kakšne Hewlett Packard al pa Epson.

gigaherz ::

Do zdaj sem imel Epson Stylus 1000, pa je pred kratkim crknil, tako da rabim novega. Kateri tiskalnik ima najboljše razmerje med ceno in kakovostjo?
"Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul
ash nazg thrakatuluk, agh burzum-ishi krimpatul"

Trinitron ::

Med brizgalniki je Canon 100% najboljši, tesno mu sledi HP, daleč zadaj pa je Epson. Sicer ma pa HP tut zlo dobre A3 brizgalne risalnike (OfficeJet). Tut ti stanejo okrog 100.000 sit.

Brane2 ::

Anye:

Jaz mam pa ravno obratne izkusnje. Zame je Epson kralj. Edini problem je masenje in susenje sob, pa se to ni problem, ce le malo pazis nanj.

HPji ki sem jh videl, so bistveno bolj obcutljivi za kakovost papirja in na navadnem papirju dajejo slabse rezultate.

S Canoni nisem imel velikko izkusenj.

vuki ::

Jst mam HP 1220C od kar je prišel na tržišče in moram reč, da sem super zadovoljen. Tih, hiter, kakovosten izpis ne glede na kak papir printaš. Preprintam veliko načrtov (tako na paus papir, kot navaden - rezultat super), raznih fotografij (že 100g papir je vredu) in teksta .

Imam tudi Epson, ki je tud vredu, sam je glasen v primerjavi z HP, in obcutljiv!

Jst bi na tvojem mestu gledal sam HP-ja! Spoh če misliš veliko printat je super, ker kartušo enostavno napolneš in printaš skoraj napol zastojn! :))

Cannon - mislim da nima šans v primerjavi z HP-jem in Epson-om!

gigaherz ::

Tiskalnik bi bolj uporabljal oče, ker pač mora printat sheme na A3 (uni papir, ki je delno prozoren, siv).
"Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul
ash nazg thrakatuluk, agh burzum-ishi krimpatul"

Brane2 ::

vuki:

Katerega Epsona pa imas ?

Sploh pa, mislim da so refilli za EPSONa precej cenejsi ob ustrezni kaoovosti..

Dobius ::

Vuki bok...

Jst mam Epsona stylus photo 1200 pa je cist kul.. Je pa nekaj - če se bo printalo vsak dan je epson uredu, drugače pa reje nabavi hp ker se mu glave ne sušijo toliko.
je pa moj naprodaj.. ;)

Trinitron ::

Jst mam tut Epsona Stylus Photo 1200, ampak se mi nikol ni zdel preveč uredu. Je ful počasen, glasen, požrešen za barvo in šobe se mu ful mašijo. Čiščenje pa traja skor eno minuto! Odtisi na navaden papir pa so spacani, bledi in hitro zbledijo

No pol sem kupu Canona i865, ki je sicer za A4 format. Moram povedat, da sem izredno zadovoljen. Je izjemno hiter (Približno 5 sekund za polno A4 stran teksta), deluje zelo tiho (razen vlečni mehanizem, ki je povprečno glasen - tišji že kot pri Epsonu), Kartuše so izjemno poceni, zdržijo zelo veliko in so ločene, kar je zlata vredno! Edino kar me mot je to, da se tiskalnik pred vsakim printanjem mal spuca, kar traja cca. 10 sekund. Nej še povem, da lepo tiska tut na navaden papir.

HP je podobno dober, ampak ma zelo drage kartuše, ki niso ločene in zato je tiskanje dražje. Nima pa tut posebnih dodatkov, kot je tiskanje na CD, kar imata tako Epson kot Canon (No, to je odvisno od modela.)

Priporočam Canon i9100, ki je foto tiskalnik, ali pa Canon i6500, ki je nefoto.

bobby ::

pišuka,mene pa mot na mojmu Polotu to k je glasen pa vse škripa k po luknah vozm pa to k več žre kokr tanovi poloti k majo manjšo kubaturo pa hitrejš grejo,.... BLABLABLA,...

ej ljudje, ma ne morete primerjat 5 let stare tehnologije izdelave pa 1 leto staro zadevo!!! dejte najprej mal na to pomislt. tuki mi primerjate epsone,hpje, cannone med sabo pa sploh nobeden od njih ni vsaj približno v isti cenovni skupini,nima istih karakteristik al pa vsaj podobnih. valda vsi pričakujemo,da boš od nekega izdelka k je 1 leto star dobil boljše rezultate kokr od enha k je 4 leta star (JST VSAJ UPAM D,NO!!)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

bobby ::

aja Gigaherc: jst ti tko rečem.
Hp: designjet 10ps, 20ps (ma ločene glave,cena 1 je 8ksit+ddv-ima jih 6, ima ločena črnila, cena variira od 3-8k sit), cena kompletnega tiskalnika je če se ne motim okoli 100000. zadeva je dobra,robustna, ko se kej pokvari je pa druga zadeva,se ti bolj splača novga nabavt
Epson: stylus 1520 (črna cca 6ksit, barvna tud neki tacga,ma ločenew glave, če ti črna crkne potem sam črno glavo menjač. strošek cca največ 30ksit), robusten,malo glasen, A3+ cena cca 160000+ddv
za cannona pa nimam pojma katerga bi ti priporočal ker ima cannon mičken zmede na tem področju trenutno, lahko se pa pozanimam. sigurno bo pa cannon najcenejši kar se začetnega nakupa tiče, strošek potrošnega materiala pa je zelo odvisen ali samo črnilo ali je komplet glava+kartuša kokr pri HP ju.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Brane2 ::

Jaz bi tu pristavil to, da ne razumem pritozb cez Epsone. Imam dve 1200-tki in sem full zadovoljen. Imam tudi eno 1520tko, ki cisto lepo dela, vendar je ze vec kot leto dno na polici. 1200-tka jo poseka v vseh pogledih.

Pri HPjih in pri tej 1520tki mi ni vsec to, da papir skozi njih ne gre v ravni crti, ampak naredi "U" zavoj. Zaradi tega imajo kupe mehanskih tezaav, sploh pri tiskanju na debelejsi papir, pa tudi paperjami so veliko bolj nadlezni.

Kar se potratnosti crnila tice, sem precej preprican, da lahko tiskam s svojimi crnili na 1200tki ceneje kot kdorkoli s HPjem. Poraba crnila je odvisna od papirja in zahtevane locljivosti.Pri 1440 dpi bodo kapljice bistveno manjse kot pri 360 dpi. Sicer bo kapljic na isti povrsini vec, a kljub temu je v praksi poraba manjsa.

Res je, da je s 1200tko treba periodicno kaj sprintati, da se glave ne posusijo, samo to je mogoce en A4 list teksta na teden...

vuki ::

Pri HP-jih dela U zavoj, ima pa zadaj odprtino za debelejši papir. Mislim, da nimaš pri Epsonu in HP-ju nič falit.

Cokolesnik ::

Jaz imam tudi HP 1220C kot Vuki in sem zelo zadovoljen (pri istih stvareh, kot navaja omenjeni uporabnik).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

orka ::

jst ti ne priporočam designjet 10ps, zadeva je zelo velika, podpora je nekoristna od strani zastopnika, imel sm težave z kvaliteto printa črte niso bile ostre, črna barva je bila siva ...itd.
bobby lahko to potrdi
sedaj uporabljam canon-a i6500, z katerim sem zelo zadovoljen tudi cena kartuš je nizka (kartuše so seveda ločene - 3+1, glave so pa tudi ločene)

uporablam ga za print rendrov in načrtov za arhitekturo

PRIPOROČAM


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
394373 (3731) Brane2
»

HPjevi inkjeti so crap...

Oddelek: Strojna oprema
392675 (2058) Brane2
»

Refill za Canonove tiskalnike?

Oddelek: Kaj kupiti
272271 (1955) sandi
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433762 (3186) TheJack
»

tiskalnik-kateri

Oddelek: Kaj kupiti
131317 (1138) twosocks

Več podobnih tem