» »

Problem z bootanjem

Problem z bootanjem

IceIceBaby ::

Jo,

imam en hud problem z bootanjem windowsov. Pred kratkim sem se igral z linuxom. Na disku sta bili 2 particiji, 1 za sistem 20gb in drug 60gb za podatke. Prvo sem v mandrake inštalaciji pobrisal, naredil ustrezne particije za linux in par dni probaval. Potem sem se naveličal in sem se spravil nazaj XPje naložit. V inštalaciji sem pobrisal linux native in swap particiji in ju zamenjal s fat32 particijo, ista situacija kot je bila prej. Ko je formatiralo disk in naložilo porebne datoteke je normalno restartalo računalnik, vendar se niso zbootali windowsi ampak je napisalo missing operating system.

Od takrat sem probu že vse mogoče. Od fixmbr in fixboot komand v repair konzoli do fdiska iz win98. Med tem sem celo pobrisal cel disk in vse particije, pa ne pomaga nič. Če probam mandrake naložit ni problema, XPji pa nočjo bootat.

Vsak predlog je dobrodošel.

Lith ::

presnami partitionstar na disketo, zaženi in poglej če ni ostala še kaka BOOT particija od Linuxa (ne Native, ker Linux jih naredi ene 5) in jo pobriši /...

z3r0 ::

probi bootat z zagonsko disketko od windowsov pa sformateri mater boot record ( format /mbr ) Na lastno odgovornost - Mogoce bo delovalo :)
<<<<~~~~C~~~~>>>>

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1006865 (5409) SkIDiver
»

Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsow

443145 (2383) xpozed
»

Problem pri namestitvi Linux Mandrake 10

191153 (952) MasterMind
»

winXP in Linux (najboljsi nacin za zdruzitev?)

231914 (1642) dr.J
»

linux, WIN XP ali 2000, WIN98

131324 (1096) Gh0st

Več podobnih tem