» »

Neverjetno ali ne vem kaj

Neverjetno ali ne vem kaj

glavic ::

imam 33.6 usr flashan na 56.
link
ko sem vlekel tale fajl, mi je bilo povprecje downloadanja 10kb/s.
pazte to ni fajl okol 100kb in da pol to hitr potegne, ampak je 10mb in 10kb/s je vlekel cez celih 10mb.
zdej mene zanima a je ta server res tok hitr, al se je modemu odfukal :D ?
Musselli bizi

crusader ::

Ja če ti je res tok hitro dol vleku pa rajš bodi tiho, da te ne bo slišal pa začel počasneje delat.:D

glavic ::

ja to je vlekl samo na tem serverju tok, zdej trenutno vlecem SP1 pa je samo 5.6kb/s. ;(
Musselli bizi

OZZY ::

Nekateri serverji so zelo hitri, saj so neobremenjeni takrat ko ti kaj dol vlečeš. Maš pač srečo. Men tud včasih 56k vleče dol na začetku 16k in potem pada.
Go with the flow.

lordgreg ::

mater sem vesel, da na faks hodim!
tam imamo prenos aproksimativno (:D) 300KB/s!!!

Tomi ::

Saj tudi tule v knjižnici nimajo slabe povezave. Potegnil sem nekaj mp3-jev dol po 200kb/s..
Samo kaj, ko se ne da nič pametnega narediti na teh napol zaklenjenih NT-jih:O.
Sicer pa meni včasih na 33.6 doma vleče po 6k.. In to na veleobremenjenem Arnesu
metrodusa.blogspot.com

R0K ::

Ko vlečem en file dol je povezava okol 6-7kb ko je pa konec downloada pa mi napiše povprečje 13-14!ZAKAJ

Loki ::

Aargh...8-O8-O8-O.

Nimate pojma.

Glavic nimam pojma, ka je blo pr teb, ampak verjetn je bla ena napaka v IE alpa kej v zvez z cachi.

Ozzy to je zelo znana napaka IE, da na zacetku vlece z vecjo hitrostjo kot je realna (cache again) - recimo men IE na zacetku kaze ~20 kb/s, poj pa pada, ce pa uporabljam Getright, pa skos kaze enako hitrost.

Fantje en racun:
max prepustnost modema se izracuna po naslednji moznosti (za 56k):
52000 / (8*1024)=6,34765625 kb/s.

52000 bps zato, ker noben modem ne more (sme) doseci 56000 bps, ker s tem krsi FCA pravila o elektromagnetnem onesnazevanju, zato je max 52000, kar pa itaq ne boste nikoli dosegli.

Iz tega sledi, da realna hitrost prenasanja datoteke NE MORE bit visja od zgornje cifre.
I left my wallet in El Segundo

A.L.T. ::

Roberto, ka pa moj modem k se zmeri poveže z 64000bs? (isdn seveda:D)
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

andrej ::

ALT: to pa ni modem! ISDN ne uporablja modemov - napravam se rece adapter:\
Drugace pa je obicajno cisto normalno, da napise tako velike prenose. To je lahko zato, ker imas ze mogoce del datoteke v lokalnem cachu, ali pa na zacetku stevec malo zabluzu.

Lunik ::

To prvič sploh ni modem, ampak je ISDN adapter...

Spajky ::

DiamondSupra 56i Pro Vcc /hibrid HFC modem !

blue96 ::

ej ce enkrat dela dobr, pol bodi vesel in se ne jezat. sploh pa je to prav ql novica. ampak ne vem ce bo tako hitro delal na vseh serverjih....
.

DiamondSupraExpress56i Pro Vcc /hybrid HFC modem/ s spiderjem Web strani + HW compression:
25Mb v 45 min = 9KB/sec ! ni slabo kaj, HA ! ;)

blue96 ::

zegn pa tak?
.

XtX ::

x

Mr.Joker ::

roberto:hm....nebi reku da maš prav, men se skoz poveže z 53.333 bps pa ni važn v kerem OS-u sem, DL mi pa res z 5-6 Kb/s - datoteke ki so kompresirane pa vleče tudi do 17kb/s

Ps.:popravi me če se motim, samo meni kaže tako v Me in W2k v Gozzili:\

mr.Joker, ves, Roberto ma kar prav!8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri hardverski modem?

Oddelek: Kaj kupiti
231361 (1057) JP
»

Zakaj je povezava 50.666, in ne 56.000?