» »

Laserski printer za domačo rabo

Laserski printer za domačo rabo

iskra ::

Zadeva je sledeča: Družina zapravlja na tisoče tolarjev za nakup kartuš za brizgalni tiskalnik, medtem ko moj cimer v Ljubljani printa z laserskim printerjem, starim več kot pet let, do onemoglosti, brez da bi vmes menjal toner.

Prva rešitev je selitev tiskalne dejavnosti moje osnovnošolske sestre v Ljubljano, kar odpade zaradi sitnega cimra in čakanja ne petkov prevoz tiskanega materiala domov.
Druga rešitev je nakup laserskega printerja.

Svetujte mi kaj bi bil za mojo družino best buy! :)

Iščem poceni printer, ki bi zdržal brez menjave tonerja vsaj tri leta pri maksimalnem tiskanju recimo 10 strani na teden, ko bom jaz kaj več rabil bo pač malo več. Inkjet odpade zaradi kartuš, barvno tiskanje bomo pa izvajali v fotokopirnicah.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Spajky ::

IMHO best buy bi bil brezhiben par let star laserc; jest mam 7l starga Panasonic KX-P6500 (gdi, LPT, toner pod 5kSit za 2k kopij 5%, realno 1k kopij z enim tonerjem, 600x600(1200), PCL print, Dos tudi!, pokončen (glej sliko na moji strani pod About me); naslednja opcija pa nov npr.Brother1410 - 40ksit cca. GDI, pravijo, da je Ok... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

globoko grlo ::

eh, dobiš novga HPja za 45 čukov, sicer ma 600 dpijev, kar je čez glavo zadost, poglej na enaa al pa mimovrste, v pisrni imamo ena HPja 5L ene 5 let pa dela k urca, toner ma za ene 3 - 4K listov.

Brother naj bi tudi bili kul zadeve. Edin kar ti nebi svetoval je minoltin page pro 6 al neki takega, sicer ne vem če jih sploh še prodajajo, ampak je čist u pizdy (problemi z driverji za xpje).

Če boste printal 10 listov/teden, mate 1 toner zadost do vesoljnega potopa (se pravi prvi toner, ki ga boste kupili, tisti ki ga dobiš zraven je na pol prazen)

ajd

No, pol super ... Ko smo kupovali BubbleJeta pred 6imi leti smo uzeli Canona in je katastrofa (glasen ko satan in žre barvo kot pujs). Barvnega prinatnja ne koristimo kaj preveč ... Če bo kaj treba pa sem že reku d gremo h "sosedom".

Kako pa kaj samo delovanje printerja? Zahteva še kaj drugega razen tonerja? Hitrost je verjetno kr solidna. Kako se printajo sivine? Ker pri BJ navadno naredi pikice namesto barve ...
Ajow! 5 metru drow ...

Pancho ::

Mislm, da bi bil (ce kupujes novga) zate kar primeren hp laserjet 1010. priner kosta 45-50k je hiter, priklaplja se na usb 2.0, sivine so sicer tud mal pikcaste, ampak tolk kt pr tvojmu bubblejetu sigurn ne... toner ma za cca. 2500 strani in tud z novmu bos printal kar nekej cajta :) jest ga mam (tega, ki ga dobis poleg printerja) ze tri mesce pa ni se nc zajamrou (print od 5 do 50 strani na dan - bi reku, povprecno 20 strani/dan).

Mislm, da je dobra izbira. Z nakupom pocak do EU, ko bo morala biti vsa racunalniska roba v garanciji 2 leti - zdaj je za printerje u glavnem sam 1 let.

Monster ::

nabav Brotherjev tiskalnik 14xx(nevem ker je zadni model) okol 40-45K sit, toner je locel od valja mas majnše stroške za izpis.. pa toner za 3000kopij pride okol 15ksit, za 6000 pa cca 24ksit... na www.enaa.com jih majo zdj glih v akciji(printerje) čekiri mal :D
Ka zaboga...

Mojstri hvala vam za dosedanje odgovore! Ob prvi priliki bom presedel domačega finančnega ministra pred računalnik in mu predstavil ponudbo na spletu. Do takrat pa sprejemam vse predloge, ki jih boste dali na plano!
Ajow! 5 metru drow ...

Yohan del Sud ::

Če ti finance dopuščajo in če rabiš še zasilni fotokopirc in skener, si morda lahko omisliš kakega laserca multifunkcijca. Cene so padle pod 100k.

Tudi to sm že razmišlju ampak zaenkrat še ni potrebe po taki zverini pri hiši. :\ Vsekakor odloča stanje na računu mojih staršev :D
Ajow! 5 metru drow ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barvni laserski tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
233939 (1611) mat xxl
»

Barvni laserski tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
162443 (2068) joker16_7
»