» »

ČB Laserski printer nižjega razreda

ČB Laserski printer nižjega razreda

iso2000 ::

Ker precej printam, sem se odločil za nakup laserskega printerja. Ker so te zadeve še vedno relativno drage, me zanima kaj priporočate. Sam sem že gledal po Monitor-ju(revija) in se že skoraj navdušil nad Okipage 14ex, ki je bil lani maja izbran za bestbuy. Zelo pa me moti, ker so napisali, da zadeva deluje le pod Windows sistemi, ker ima le GDI in zato sem sedaj v dilemi. Če ima kdo ta ali printer podobnega cenovnega razreda (do 70Ksit) naj prosim napiše svoje izkušnje. predvsem iščem printer za zmerno ceno, ki bo deloval tudi pod Linux-om.

LP

lopov ::

Ce se ne branis rabljenega tiskalnika za ta denar ze dobis HP LJ 5/6L (no, treba met tudi malo srece). Pobrskaj po oglasniku in bolhi.

b.

Spajky ::

Kaj pa rabljeni Panasonic KX-P6500; ima Dos Driverje, pa lahko, da je kdo tudi že napisal drajverje za linux; je zadeva ok, čeprav GDI tiskalnik star ene 5 let že in 6str/min 600*600/1200 z foto enhance funkcijo (interpolacija). 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

goba ::

14ex deluje 100% v linuxu. Jaz mam tiskalnik sicer prikloplen na LPT port in ne na USB.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: goba ()

Cool! Potem pa ga bom najbrž kar vzel - cena je padla že na ca. 55 k sit!
goba: Kako pa si kaj zadovoljen? Ali je ok?
LP

cekr ::

Če hočeš, da ti bo zadeva delovala v več različnih sistemih in da ti ga bo firma podpirala tudi v morebitnih novih sistemih, potem se izogibaj levim firmam. Najboljše bo, da vzameš kakšen model od HP-ja, EPSON-a, Brother-ja, Canona, druge pa pusti pri miru. Imam izkušnje z GDI tiskalniki in vem, da moraš imeti presneto srečo, da ti deluje, če je prišlo do novega sistema.
Moja izbira:
HP LJ 1150 = 85.080 sit
BROTHER LASER HL-1230 88.200,00
BROTHER LASER HL-1440 98.640,00
EPSON LASER EPL-5900L AKCIJA 67.932,00 (nisem gledal točnih podatkov)

Drugače pa pri nakupu tudi poglej, če ima toner možnost polnenja(ima kakšen zamašek), da si ga boš lahko ceneje napolnil.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Brane2 ::

FOlk, le kdaj vas bo izučilo. Ne kupujte poceni laserjev, saj bosteže po prvi zamenjavi kartuše stvar obžalovali.

Poleg višjih cen vas bo ubila tudi (ne)dobavljivost kartuš. Na vašem mestu bi se pred vsakim takim "poceni" nakupom zelo previdno pozanimal naokrog o ceni kartuš, možnosti dobave obnovljenih kartuš itd.

Talo tvoj Oki je že kul, ampak a si ziher, a bo čez leto dni sploh kdo vedel, da je ta printer obstajal, kaj šele da bi imel zanj kartušo za spodobno ceno.
Jaz denimo dobim za svojega HP LJ1200P obnovljene kartuše, enake ali boljše od originalnih, za malo več kot pol cene. To pomeni v tem trenutku cca 11 kSIT za kartušo. Koliko stane tvoja za Oki in koliko lahko sprintaš z njo ?

Spajky ::

Huh, za moj zgoraj omenjeni printer je manj kot 5 jurjev za 2k kopij pri TelefonTrade KR... 8-) , printer na LPT je pa bi se ga dalo dobit iz druge roke tud za 35 jurjev ali manj...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spajky ()

Spajky: FIno, ce ti dela.

Mislim, da nesejo moje kartuse do 10k kopij, sploh pa sem nad kakovostjo navdusen.

Moj refiller je norc. NJegove kartuse delajo 100% tud ko so skoraj prazne. Ce ze ne zaradi cene, pa zaradi kakovosti sedaj kupujem samo njegovo robo...

BOlj splosen odgovor za folk, ki potrebujejo poceni laserja je naj si najdejo kako staro dobro HPjevo robo za odpis ~LJ3 ali kaj podobnega. Te stvari so narejene robustno in ce ravno komu niso padle s prvega nadstropja potem delajo, dobis pa jih ze dobesedno za pir...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

perci ::

Brane2: Lahko zrihtaš kakega takega laserja za pir? Se priporočam za enega :D .

Mogoce v naslednji rundi.- V prejsnji sem dobil 15 (verjetno delujocih) HP Deskjetov 690 in enga laserjeta 3P.

VSe sem zabrisal stran. Za Deskjete nisem dobil poceni kartus, Laserjet pa je mel spraskan en valj.

Mogoce bo v naslednji posiljki kaj bolje...

Tezava je v tem,d a ta roba ni velik vredna, potalam jo folku kar tko, ubija me pa prostior pa cas. NE da se mi vec ukvarjat s tem. Poln sem kar neke robe...

perci ::

No, če najdeš kej primernega za poceni in dokaj kvaliteten print, se spomni name ;).

MAdona ste me napadl! Pa saj zato sem pa sem napisal vprašanje, da bom izvedel če se zadeva splača. Edini lastnik točno tega printerja, ki se je javil (goba) pa nič ne da feedback info, da bi izvedeli kako je s ceno kartuš itd. Drugače je bil ta printer (Oki page14ex) pred slabim letom ca. 90 K sit, sedaj pa je ven prišel nov model in je cena padla. Samo, še vedono ne vem če je to res ok. Sedaj ste me že skoraj prepričali, da ni.8-O
LP

Boky ::

Brane2 a je skrivnosat zvedet kdo ti polni kartuse? 0:)

Ni, če poveš, gtipu, da si to zvedi od revije Avtomatika... :D

NEP PLEH & Zlatkov d.n.o.

Zdaj veš, zakaj se HP imenuje tko kot se imenuje. Ker so drugi pobrali vsa "tadobra" imena... >:D

Ne glede na ime tip raztura. Vsaj kar se refillov za laserje tiče. Sem že mislu kupovat posebej prah in ga zlivat v kartuše, samo ko sem videl metode tega tipa, raje jemljem pri njemu.

Drugi "regeneratorji" samo nalivajo prah v kartuše. Ta tip pa VSAKO kartušo razstavi na prafaktorje in regenerira VSE. Ležaje, gumijaste dele, kovinske valje, fotoobčutljivi selenski nanos itd.

Poleg tega uporalblja licencirane materiale in orodja, ob vsaki kartuši pa dobilš A4 testni odtis. Stvar seka.

Aja, cifra: 01/5073-763

Resno, povej, da te je poslal Brane/Avtomatika... :))

ali3n ::

iso2000 - sej, za ceno kartuš lahko sam vprašaš (telefon...), da ne boš čakal par dni...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Samo v vednost: v laserjskih so tonerji, v pljuvalnikih pa kartuše

Ja, vem da so tonerji, vendar ker je eden pač začel uporabljat izraz kartuša, je najbolje še naprej uporabljat ta izraz, da ne bo kakšne mzeed, mislim zmede. 0:)
Drugače pa ima Oki tudi zelo poceni izpis na stran - Monitor navaja 5.35 sit kot ceno na stran, kar naj bi bilo ful ugodno. Če je res pa ne vem. Zopet: povejte mi vi!

Ja, ja vem. Jaz sem kriv. Kakšen je sploh pravilni po-Toporišiču izraz za kartušo in toner ? :\

Sicer je to bolj tako tako, no, ralika je pač v tem, da je v tonerju prah, v kartuši pa tekoča barva. No, kartuše so lahko tudi plinske bombice, pa še kaj bi se našlo.

dr.J ::

Če je vprašanje podpora za Linux, je zelo dobra izbira Lexmark, ker ima dobre driverje za linux. Doma imam Optro 312L (~78 kSIT) , v službi pa Optro 520DN in vse funkcionalnosti delujejo v Linuxu.

Z Optro 312 L pride toner za 1500 strani, kasnejši imajo kapaciteto za 6000 strani.

Edino me pri poceni printerjih moti nakladanje papirja z vrha.:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.J ()

goba ::

Jaz sem imel prej ze 6ex, ki sem ga kupil iz druge roke in je deloval b.p. Zaje*al sem ga s slabim (neoriginalnim) tonerjem. Pri OKI LED tiskalnikih je se posebej pomembno, da uporabljas OKI toner!
S 14ex sem zadovoljen. Porabi malo, tiska hitro in lepo, ni pretirano glasen in papir ima varno spravljen v predalu :] Toner je poceni. Kartusan (original) za 4000 oddtisov stane ene 8K SIT ;]

Evo! To je printer zame! Če dela tudi pod Linux-om (in glede na to da sem našel tudi pod Suse 8.2 možnost namestitve za ta printer), ga bom najbrž kar kupil. Cena je pa ca. 55 K sit, kar se mi zdi tudi ugodno. Pa še toner je poceni - 8000 sit. Toliko pride kartuša za navaden inkjet, ki izpljune za ta denar 400 kopij in ne 4000!8-O Glede na podatke proizvajalca, seveda.
LP

Boky ::

Brane hvala!. Ko bom rabil, se bom definitivno obrnil na tega tipa(mu bom pa seveda omenil, od koga sem za njega zvedel). :))
Zanima me se nekaj, a je tip specilalist samo za HP-jeve tonerje ali polni tudi tonerje drugih firm(tako strokovno)?

urosh ::

A ve mogoče kdo, kje bi se dalo najti kako primerjalno tabelo koliko strani gre na toner. Različne firme pa to. Ali pa približen izračun cene...

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8830705 (24403) Bye
»

Originalne kartuše zaostajajo

Oddelek: Novice / Ostale najave
458287 (6415) Jst