Forum » Kaj kupiti » Napajalnik
Napajalnik
Dreamer__ ::
Sedaj mam q-tec napajalnik 550w in imam dost problemov pri navijanju...svetovali so mi da kupim drugega..zanima pa me če bo ANTEC TRUEPOWER 430W dober nakup??
mare87 ::
Boštjan sem mu reko naj gre v Bof kupit, ker se poznava . Caligula comp se uagsne in začne piskat nadležna sirena, ki kao opozarja na prevelike temperature. Finta pa je, da je vse nastavljeno na najvišjo možno mejo in proc. doseže max 53c. IN napajalnik ma komaj 20a na 12v liniji, Antecov 420w ima isto s tem, da je 43ow prej omenjen pa kao 550w :).
Caligula ::
Hmm. Sam je pa Antec verjetno drazji in ce ne bo nic boljsi pol se ne splaca. Ce pa bo boljsi pa ze.
Glej da poves pol kako je s tem.
Jaz grem danes verjetno po LC Power Silent 550 v Mlacoma za 10.400 SIT
Da vidim koliko je boljsi od moega noname 400w.
Glej da poves pol kako je s tem.
Jaz grem danes verjetno po LC Power Silent 550 v Mlacoma za 10.400 SIT
Da vidim koliko je boljsi od moega noname 400w.
Dražji je za 8k samo pomojem se bo splačalo. 5v linijo je mel 4.97v do 5.03v, jaz imam od 5.09 do 5.11 z mojim 420w chieftecom :).
No ja, vprasanje ce bo njemu tudi tako delalo, sicer pa tudi tisto nihanje ni tako hudo, se da pa itak linije dvigat. 8k je kar velik. No ja, jaz sem tradicionalen skeptik pri teh receh tko da le povejte pol kako pa kaj, da vidmo. Take informacije bi rabli, da vidmo kake so te stvari.
He he, nabavil LC 550.
Ni mi sicer jasno zakaj mi za 5v linijo pise ful nizke cifre ta senzor na Epoxu-clo nizje kokr prej 400w noname sam s to razliko, da zdej lahk ful bolj navijam Pa vse frekvence k sm jih prej dosegu zdej lahk vzdrzujem ze z nizjimi voltazami-za cca 0.05v
Skratka navijam pa zdej lahk ful. Morem mal se poigrat z nastavitvami pa sprobat sam zdele mam AMD 2400@2400
Sm ze sou prej v 3Dmark01 in z navitim 9800PRO dubu 18.000 pik.
In to ze sam pr 1.95v na procesorju. Prej sm dau za stos na 2550 hz pa je lepo delal par minut sam fsb (prek 230) je bil previsok za moje Infineon RAMe-se bom mogu mal z multiplierji poigrat.
Skratka zaenkrat zlo vesel. Tistih 5 cukov kolikor sem doplacal, ko sem starega prodal je zlo dobro nalozenih. Stane namrec 10.400 SIT
Mimogrede, moj dimnik mi lepo na 5v omogoca, da mam pr 2400 Mhz in 1.95v pod loadom temperaturo do 56C
S tem ,da ta procesor dela stabilnio vse do 68C oz se kako stopinjo zraven. Na idle mam pa 46C.
Je pa ta napajalc ful tih in ma res dober pretok zraka ze sam po seb. Tist 12cm vent k je notr pa nasploh dobre reze in odprta zgradba sta fajn narjena.
are87, kako je s tvojim napajalcem? Zadovoljen?
Ni mi sicer jasno zakaj mi za 5v linijo pise ful nizke cifre ta senzor na Epoxu-clo nizje kokr prej 400w noname sam s to razliko, da zdej lahk ful bolj navijam Pa vse frekvence k sm jih prej dosegu zdej lahk vzdrzujem ze z nizjimi voltazami-za cca 0.05v
Skratka navijam pa zdej lahk ful. Morem mal se poigrat z nastavitvami pa sprobat sam zdele mam AMD 2400@2400
Sm ze sou prej v 3Dmark01 in z navitim 9800PRO dubu 18.000 pik.
In to ze sam pr 1.95v na procesorju. Prej sm dau za stos na 2550 hz pa je lepo delal par minut sam fsb (prek 230) je bil previsok za moje Infineon RAMe-se bom mogu mal z multiplierji poigrat.
Skratka zaenkrat zlo vesel. Tistih 5 cukov kolikor sem doplacal, ko sem starega prodal je zlo dobro nalozenih. Stane namrec 10.400 SIT
Mimogrede, moj dimnik mi lepo na 5v omogoca, da mam pr 2400 Mhz in 1.95v pod loadom temperaturo do 56C
S tem ,da ta procesor dela stabilnio vse do 68C oz se kako stopinjo zraven. Na idle mam pa 46C.
Je pa ta napajalc ful tih in ma res dober pretok zraka ze sam po seb. Tist 12cm vent k je notr pa nasploh dobre reze in odprta zgradba sta fajn narjena.
are87, kako je s tvojim napajalcem? Zadovoljen?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caligula ()
Ql morš samo dobit pravo noname zadevo. No je prej je pogledal na napajalnik in je 12v linija peak 20A max pa 14A, kar ti da vedet :). Ja jaz sem z svojim zadovoljen. Čeprav čez 1.9v na procu mi 12v linija malenkost poklekne, morem ga navit še :).
Ni bil kriv napajalnik. No ja bil je delno kriv saj mu radeon 9800 ni vredu delo. Na začetku so se kr črte ene pojavle čez cel zaslon, zdaj dela ok. Zjutraj je kupo Anteca 430W in sma Qteca ven vrgla. Pred tem sem še dol vzel hladilnik in ugotovil, da jedro pocesorja (glede na nanos paste) gleda čez bakreni vložek.
Probal sem navit na 166x 11 in 1.7v in komp se je ugasnil takoj v biosu. Meja za izklop in opozorilo je bila 70c. Opazoval sem temperature in bilo je 46c ko se je komp vgasnil. Sem pa opazil, da so temperature hitro naraščale. Ostal nama je na sumu cooler (vantec aluminij z bakrenim vložkom, 4600 rpm), zato sma probala mojega Silent Boosta. Ko sem dol jemal cooler sem ugotovil, da spet gleda čez rob vložka pasta, in tudi drugače se ne da coolerja gor dat, tako da vantec je malo zasral pri tem hladilniku. Nastavla sma na 200x 12 in 1.75v in stvar je brez problema prestala prime. No pol se je odločo, da bo šel po silent boosta v bof in zdaj mu komp dela a ok :). Temperature so 53c pri 2400 in 1.75v prime full load, prej pa je imel 53c pri 1.575v in 1833 mhz. V biosu je kazalo 12v linijo 11.91 pri 1.575v, kasneje pod full loadom in 2400, 1.75v pa je še vedno 11.91v kar je super, saj ni nič nihanja. Edino nižje so začetne voltaže od mojega Chiefteca 420w, s tem da pri meni bolj nihajo. Če maš kaj za dodat borut you are free to do it:).
Probal sem navit na 166x 11 in 1.7v in komp se je ugasnil takoj v biosu. Meja za izklop in opozorilo je bila 70c. Opazoval sem temperature in bilo je 46c ko se je komp vgasnil. Sem pa opazil, da so temperature hitro naraščale. Ostal nama je na sumu cooler (vantec aluminij z bakrenim vložkom, 4600 rpm), zato sma probala mojega Silent Boosta. Ko sem dol jemal cooler sem ugotovil, da spet gleda čez rob vložka pasta, in tudi drugače se ne da coolerja gor dat, tako da vantec je malo zasral pri tem hladilniku. Nastavla sma na 200x 12 in 1.75v in stvar je brez problema prestala prime. No pol se je odločo, da bo šel po silent boosta v bof in zdaj mu komp dela a ok :). Temperature so 53c pri 2400 in 1.75v prime full load, prej pa je imel 53c pri 1.575v in 1833 mhz. V biosu je kazalo 12v linijo 11.91 pri 1.575v, kasneje pod full loadom in 2400, 1.75v pa je še vedno 11.91v kar je super, saj ni nič nihanja. Edino nižje so začetne voltaže od mojega Chiefteca 420w, s tem da pri meni bolj nihajo. Če maš kaj za dodat borut you are free to do it:).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mare87 ()
Aja črni molexi + fan only konektorji in dolgi kabli sekajo ;). Pa 92 mm vent v spodnjem delu :)).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napajalnik Chieftec 410W ali Power LC6550 550WOddelek: Kaj kupiti | 2656 (1823) | Lynx |
» | Napajalnik LC Power LC 6550 550W kupiti ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5848 (4538) | Dr_M |
» | Antec NeoPower 480 W vs. Tagan 480 W (mini test)Oddelek: Strojna oprema | 2234 (1698) | DjTonic |
» | Navijanje barton 2500 problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4548 (3574) | s5cougar |
» | Problemi pri navijanuOddelek: Navijanje | 1915 (1534) | Mr.B |