Forum » Pomoč in nasveti » Kako nastaviti računalnik, da se zažene preko mreže ( wake on lan)?
Kako nastaviti računalnik, da se zažene preko mreže ( wake on lan)?
Coinbird ::
Pozdravljeni kolegi,
zanime me kaj je potrebno, da se izvede vklop računalnika preko mreže. Imam dva računalnika, ki sta povezana v LAN, na obeh teče Windows XP sp1, za mrežo pa uporabljam Level one 10/100Mbps Switch. Glede strojne opreme je zgleda to možno, mrežne kartice in plošče podpirajo ta postopek, tudi v biosu sem omogočil potrebne opcije. Računalnik katerega bi rad zbudil, ima fiksno IP številko v lanu (192.168.0.1).
Kje in kako poslat paketke, ki ubudijo računalnik?
Hvala vnaprej!
LP
Ego Malfunction
zanime me kaj je potrebno, da se izvede vklop računalnika preko mreže. Imam dva računalnika, ki sta povezana v LAN, na obeh teče Windows XP sp1, za mrežo pa uporabljam Level one 10/100Mbps Switch. Glede strojne opreme je zgleda to možno, mrežne kartice in plošče podpirajo ta postopek, tudi v biosu sem omogočil potrebne opcije. Računalnik katerega bi rad zbudil, ima fiksno IP številko v lanu (192.168.0.1).
Kje in kako poslat paketke, ki ubudijo računalnik?
Hvala vnaprej!
LP
Ego Malfunction
ToniT ::
V bistvu moraš poslati en paketek (magic packet), ki bo zbudil računalnik. Pri tem moraš vedeti MAC adreso kartice (IP ne pomaga, ker še ni dodeljen).
Program, ki pošlje ta paket in še več o tem - tukaj.
Program, ki pošlje ta paket in še več o tem - tukaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wake on lan (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6171 (4282) | d0rK |
» | Wake on lan - how to?Oddelek: Omrežja in internet | 2711 (2370) | misek |
» | Wake on Lan ali Wake on PME - preko mreže, preko internetaOddelek: Omrežja in internet | 3290 (2491) | bastadu |
» | WAKE ON LAN!!! Problem???Oddelek: Omrežja in internet | 1767 (1712) | PaJo |
» | Kako vkopit računalnik v mreži?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1109 (1005) | Lith |