Forum » Loža » Električni pretvornik za UK?
Električni pretvornik za UK?
i33a ::
Živjo, čez malo več kot en teden potujem v Veliko Britanijo, in slišal sem da rabiš npr. za polnjenje telefona in podobnih stvari poseben pretvornik, ki zniža napetost na 220.
Zanima me kje bi lahko kaj takega dobil poceni in v roku 10ih dni?
Zanima me tudi, če bi se dalo na ta pretvornih priklopiti razdelilec, da bi nas lahko več polnilo baterije raznih naprav? Je za to kakšna (nizka) omejitev, da se nebi kaj skurilo? Je to odvisno tudi od tega kateri pretvornik kupim?
Lp
Zanima me kje bi lahko kaj takega dobil poceni in v roku 10ih dni?
Zanima me tudi, če bi se dalo na ta pretvornih priklopiti razdelilec, da bi nas lahko več polnilo baterije raznih naprav? Je za to kakšna (nizka) omejitev, da se nebi kaj skurilo? Je to odvisno tudi od tega kateri pretvornik kupim?
Lp
connel ::
Samo drugo obliko vtičnice imajo v VB. Zgleda takole http://users.telenet.be/worldstandards/...
IceIceBaby ::
Ne rabiš pretvornika. Samo adapter za UK vtičnice. Dobiš na letališču, v lokalnih trgovinah (Boots lekarne in podobno), veliko hotelov pa ima EU adapterje že v sobah.
i33a ::
Aha, ok potem je napetost isto 220V? ...in potem verjetno ni kakšnih ovir tudi z razdelilci(rabil bi cca. 10 priklopov). Prodajajo to tudi v Sloveniji ali priporočate da raje kupim tam?
s1m0n ::
No ja ista ni je pa v mejah, ki jih predpisuje evropska komisija (230V -10% + 6%).
Imajo nekje 240V! Tako, da potrebuješ le adapter za njihove vtičnice. Imajo večinoma vse EU države v tej meji!
Imajo nekje 240V! Tako, da potrebuješ le adapter za njihove vtičnice. Imajo večinoma vse EU države v tej meji!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
francek1 ::
No ja ista ni je pa v mejah, ki jih predpisuje evropska komisija (230V -10% + 6%).
Pri nas je nazivna napetost 230 V. Že dolgo...(do leta 1987 220V +/-10% (198-242V) od leta 1988-2003 230V -10% +6% (207-244V) in od leta 2003 naprej 230V +/-10% (207-253V))
V Ljubljani je povprečna napetost 227 V.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: francek1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napetost na vtičnici domaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12327 (10486) | marjan_h |
» | adapter za naprave iz ZDAOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1150 (968) | bmandl |
» | Euro vtikač v UKOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4480 (4279) | balocom |
» | Povečana napetost v omrežju po celi Sloveniji - po novem 250V???Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12233 (10726) | TribesMan |
» | polnjenje mobitela v ameriki (110 V)Oddelek: Mobilne tehnologije | 3609 (3288) | zlabo |