Forum » Hlajenje in modifikacije » Hlajenje NB-ja
Hlajenje NB-ja
DimmniBurek ::
Zanima me če je to OK: če potipam hladilnik od NBja je zelo vroč, prst lahko držim max. 2sekunde, medtem ko mi v MotherboardMonitorju in Speedfanu kaže temp. 27°C. Ali se imam kaj za sekirat al ne?
There Is No Stronger Drug Than Reality
Vesoljc ::
če je zadave vroča, pomeni, da je prenos toplotne energije iz NB-ja na hladilnik dober. če pa ti ne moreš držati prsta gori 2 sekundi, pomeni, da ta zadeva ziher nima samo 27 stopinj...
jest bi se rahlo sekiral
mod it!
jest bi se rahlo sekiral
mod it!
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
ru7 ::
Meni se je isto zgodilo, originalnega na NF7-S sem zamenjal z Zalmanovim pasivnim (NB47J al kaj je že) in morm rečt, da se je temperatura zelo spremenila (glede na original, ki je bil čudno nameščen -> nalepka, slab stik). Prej sem mel recmo okoli 27C, zdej če igram kake igre par ur se zagreje na 36C (kljub temu mam občutek, da je več kot to). Držim prst sicer lahko gor, samo se greeeeeje.
Vent gor dajat me tudi ne mika, ker sem originalnega odstranu iz tega razloga.
Vent gor dajat me tudi ne mika, ker sem originalnega odstranu iz tega razloga.
DimmniBurek ::
Opazil sem še eno spremembo. CPU ki je prej delal idle na 32°C se je povišala na 40°C. Blok je na otip MRZEL, ne topel ampak mrzel pa radiator(katra-aluminijast) je tudi mrzel!. ne razumem kako je to možno, NB je bil prej hlajen z12cm ventom ki je pihal na NB in na CPU hladilnik, zdej pa je brez ker je vodno, temp NBja je ostala enaka, vendar pa je NB tako prekleto vroč, a je možno da sem kej skuril?
There Is No Stronger Drug Than Reality
WildTHink ::
Zivjo!
Tud mene zanima kako hladit NB in SB.. enkrat dela original ventilator drugič ne(na NB)! Je pa kr vroč pri nekaterih igrah. Da ne govorim o SB k bi na njem lahko jajc zažgal ne sam speku... kaj narest.. kako ohladit SB in NB.
Če se komu ljub napisat kako modat to bi bil zelo vesel.
LP
Tud mene zanima kako hladit NB in SB.. enkrat dela original ventilator drugič ne(na NB)! Je pa kr vroč pri nekaterih igrah. Da ne govorim o SB k bi na njem lahko jajc zažgal ne sam speku... kaj narest.. kako ohladit SB in NB.
Če se komu ljub napisat kako modat to bi bil zelo vesel.
LP
So... are you red or blue?
smilyxx ::
Ja najboljša rešitev za NB je vodno hlajenje. Drgač pa ZMNB32J pa en 60 vent gor pa je. Drgač se dobijo tudi zmogljivejši NB hladilniki, sam imajo ponavadi zravn ventilator. Najboljša rešitev glede zračnega hlajenja pa je home made bakren blok.
Lp
Lp
Save water.
drink beer.
drink beer.
WildTHink ::
Kaj pa SB? Vroč je k hudič ta SB chip! A je možno da zvok zarad tega tud neki trokira??
So... are you red or blue?
TribesMan ::
Najbolj efektivno hlajenje NBja za majhen denar je zalmanov pasivni hladilnik. Ni važno kateri (32 ali 47) oba hladita več kot odlično. In to brez ventilatorja. Sam ga mam na NF2 NBju in pri 227MHz FSB in 1.7V napetosti je komaj malo topel (ko sem meril temepraturo je bila 35°C). Nič kritičnega. Če daš gor še ventilator, se temperatura še fajn spusti.
Kar se tiče hreščanja zvoka, je to posledica gonilnikov. Novi gonilniki za NF2 odpravijo te težave.
Seveda pa ne škodi če tudi SB hladite z kakšnim malim pasivnim hladilnikom. Sam sem uporabil kar en mali zeleni hladilnik iz ene stare BX plošče... svoje poslanstvo opravlja več kot odlično
LP
TribesMan
Kar se tiče hreščanja zvoka, je to posledica gonilnikov. Novi gonilniki za NF2 odpravijo te težave.
Seveda pa ne škodi če tudi SB hladite z kakšnim malim pasivnim hladilnikom. Sam sem uporabil kar en mali zeleni hladilnik iz ene stare BX plošče... svoje poslanstvo opravlja več kot odlično
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | rač. se ne zažene, northbridge blazno vročOddelek: Strojna oprema | 1762 (1401) | vander |
» | [Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 14266 (8245) | Buldožer |
» | Tiho in hladnoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2505 (1411) | drr |
» | Hlajenje northbridga na Abit IS7Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1450 (1216) | Gost |
» | Nf7-S in ventilator na nforce 2 spp čipsetuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1611 (1271) | ferdo |