» »

Hlajenje northbridga na Abit IS7

Hlajenje northbridga na Abit IS7

Gost ::

Lep pozdrav, zanima me, če lahko pride do kakega problema, če ne hladiš northbridge. Namreč moj ventilator na njem je extra glasen in me izjemno moti (po mojem je lahko šel kaki ležaj), pa bi ga kar iztaknil:)

Gost ::

Aja pa procesorja ne navijam!

boštjan ::

pri nekaterih platah je dovolj tudi pasivno hlajenje,le daje cooler v tem primeru včeji

OwcA ::

Moja Asus P4PC800 ima samo pasiven hladilnik in je povsem srečna, še navijanja se ne brani. ;)

Samo zamenjaj tisti odurni termalni trak s kakšno pošteno pasto.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Gost ::

Kako pa se vidi vpliv na povišanje temperature NB-ja, mislim kje se to temperaturo gleda, a to je v bistvu temperatura matične plošče?

gamer ::

kuga pa tisti zalmani za nb... a so kej za kej, zanima me predvsem to kako na hlajenje vpliva to da ne pokrije celega nb-ja

Spajky ::

Pri današnjih MB-ih je že skor obvezno mini vent (ali big passive kuler), ker se grejejo drugač BOLJ kot proc !!! Npr. moj HSF "greenie" ima z ventićem na 5V na BX-u 50°C zdej v idle; nižja temp NB-a omogoca višje stabilne FSB pri OC-u ! brez venta mi gre pri full loadu preko 70°C, ko pride na 80° (notri je verjetno skor 100°C!), komp zmrz! Tisti najnovejši, še posebej če majo aktivno integrirano grafo not, se grejejo kot za stavo ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

freserovski ::

jaz sem dal na IC7 (večji brat is7:\ )) pasivna rebra od zalmana. Do sedaj še ni bilo problemov, rebra se pa segrejejo tako, da so kar precej topla, ampak ne vroča...
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Gost ::

Očitno bom primoran poseči po kakem boljsem coolingu, saj se mi je temperatura preveč nevarno povišala na 100% obremenitvi cpu-ja, namreč v sisoft sandri sem imel opozorilo, da je temperatura matične plošče previsoka. Ventilator na NB sem pa seveda pri tem iztaknil iz napajanja.

Gost ::

@Cobra, kako si pa montiral pasivna rebra na plato, ker po mojem ti tudi nimas lukenj za vgradnjo?

freserovski ::

nop, ni lukenj..., malo sem predelal zalmanova nb rebra in jih kombiniral s tistim obročem, ki drži orginal cooler gor. Malo poišči, sem mel že pred kratkim eno temo glede tega ...
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Gost ::

Hvala, sem našel veliko o tem.

Lazy ::

Jaz sem ravno danes dal original hladilnik z SB na NB na epox 8rda+ plošči. Na SB pa sem pritrdil zalmanovo pahljačo (dva vijaka in ploščica pleksija). Temperatura je padla za nekaj stopinj, če pa bom dal zraven še kak ventilator na 5v, bo zadeva toliko bolj hladna.
Na procesorju pa imam vodni blok lastne izdelave...ampak ta ne bo dolgo, zdaj vem kje sem ga polomil, tako da bo naslednji zagotovo boljši ter v celoti bakren - vaja dela mojstra, mojster pa vajo:)) .

Lep pozdrav vsem

Gost ::

Vem, da je meni glede hlajenja jasno bore malo, ampak Lazy kako to da si dal ti iz SB-ja na NB? A ni NB ponavadi bolj vroč od SB-ja?
Aja pa a pod originalni hladilnik ti misliš hladilnik, ki si ga dobil zraven matične?

Lazy ::

Se opravičujem....je ravno obratno:8) . Na NB je bil hladilnik brez ventilatorja gor, na katerem si se lahko speku. Tega sem dal na SB, edino malo je blo treba popilit zaradi nekih on board vezij. Pahljaca pa prou lepo zgleda na NB.

Gost ::

Danes sem si montiral s termalnim lepilom zalmana ZM-NB32J pasivni hladilnik. Zadevica je za moje razmere kr v redu, lahko pa bi bil sicer iz bakra. Če bo potrebno (morebitno navijanje:) ), si bom pa gor napopal še en 40mm ventilator.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9913904 (7883) Buldožer
»

ASUS A8N-sli NB temp?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
7925 (767) hamax
»

Tiho in hladno

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
272430 (1336) drr
»

Hlajenje NB-ja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
8951 (838) TribesMan
»

Hlajenje NB

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211195 (1086) C_maniak

Več podobnih tem