»

MID ReactJS Developer-ka @ Fareboom.com

Opis delovnega mesta

GENDER DISCLAIMER: čeprav je oglas pisan v moškem spolu (for the sake of simplicity) je delovno mesto odprto tako za moške, kot ženske kandidat(k)e, saj nam je enakovredna zastopanost obeh spolov na projektu zelo pomembna. Dame, dobrodošle.
Splošno:
Na projektu Fareboom.com iščemo okrepitve na frontend področju. Projekt Fareboom (prodaja letalskih kart na US trgu) trenutno vključuje tri pisarne (Los Angeles, USA, Ljubljana SI, Kharkiv UA) in ~25 developerjev. Projekt je že davno prešel okvire startupa, saj redno zaposluje 50+ ljudi, generira resen prihodek (120mio+) ter pozitivno poslovanje.
Trenutno se ukvarjamo z obsežno prenovo spletne aplikacije, ki jo migriramo v React, nato pa nas čakajo ostali zanimivi in kompleksni projekti. V ekipi te pričakujejo Team lead, QA engineerka in Product managerka, ki so locirani v Sloveniji in se v pisarni dobijo 2x na teden, v Ukrajini pa za dodatno udarno moč skrbijo mid developerka, senior QA engineer in markup specialist. V ekipo se delno vključujeta 2 backend developerja, ki skrbita za APIje, dostop do njih. UI designerka živi življenje digitalnega nomada in trenutno živi v Barceloni.
Naloge obsegajo tako vzdrževanje obstoječe arhitekture, kot razvoj novih funkcionalnosti. Omogočamo delo od doma, v kolikor si pripravljen vsaj en dan na teden po dogovoru priti v pisarno (Bežigrad) na takoimenovano office day. Nekajkrat na leto se odpravimo v Ukrajino (week trip) ali pa se srečamo na tradicionalnem teambuildingu (bring your spouse, all-inclusive activity week) z namenom druženja in hackatonov.
Delovni čas je načeloma fleksibilen, je pa narava dela taka, da je fino, če si prisoten 10-16. Večina ljudi dela bolj popoldanski delovnik. Način zaposlitve je dogovorljiv, zaželeno je, da si na projektu prisoten polni delovni čas. Dopust je zato, da se porabi in takrat se te ne kliče, razen če resnično ni end-of-the-world. Cenimo zdravje naših članov ekipe, obenem pa cenimo trdo delo. CEO bi rekel, da nismo Micky Mouse.

Od kandidatov zahtevamo

- Vsaj 2 leti delovnih izkušenj (imamo eno juniorko, ki jo growamo v mid, na žalost pa si trenutno ne moremo privoščiti 2 juniorjev. Mogoče kdaj drugič) na realnih projektih (ki so live, ne samo development).
- Team player: zavoljo tega, da precej delamo remote, je zaupanje ključno, da se dogovorimo za roke in da so zadeve izvedene pravilno (optimizacija je zelo pomembna, ne samo hitrost, kako nekaj za silo stoji skupaj)
- Komunikativnost: Dnevno boš moral govoriti s team leadom in s productom – lahko je preko slacka, ampak komunikacija je zelo pomembna. Če se razumemo, je takoj pol lažje.
- Dokumentacija: Projekt je zelo obsežen in kljub temu, da redno pišemo specifikacije, je potrebno corner case primerno dokumentirati za ostale člane ekipe
- Odlično poznavanje angleščine (ustno in pisno, poudarek na IT vokabularju)

- Tehnično pa dobro poznavanje:
o React (hooks and context),
o Vanilla JS (ES6),
o Jest (testing),
o Git,
o Jira, Confluence

- Nice-to-have experience with:
o Storybook,
o TypeScript,
o Redux,
o Emotion/CSS Modules
o GatsbyJS and NodeJS

Kandidatom ponujamo

Osnovna ponudba vključuje:
- Zaposlitev za polni delovni čas ali kakršna koli druga oblika sodelovanja,
- 25 dni letnega dopusta
- Bruto plača 2500 eur
- Napisan plan napredovanja, ki ga mesečno spremljamo preko 1-na-1 sestankov
- Bonus za nadstandardno udejstvovanje
- Enotedenski teambuilding (invite your significant other or family)

Kontakt

Kako se prijaviš:
- Potrebujemo nek Linkedin profil ali CV
- Potrebujemo tvoj git-hub s prejšnjimi projekti, kjer nam izpostaviš najboljši repo s stališča kvalitete kode
- V kolikor tega ne moreš / ne smeš zaradi NDA te prosimo, da nam pokažeš eno spletno aplikacijo in nam poveš, na katerem delu le-te si delal
- Ne pozabi svojih kontaktnih podatkov (email, telefon) – you would be amazed how many people don’t include that
Kako izgleda postopek izbire:
- Ko pregledamo poslane dokumente, sledi hiter screening klic (15-30min)
- V kolikor je kemija kul, pošljemo 3 naloge, na podlagi katerih ocenimo osnovno znanje tehnologij, ki jih uporabljamo in problemov, s katerimi se srečujemo (računamo 2h)
- Po pregledu rešenih nalog se dogovorimo za klic s team leadom in product managerko, kjer se bomo ca 30 min pogovarjali o tvojem tehničnem znanju in naslednjih 30 min pogovarjali o vprašanjih, ki jih imaš ti za nas (intervju je dvosmeren proces, kjer moramo biti ravno toliko všeč tebi, kot ti nam)
- V tem koraku od tebe pričakujemo, da nam poveš, kakšno se ti zdi ujemanje s tvoje strani in ali bi se bil pripravljen pridružiti ekipi
- V kolikor je odgovor da, se med sabo posvetujemo, v primeru pozitivnega odgovora z naše strani ti predstavimo ponudbo in te povabimo, da prideš na en office day in kosilo, kjer lahko spoznaš še ostale člane in CEO projekta.
- Najdemo se pri pogojih in začnemo. celoten postopek naj ne bi trajal več kot teden dni.

Pošlji nam email na tea@fareboom.com

Klasifikacija delovnega mesta

Lokacija:
Ljubljana
Plačilo:
2000 EUR / mesec
Delovni čas:
redna zaposlitev

 

Zahtevana znanja

javascript
napredno znanje

O podjetju

Fareboom.com je Online Travel Agency / Big-data & Personalization company, ki svojim uporabnikom ponuja najugodnejše cene letalskih vozovnic. 96%+ naših uporabnikov prihaja iz ZDA, kjer je tudi klicni center (20 zaposlenih), razvoj pa je pretežno v Ukrajini (20 zaposlenih, zelo senior ekipa). V Sloveniji je trenutno 10 sodelavcev. Letno proizvedemo 100mio+ prometa.

Programerski vprašalnik