» »

Radostna destrukcija

Tako, pa smo le dočakali ta težko pričakovani članek, vse skupaj se je začelo nekega lepega dne, ko smo se vračali iz šole Matej (Ma[JsT]eR), Žiga (Freez|e) in jaz (^GanJA^)- vse najdete na mIRC kanalu #ruše. Kr tako sva z Matejem zavila do Žige-ja in tam sem videl naš primerek - CD-RW. Ker si je Žiga kupil novega, je le-ta sameval na polici. Kojci sem ga zaplenil. Ker prekleta stvar ni delala, sem se zaobljubil pri mojih notranjih organih, da se mu bom maščeval (zadeva sploh ni hotela sprejeti CD-ja!!!). Ker smo vsi zapazili filmček v katerem so neki manijaki zažgali (delujoč) procesor, smo si mislili - zakaj pa tudi mi ne bi? Ta članek opisuje orodja radostne DESTRUKCIJE, njihove dobre in šibke točke. V tem članku ne bo manjkalo izprijenega humorja in seveda norčevanj. Zdaj pa k resnemu delu ;).

Testirali smo kar osem orodij na enem ubogem CD-RWju. Tako so se obnesla posamezna orodja: 


Bencin

Bencin je relativno nevarno in uničujoče orodje za destrukcijo, vendar se ne obnese dobro na vseh površinah, kot je na primer železo. Zatorej smo najprej izvedli BURN-PROOF test. Najprej smo poiskali prostor, ki je bil dovolj varen za zažiganje... nato pa:


Najprej smo poiskali CD, ki smo ga hoteli "zapeči", in ga vstavili v CD-RW. Nato smo CDR vklopili in zgodilo se je...

Rezultati obdelave z bencinom:

Rezultat? Navdušujoč! Celo ZELO...Meni je bil ta preizkus najbolj pri srcu (kronični piroman :)), saj je oblika CDR-a postala podobna izdatnemu izločku goveda... Ocena? Devetka!

Sekira, motika in šlegl

Ti trije pripomočki, so najbolj priljubljeni v branži uničevanja... Saj veste, da velja pravilo: trdna snov + relativno mehka snov = n kosov in delčkov... O tem testu ni kaj dosti besedičiti, zatorej naj govorijo slike.

Kot vidite, so slike kar zgovorne, a ne? Meni osebno je bil test s sekiro najljubši, našemu fotografu (MaJsTeR) pa neznansko smešen, ko se je CDR napičil na motko in sekiro... Po izdatnem udrihanju po ohišju nam je končno uspelo razbiti ohišje na pol...Bližali smo se "Finomehaniki"... REZULTAT: glejte spodnjo tabelo!

Ocena:

Finomehanika

Hehe, pa smo končno pri zabavnem delu... Dokopali smo se do vezja, ki je dosedaj počivalo v lično zaprtem ohišju... Sedaj pa smo kruto prodrli globoko v njeno notranjost. (le kje sem to že slišal?)

Hja, vezje je šlo...kaj pa sedaj? I, kaj neki slikat ne...

Ocena:

Ostanki krčevitega boja za preživetje in primerjave

Torej, vedno bližje smo koncu članka, saj od CDR-ja ni ostalo kaj veliko. Sedaj je na voljo samo še delno nepoškodovano ohišje in iskanje trofeje (laserja). Trofejo je bilo kar težko iztrgati, saj je pritrjena v robustnem ščitniku. Pometli smo dvorišče in nabrali vseh n-delcev in koščkov. Potem je vse skupaj izgledalo takole:

Nato smo pograbili trofejo ter jo slikali zunaj (v naravnem okolju) in notri na mizi, kjer je vse skupaj bilo še enkrat poslikano.

Before™ and After™

Tukaj boste videli tri primere. Najprej je slika Before™, pod njo pa After™:

Epilog

Tako, tudi skozi primerjavo smo prebrodili... Kaj nam še ostane? Nič kaj veliko... Vsi, ki imate kakšen odvečen CD, CDR, DISKETNIK (zabava ni zagarantirana zaradi majhnosti), se naj kojci loti početja, saj je divje zabavno... Mi smo se prerežali, da je bilo kaj... Edinole opozorilo pa gre glede ognja! Pazite, kod polivate bencin in naj bo voda brž pri roki! (Voda je v primeru, da se vžge obleka). ZAPOMNITE SI: BENCIN JE LAŽJI OD VODE, ZATO GA GASITI Z VODO NE! Vržite kakšno mokro brisačo nanj, pa bo. Pa tudi oči je treba zaščititi!

Za kakršne koli fizične in psihične poškodbe ne odgovarja nobeden od zgoraj naštetih in pravtako Slo-Tech ne! Vse opravljate na lastno odgovornost! Tudi za zamenjave pri predmetih za destrukcijo ne odgovarjamo... Pa veselo haranje!

Radostna destrukcija ][

Radostna destrukcija ][

Ma ja, vedno pa ne moremo biti resni ter oh-in-sploh-računalniško-logistični. Globoko notri imamo še vedno tisto divjo strast, ki zna privreti ven iz nas, ko začne monitor spuščati čudne barve, ko se vam pokadi iz procesorja ali pa ko vam vaš DVD uniči ...

Preberi cel članek »

Slo-Tech LAN -- NEST.2003

Slo-Tech LAN -- NEST.2003

Za devetimi gorami in devetimi vodami je v majhni strežniški sobici bival nihče drug kot Slo-Techov strežnik. Ker je bil neskončno preobremenjen (Če prispevate 2.500 SIT za nov strežnik, dobite zraven še Slo-Tech majico! Ženske za punčke in moške ...

Preberi cel članek »

Slo-Tech na kolesih

Slo-Tech na kolesih

11. maj 2003 je bil dan, ko se je zgodil prvi "Slo-Tech s kolesi čez drn in strn" ali krajše STSKČDS (prav potrudili smo se, da nismo uporabili nobenega samoglasnika). Zbrali smo se na pretežno oblačno nedeljo ob 9.30 pri končni postaji ljubljanskega trolejbusa številka ...

Preberi cel članek »

Neonka v računalniku

Neonka v računalniku

Modro ohišje, moder cederom, modra stikalca za ventilator, modre LED diodice, moder PCB na grafični kartici, modre oči, moder mobitel ter vsesplošna modrost (ahem) našega aliena. To so skoraj (ampak ne čisto) vsi modri dejavniki na njem, ki so ga prepričali v nakup ...

Preberi cel članek »

Chieftec Dragon DX-01BL-D

Chieftec Dragon DX-01BL-D

Chieftec je sorazmeroma mlado podjetje, ki je začelo s poslovanjem leta 1990. Proizvajali so ohišja za druga podjetja, ti pa so jih nato pod svojim imenom prodajali kupcem. Tokrat smo dobili na test Chieftecovo Dragon ohišje, ki se ponaša z močnim napajalnikom, veliko razširljivostjo ...

Preberi cel članek »