» »

WTC_What Was In Building 7 in kaj se je dejansko dogajalo 9/11 -

WTC_What Was In Building 7 in kaj se je dejansko dogajalo 9/11 -

Temo vidijo: vsi
««
29 / 86
»»

BigWhale ::

Podobno kot tisti lunatiki, ki trdijo, da letal sploh ni bilo in da so bila le holografske projekcije. To so iz bogvekakšnih instanc nameščeni (po vsej verjetnosti tudi plačani) dezinformatorji, sem popolnoma prepričan, njihova naloga pa je diskreditacija trutherjev. Očitno jim do določene mere to tudi uspeva, kot se to kaže pri Kitu, in točno to je tudi njihov namen.


Se pravi so poleg vseh, ki so imeli z zaroto direktno opravka na placilni listi tudi tile 'fake trutherji'? Kul! Ingenious masterplan! Se sreca, da imamo youtube in internet!

Dejstvo, da so v prahu v vseh vzorcih našli "iron rich microspheres", in nanotermit, je pa znanstveno dokazano, tukaj ni tatemate. To ni mnenje. To je znansveno dejstvo. Ki ga vi sedaj skušate relativizirat s tem, da je tak prah lahko prišel od koderkoli.


Res? Znanstveno dejstvo? Katera znanstvena ustanova pa stoji za tem? In kje pise, da ni nekdo tega podtaknil tja? Recimo talibani, da bi odvrnili pozornost. Tako podtikanje je podobno podtikanju exploziva v WTC.

Kar se tiče prič, ki so "menda videle" letalo v Pentagon, pa le tole. Če se ne motim, je teh prič manj kot deset ali pa nekaj takega, od tega jih je kar nekaj osebja Pentagona.


Takrat, ko se je WTC podrl bi lahko v blok nasproti mene priletelo pet raket in sedem letal, pa jih ne bi videl, ker sem cepel pred televizijo. Sem gledal WTC. In zdaj se ti zdi cudno, da ni bilo 250 ljudi pred pentagonom in gledalo direktno vanj z vseh strani?

Poleg tega imaš glede Pentagona tudi priče, ki trdijo, da niso videle nikakršnega potniškega letala, ampak nekaj, kar je izgledalo kot "small commuter jet." Zdaj se pa samo vprašaj, kakšen motiv imajo za laganje eni ali drugi.


Glej, tkole se zmeniva. Ce moje price nic ne veljajo, potem tudi tvoje ne. Jaz imam 5 frajmov iz nadzorne kamere kjer je letalo gor in podrte svetilke. Kje je pa tvoja raketa?

Pripeljati nekaj prič, ki bodo povedale, kar jim je naročeno, niti ne more biti tako težko, oz. na tak ali drugačen na njih vplivati.


Tudi pred kamero stopiti in razlagati kaj si videl, pinky slona ki se je zaletel v stavbo ni tezko. Sploh ce lahko vmes se mamo pozdravis in 'vse ki me poznajo'.

Po drugi strani pa je prič, ki so videle staljeno jeklo in slišale eksplozije po bajtah, na kupe. Desetine. Od gasilcev, policajev, do reševalcev. In to tedne po kolapsu. Tedne! Kakšen bi bil njiohov motiv, da lažejo? Pet minut slave? To bo, ja.


Ljudje postanejo serijski morilci za pet minut slave. Tebi se pa zdi, da ne bi en ropotanja enega tramu, ki je padel po stengah spremenil v explozijo?

Ta pa je jasno povedal, da je iz kleti nekaj sekund pred trkom prišla močna eksplozija in da so do njega pribežali nekateri ranjenci.


Zakaj hudica bi pa zarotniki sprozili explozijo nekaj sekund pred trkom? Pol so to ocitno nekaj zajebal, ker ravno zaradi tega jih zdaj peglajo trutherji. Po mojem je tale hisnik sam mal zblojen.

To, da je zate nepomembno, če so navedbe v uradnem poročilu neresnične, pa predvsem dovolj zgovorno priča o tvojem nivoju, pravzaprav o tvojem že kar paničnem strahu, da uradna razlaga drži vodo kot prestreljen vrč.


Glej, to, da me ti ne razumes kaj ti hocem povedati s tem, da me ne zanima kaj pise v uradnem porocilu je samo znak, da verjetno tudi marsicesa drugega ne razumes, ce bi, potem bi bil tale thread precej krajsi.

Kaj ima pa uradno poročilo s tem, da so vse navedbe o zrušenju stolpnic lažne? Marsikaj, se mi zdi. Nepomembno je le zate, ker se resnice tako obupno bojiš. Si celo upaš zapisati, da je nepomembno, če so podatki iz končnega poročila "nalašč" nenatančni.


Glej, jaz se nicesar ne bojim, ne resnice, ne Iluminatijev, niti NWOja ne, niti tega, ce bi Bush sam pilotiral letalo in potem ven skocil in med skokom sprozil detonacijo termita, super termita in nevidnega orozja, ki spremeni hiso v prah. V bistvu mi je prav vseeno za vse! Razumes?

Hocem ti povedati, da sem nepristranski kar se tega tice, ker mi je popolnoma vseeno kdo, zakaj, kako in kdaj, ce sploh je podrl WTC.

Ti pa nisi posebno bister, se mi zdi.


Ne, precej bolj bister sem od tebe, ker ne dojames zakaj mi je vseeno kaj je v porocilu, kdo ga je pisal in kaksne laze/resnica je zapisana not.

In si upaš reči, da to, kar piše v uradnem poročilu, ni pomembno??? Niti, če so podatki namenoma napačni??? Halo???


Ne, ni pomembno. Prav vseeno bi bilo, ce bi v porocilu pisalo, da je WTC podrl volk, po tem ko je pozrl Rdeco Kapico. Ampak ti ne razumes zakaj mi to ni pomembno. Mogoce celo noces razumeti, vseeno.

Sicer pa, prišli smo že tako daleč, da sedaj priznavate, da so eksplozije bile. Pred enim letom o tem niste hoteli niti slišati.


Eh, jaz nisem nikoli rekel, da ni bilo nikjer nobene explozije.

Ko smo pa napopali kupe filmčkov prič in celo dejanski posnetek, kjer se eno od teh eksplozij sliši, ste zgodbo začeli spreminjati, da gre za eksplozije piksen od laka za lase in gasilnih aparatov in podobne bebavosti.


Ja podobno kot smo prisli iz exploziva na termit in potem iz termita na super termit vmes je bilo pa eno super skrivnostno orozje. Eksplozij jaz nisem nikoli zanikal.

Jep, spet gospod Occam. Eksplozije laka za lase se sliši nekje iz tretje kleti ali pa iz 80. nadstropja.


Laka ne, ce pa zmecka eno piksno plina in iz nje uide plin, napolni manjso shrambo, bo pa kar fejst pocilo, ko se stvar vname, ne bo? Ali pa potapljaska jeklenka recimo, slednja lahko podre pol nadstropja, pa notri nic vnetljivega, imagine that. V tisti zgradbi je bilo polno stvari, ki bi jih lahko razneslo.


Kje si pobral, da se trutherji zanašajo na Youtube? A ti sajt arhitektov in inženirjev ni dovolj?


Noben site, ki ima v imenu 911 mi ni dovolj. Na taksnih siteih se zbirajo tisti, ki trdno verjamejo v eno verzijo dogodka in jih nic ne preprica o nasprotnem.

Če na Youtube najdeš filmček novinarjev CNN, ABC in ostalih, ko poročajo o teh eksplozijah, je to zate torej kar naenkrat le "Youtube filmček"? Kar naenkrat poročilo mainstream novinarja izgubi kredibilnost? Ker ni več CNN ampak na Youtube? To je tvoja logika?


Spet nekaj mesas zadeve. Vseeno je kdo naredi posnetek in kje se ga pogleda. Ampak, ce "Jennifer, mother of 9/11 victim" pove, da je prepricana, da je njen sih heroj, poizkusal precvikati kable od podtaknjenega exploziva in pri tem umrl, to pa ve zato ker je sama slisala eksplozijo, cela stvar precej vprasljiva. Tudi ce je Jennifer demolition expert in pyro specialist, dokler ne bo prinesla pokazat detonatorja in bo povedala kje je bil exploziv podtaknjen je njeno pricanje vprasljivo.

Dokumentarci, ki so se pojavili na Youtube, se pa na mainstream medijih niso pojavili, in če bi imel kaj pameti, predvsem pa razgledanosti, bi razumel, zakaj je tako. Tako je pa očitno povsem jasno, da nimaš pojma, kaj pomeni pojem medijska blokada.


Medijska blokada? Ena copyrighted zadeva iz youtuba odleti prej kot knof iz gat, potem se ti pa zdi, da bi taksne zadeve, ki razkrivajo neko resnico ostale gor? Joj, lepo te prosim no.

Za konec pa spet o famoznem prahu iz gipsa in betona. Če bi si kdaj pogledal slike ground zero, bi videl, da ni tam ničesar, razen tramov in prahu. Ali ti kje vidiš kakšne betonske plošče nadstropij? Celotna bajta se je spremenila v prah. Morda si še vedno nisi pogledal slik, kako se ogromna goba prahu vali navzdol. Torej, kaj? Nekaj se je spremenilo v prah, nekaj pa ne? Se pravi, ko ti ustreza, da se gips in beton spreminjata v prah, se spreminjata v prah, ko ti pa to narobe hodi pri vprašanju, kako lahko prah podira trdna, nepoškodovana nadstopja pod seboj in kako lahko ta prah tako zgosti zrak v nižjih nadstropjih, da po deset in več nadstropij niže meče ven šipe, tudi s hitrostjo čez 100km/h, pa vse to naenkrat počnejo padajoče plošče nadstropij? Šibko tole, Kit, šibko.


Kaj naj ti jaz povem za konec? Za konec ti lahko povem, da verjetno se nisi videl kako zgleda rusenje ene stavbe in kaj ostane od nje. Ostane kup zelezja, kup betona, kup enih drugih stvari in en velik kup prahu, ki pac od nekje pride. In ko se prah poleze prekrije vse skupaj. Ce nisi nikjer videl kako nakladajo kose betona na sanacijske tovornjake potem ti jaz ne morem pomagati. Ce ne ves kako zgleda podiranje ene stavbe, ko se zacne podirati in se dolocen odstotek materiala spremeni v prah ti tudi ne morem pomagati.

Tudi ce ne ves tega, da za cas pozara dim sili v vsako luknjo v bajti in ga je v bajti polno, pa naj bo se tako visoka, in da to vse skupaj poveca tlak in ustvari razne 'zracne zepe', ki jih podirajoca stavba potem se dodatno stisne in nekje pac morajo ven butnit, ti tudi ne morem pomagati.

Ne bom ti rekel, da je vse skupaj sibko ali karkoli drugega, ker meni na sreco ni zmanjkalo argumentov in te ne rabim diskreditirat s taksnimi nizkotnimi pripombami.

Najprej ustvari eno dovolj smiselno hipotezo, ki se ne bo spreminjala vsakih pet minut iz kontroliranega rusenja z explozivom v termit in na koncu v super termit (ne pozabimo vmes se tajnega orozja) in ki bo razlozila 'cik-cak' podrte ulicne svetilke pred pentagonom in ne bo vsebovala nevem kaksnih misticnih povezav s stevilom 911 in iztekom dolocenih pogodb na ta dan potem se pa o vsej stvari lahko resno pogovoarjamo. Zaenkrat so vse vase razlage bolj ali manj (slaba) fantastika in neutemeljeni sum, ki ze meji na blodnje.

poweroff ::

Aha, jaz vem razlago!

V bistvu so CIA, NSA, FBI in ostale tričrkovne agencije same podtaknile eksploziv, da bi izvedli teroristični napad.

Ker so se tako intenzivno ukvarjali s tem master planom, so spregledali, da so pravi teroristi vmes že pripravili svoj načrt.

8-)
sudo poweroff

podbevna ::

Zaenkrat so vse vase razlage bolj ali manj (slaba) fantastika in neutemeljeni sum, ki ze meji na blodnje.


Čisto nič ne meji. Je že čez mejo, ima stalno prebivališče in državljanstvo.

podbevna ::

Ne Matthai, teroristi so bili del načrta. Pri tapravih zarotnikih namreč slučajev ni.

Jaz recimo, tudi po zaslugi te teme, končno vem kako se je zgodilo:

Za vsem skupaj so seveda prostozidarji, iluminati, RKC (predvsem jezuiti), židi in še nekaj vsemogočnih posameznikov, ki tvorijo nekaj komisij s ciljem vzpostavitve Novega Svetovnega reda. Oni so skovali, financirali in izpeljali peklenski načrt, ki je potekal takole:

Najprej so zaminirali 3 bajte s super termitom, termitom in eksplozivom. Ker so varčni ljudje, so nato prekinili vse pogodbe o poslovnem sodelovanju vezane na te bajte, da so prihranili nekaj $.

Potem so ugrabili nekaj letal. Na njih so za PR dali nekaj revežev Arabcev, ki so bili v bistvu amaterski igralci in super fantje. A so bili malo šlampasti in niso našli pravih Arabcev, niti se niso med sabo do konca zmenili kdo teroristi sploh so (itak nam Arabci vsi enako izgledajo...), tako da je prišlo do seznamov teroristov na katerih nekaj ne štima, kar so seveda ugotovili thrutherji...

Pravi teroristi so bili seveda ameriški piloti, ki so se v bajte zaletavali zaradi vere v NWO ali pod vplivom mind kontola.

Od ugrabljenih letal so nekatere ob zgražanju ubogih igralcev in ostalih potnikov zaleteli v zaminirane bajte. Eksploziv so seveda sprožili prej in kasneje, ker je timing takih stvari zajeban. Možno je tudi, da so mine pokale bolj ali manj arbitrarno, ker je bil sprožitelj pijan.

Eno letalo pa so raje dematerializirali z ljudmi vred. Z novim "dematerializatorjem" (beri dr. Evil navednice). V ameriški vojaški bazi so naročili naj v Pentagon pošljejo long distance raketo, kar so ameriški vojaki seveda radi in brez ugovorov storili in molčali o tem. Potem so podkupili nekaj prič, podrli lampe z nevidnim laserjem, nametali ostanke letala in ponaredili posnetke, da bi vseeno ljudje verjeli, da so je dematerilizirano letalo zaletelo v Pentagon. Ker je vse to veliko lažje, kot enostavno poslati avion v bajto.

Eno letalo so seveda za hec poslali v koruzo (brez tega zarota ne bi delovala).

WTC 7 so razstrelili, ne da bi se vanj zaletelo letalo, ker se niso do konca zmenili katere bajte bodo sploh razstrelili. Realna možnost je tudi, da je po dvojčkih ostalo nekaj supertermita, s katerim je bilo treba pač nekaj narediti, ali da je tisti, ki je ciljal na dvojčke z dematerilizatorjem, zgrešil tarčo (resnico bodo razkrili thitherji).

Za vsak slučaj so v bajte dali različne tipe eksploziv. Ko pa so ta zaradi pijanega detonerja pokala ob različnih časih, so bajte zazapali še z novim orožjem, ki jih je "dematerializiralo". Posledično sta se dvojčka podrla hitreje od gravitacijskega pospeška. Ziher je ziher in deathrayi so kul! Potem je ostala le še malenkost podkupovanja in ali /dematerializacije vseh možnih prič, gasilcev in reševalcev, ki so hodili po plazmi od deathraya, kar pa jim ni čisto uspelo, ker je enemu stopilo podplate od škornjev, kar so zavohali trutherji.

Ostalo je bil piece of cake. S frendom in poslovnim partnerjem (z njim so še vedno poslovno sodelovali, ker denar ne rase na drevesih) Osamo so se zmenili, da prevzame krivdo. Potem so šli na kosilo z njegovo familijo in jih poslali nazaj v Saudi Arabijo, Osama pa od takrat živi na nekem ranču v Teksasu od koder je še nekaj časa pošiljal posnetke, zdaj je pa v penziji.

Pri vsem skupaj je sodelovalo samo nekaj sto vodij v komisijah in nekaj tisoč ljudi, ki so izvedli stvar. Razlog za zaroto je bil seveda to, da so lahko šli v vojno v Afganistanu in kasneje v Iraku. To so namreč tako zelo stabilne regije in GWB je bil izvoljen kot tak pacifist, da je bilo nemogoče na bolj enostaven način priti do vojne. Vojna v Iraku pa je bila nujna za Nov Svetovni Red, ki je seveda nujen za prihod Antikrista in vseh petih jezdecev.

Ker zarotniki kontrolirajo vse svetovne politike, medije in "uradne znanstvenike" zarota skoraj ni mogla spodleteti. Edina slabost, ki je niso predvideli je bil youtube. Tega se namreč v nasprotju z vsemi "uradnimi mediji" ne da utišati. Tako se je zbralo nekaj prodornih skeptikov, ki v nasprtoju z znanstveniki niso zaslepljeni, zlobni ali podkupljeni, ki so zasnovali gibanje trutherjev!

Razlaga je čisti Occam in sam sploh ne razumem kako sheeple verjamejo v uradne razlage.

XsenO ::

Thank you podbevna. I was in the darkness and you finally showed me the light :)
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

rndm2008 ::

Ta ton, dragi debunkerji, smo opazovali ničkolikokrat. Ko dejstva postanejo pretežka, se zatečete k norčevanju in posmehovanju. Nobena noviteta. Malo si poglejte obnašanje novinarjev, ki so intervjuvali različne trutherje. Eno samo ironiziranje, omalovaževanje in, jasno, ignoriranje sporočil, ki so jih intervjuvanci želeli podati. Niste popolnoma nič drugačni.

Najboljša, Kit, je pa ta tvoja zadnja, da so nanotermit pripeljali Talibani. Ja, Kit, v svojih jamah so ga skupaj spackali. Počakali so, da stolpnice padejo "po naravni poti", potem pa naokoli trosili nanotermit. Je že moralo biti tako, če ti tako praviš.

Žal, če res nisi toliko inteligenten, da bi dojel, da bi uradno poročilo moralo odražati opažena dejstva in ti je celo vseeno, pa četudi vsebuje namerne "napake" (kaj pa je namerna napaka drugega kot laž, mi prosim,pojasni), potem ti gotovo ni pomoči. Če ti je vseeno, koliko pomanjkljivosti glede poročila in dela uradne komisije ti lahko naštejemo, katere podatke so ignorirali in katerih prič niso zaslišali, katera pričevanja so iz poročila izločili, potem si svojo zrelost dokazal. Če je kdo vreden posmeha, si to ti in tvoj način soočanja z dejstvi.

In ja, Kit, presran si kot le kaj. Ker se ti podira slika sveta. Bojiš se, da svet ni niti približno takšen, kot si ga predstavljaš. Ne, ni, močno je drugačen, ne glede na to, ali gre res za Illuminate, NWO,Vatikan ali židovsko zaroto. Ni pomembno. Pomembno je le to, da te je na smrt strah, da slika sveta ni takšna, kakršno si zvečer daš pod blazino in mirno zapiš. In temu spoznanju se upiraš z vsemi štirimi, pa če moraš zato klobasati vsemogoče neumnosti. Kot rečeno, to so tipični prijemi umov, ki se nočejo soočiti z realnostjo. Naravni obrambni mehanizem. Ignoriraš dejstva, če jih pa ne ignoriraš, jih pa skušaš trivializirati ali relativizirati, kot recimo tale zadnja cvetka, da so Talibi pripeljali nanotermit. A sploh kaj pomisliš, preden klatiš takele?

Ko gre za kredibilnost prič, je point, ki ga očitno prav tako ne zastopiš, Kit, ta, da imajo priče lahko različne motive, da bi lagale. In po tvojem je motiv tistih, ki lažejo, da so slišali eksplozije in videli staljeno jeklo, le bolestna želja po petih minutah slave? Daj no, saj še sam tega resno ne verjameš. Ali pač? In Willie Rodriguez je pač le rahlo zmeden? Tako ti odpraviš pričevanje nekoga, ki je bil tam in po eksploziji v kleti pomagal reševati ljudi? In se imaš za resnega debaterja? Debunkerja, ki se opira na dokaze? Khm...

Podbevna, tvoj spis pa itak niti vreden več kot tele vrstice.

Dejstva pa ostajajo, in nikakršno vaše sprenevedanje in norčevanje tega ne bo spremenilo, uradno poročilo je čista laž. Od imen in števila ugrabiteljev dalje. Pade že na uvodni predpostavki. Pa če se vi na trepalnice postavite. Na srečo obstajamo ljudje, ki se tega zavedamo in na srečo nas je tudi vedno več. Debunkerji pa lahko le upate, da bo stvar "šla stran". Pa ne bo, vam zagotavljam. Tako nekako, kot so našli sledove nanotermita in milijarde kovinskih kroglic v prahu, bodo počasi našli še kaj. Samo da se vam trutherji takrat ne bomo smejali, ampak vas le pomilovali. Saj drugega niti niste vredni.
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!

podbevna ::



Podbevna, tvoj spis pa itak niti vreden več kot tele vrstice.


Zakaj hudiča ne? Resnično sem se potrudil, da bi korektno povzel teorijo trutherjev in čisto vse razlage so vaše, ne moje. Razen pijanega minerja. Tega sem dodal, ker želim prispevati. Mogoče mi boste potem pustili, da skupaj z vami pomilujem Kita...

Res bi rad, da poveš kje sem se zmotil pri navajanju resnice. Kakšna je prava teorija?

BigWhale ::

Res bi rad, da poveš kje sem se zmotil pri navajanju resnice. Kakšna je prava teorija?



Lamp okrog pentagona niso pozagali z laserjem. Imeli so posebno raketo narejeno iz unobtainiuma, ki je lahko v cik-caku podrla luci in se zabila v pentagon, v njej pa so imeli tak kontejner v katerem je bil en letalski motor in nekaj koles, da je potem zgledalo kot, da bi se zaletel avion v pentagon.

To si pozabil.

bluefish ::

Še enkrat glede domneve načrtnega rušenja Dvojčkov.

Za vsako stavbo so potrebni tedni ali celo meseci skrbnega načrtovanja s pomočjo ogleda stavbe, načrtov, izračunov.
Tudi po tem, ko je izgotovljen končni plan, se eksploziva ne postavi kar čez noč. Poleg tega v končni fazi velikokrat tudi pride do odstranjevanja ali rezanja nezaželenih kosov in ojačitev, ki bi se ob rušenju izkazali za tako rekoč fatalne do samega rušenja. Z rezanjem nezaželenih kosov pa bi močno ogrozili samo konstrukcijo stavbe in še pred dogodkom bi verjetno prišlo do nesreč zaradi padcev dvigal ali česa podobnega (če se navezujemo na to, da so delo opravljali le v jaških).
Ljudje, ki delajo na tem, vsekakor niso neki navadni delavci, temveč precej izšolani strokovnjaki. Poleg tega se gre za uigrane ekipe in podjetja z referencami, ki niso ravno tako razširjene kot domači električarji.
Res je, da imajo vladne agencije (predvsem FBI - katero agencijo imate v mislih vi?) tudi strokovnjake za razstreliva, vendar je malo težko govoriti o neki specializaciji, kaj šele o izkušnjah.
Torej, četudi so pod pretvezo servisiranja dvigal (koliko časa so menda le ta trajala?) uspeli v stavbo nemoteno pošiljati ekipo se še vedno zatakne pri mnogih rečeh.

Bi me tudi zanimalo, kako si domnevni strokovnjaki, ki zagovarjajo to teorijo, predstavljajo samo lokacijo postavitve.
Le miniran jašek(ki), ki je v sredini stavbe, ne bi povzročil takega pada.

Pa tudi če je eksploziv bil nastavljen, kako to, da se je stavba pričela rušiti ravno v območju, kamor je priletelo letalo?

Poleg tega je praktično nemogoče, da pri priče zaslišale poke ravno od eksploziva. Ta trditev nima smisla, saj bi se rušenje pričelo pri vrhu (mesto trka) in ne na dnu v preddverju.
Če pa bi res slišali eksplozije, potem bi bili precej blizu zadevi in je malo verjetno, da bi še lahko kaj pričali, ko pa se je domnevno stolpnica porušila s pospeškom prostega pada - premalo časa za umik, eksploziv pa se tudi ne proži pol ure prej.

Kot drugo pa so same lastnosti Thermite eksploziva. Le ta ne eksplodira s pokom, ki ga povezujemo s C4 in drugimi. Zvok je bolj podoben sikanju ali cvrčanju. Torej nemogoče, da bi ta zvok razločili ob vsem drugem okoliškem hrupu.
Nekatere priče so menda celo govorile o zaporedju eksplozij - pri kontrolirani demoliciji so eksplozije v zaporedju nekaj stotink, človeško uho jih zazna kot zvezno grmenje in ne kot ločeno zaporedje.

In še delci v zraku. Kako so lahko v analizah prepričani, da so delci prisotni ravno zaradi te stavbe? Kaki so bili rezultati kontrolnih meritev opravljenih pred dogodkom ali pa po tistem, ko so območje očistili?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Matev ::

zakaj so se letala zaletela v stolpnico
če je bila stolpnica minirana in so jo nameravali porušiti tako ali tako
?

naključje?

bluefish ::

Distrakcija :) .

Pyr0Beast ::

Kot drugo pa so same lastnosti Thermite eksploziva. Le ta ne eksplodira s pokom, ki ga povezujemo s C4 in drugimi. Zvok je bolj podoben sikanju ali cvrčanju. Torej nemogoče, da bi ta zvok razločili ob vsem drugem okoliškem hrupu.
Malce drugačna in fina mešanica se uporablja za filanje močnejših petard, megic, kober in podobnih zadev. Tudi v piratkah se pogosto pojavi. In ja, useka močno.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

CoolBits ::

zakaj so se letala zaletela v stolpnico
če je bila stolpnica minirana in so jo nameravali porušiti tako ali tako
?

naključje?

Zato, da so lahko rekli: The terrorists did it?

bluefish ::

Malce drugačna in fina mešanica se uporablja za filanje močnejših petard, megic, kober in podobnih zadev. Tudi v piratkah se pogosto pojavi. In ja, useka močno.
Vendar ne zaradi same lastnosti snovi, temveč zaradi ovoja.

Matev ::

Zato, da so lahko rekli: The terrorists did it?


pa saj bi se stolpnici podrli tudi če ne bi bilo eksploziva (sicer pa ali je pomembno da se stolpnici podreta - teroristi ugrabijo letalo in pikirajo v stolpnico
podrtje je zgolj češnja na smetani



...

Okapi ::

V resnici so krivi gensko spremenjeni termiti, ki žrejo beton in jeklo in so ušli iz Monsantovega laboratorija. Vse ostalo, letala, Osama in stuff je pa samo cover-up, da se to ne bi razvedelo.

O.

Pyr0Beast ::

Vendar ne zaradi same lastnosti snovi, temveč zaradi ovoja.
What ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

V-i-p ::

Glej, tkole se zmeniva. Ce moje price nic ne veljajo, potem tudi tvoje ne. Jaz imam 5 frajmov iz nadzorne kamere kjer je letalo gor in podrte svetilke. Kje je pa tvoja raketa?

Sori Kit, tu si ga pa pihnil. Letalo vidiš na tistem posnetku? To se hecaš, a ne?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

rndm2008 ::

Ok, očitno vas večina debunkerjev članka o termitu ni prebrala (ali pa ste ga, pa vas je rahleje šokiral, ker je zatresel temelje vašega prepričanja), zato v nemoči klaftrate bedarije, od kje bi se lahko pojavil, pa če ni morda celo bil že tam. Jebiga, pač nočete sprejeti znanstevno dokazanega dejstva, da je ta snov bila najdena v prahu WTCjev. In, kaj pa bi bila za vas znanstvena referenca? NIST? Ta, ki je potreboval sedem let in nekaj verzij razlage zrušenja WTC 7? Pa menda tako nabit s strokovnjaki? Čudno, čudno. Njihovi "termalni ekspanziji jekla" se pa smeji vsak strokovnjak, ki kaj ve o tem.

Zelo na kratko, če povzamem gospoda Harrita: "You can't fudge this kind of science". Take snovi se ne valjajo kar tako naokoli. Pika. Vem, da vam to ni všeč, ampak tu ni kaj pomagat. Nanotermit ni prišel na ceste z nobenega gradbišča, ne prej, ne potem. Sprijaznite se. Da bi ga pa naokoli trosili Talibani, no, to pa kaže celoten nivo debunkerjev, ko so v zagati. Lepa ilustracija, pravzaprav.
In ne, Okapi, ni prišel od Monsanta. Od tam prihajajo drugačne svinjarije. Ne skrbi, saj se jih boš lahko kmalu naužil do sitega, saj bo danes naš parlament dovolil sajenje GMOjev.

Ko gre za eksplozije, ki so se pojavljale (celo) pred trkom letala, ni to nič presenetljivega, ker je bilo treba bajte najprej malo "omehčat". Kos za kosom. Temu se reče redundanca gradnje. Je treba porezat kar nekaj stebrov, da stvar končno začne padat. Najbrž ni dovolj, če posekaš samo enega ali dva, bi rekel. Saj jih je bilo čez 40. Bi pa rahlo čudno izgledalo, če bi kar naenkrat zadonela serija eksplozij, posebej, ko so bili ljudje še v bajtah, ne? Tako so pa najprej porezali steber, dva, tri, malo počakali, naredili spet kakšen bum tu in tam, medtem se je nekaj ljudi evakuiralo (mimogrede, tudi med temi, ki so zapuščali dvojčka, so priče, ki so med odhajanjem slišale eksplozije, da se razumemo), pa spet malo počakali, potem pa spet porezali kakšen steber, dva, in tako dalje. Big deal. In ko so bile bajte dokončno spraznjene in vzpostavljena varnostna cona okoli dvojčkov, kjer razen gasilcev, policajev in reševalcev ni bilo več civilov, so se eksplozije gotovo nadaljevale, samo da jih pač ni bilo več slišati, vsaj na posnetkih ne, ker so bile TV ekipe predaleč. Pričanja gasilcev o tem, kako so po hiši donele eksplozije, medtem ko so skušali gasiti in reševati folk, so pa številna. Ampak za slotekovce so to po novem že padajoči tramovi. Poleg piksen za lak za lase in gasilnih aparatov, seveda. Je pa tudi nekaj posnetkov, kako še pred kolapsom meče posamezna okna ven, rahlo se zabliska in se nato malo pokadi. Samo poiskat je treba. In, ko je bilo storjeno ravno dovolj škode, da so bajte še stale, ljudi pa ni bilo več (razen seveda revežev, ki so ostali ujeti nad cono trčenja), so pač samo še sprožili zadnjo sekvenco. Jaka muda. Saj je najti tudi intervju s strokovnjakom za demoliranje, ki pravi, da lahko nadzirajo vse - kam se bo nagnila kakšna stena, nivo hrupa, hitrost padanja... Kar hočejo.

Kakorkoli, norčevanje in posmeh samo kažejo vašo nemoč in strah, ko gre za soočanje z neprijetno resnico. Ne bo vam pomagalo, verjemite.
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!

poweroff ::

Jebiga, pač nočete sprejeti znanstevno dokazanega dejstva, da je ta snov bila najdena v prahu WTCjev.


Ne, nekateri pravimo, da je to sedaj znanstveno dokazano dejstvo.

Nekateri pa potem iz tega dejstva napletate zgodbice o tem kaj naj bi se dogodilo.

S tem sicer ni nič narobe, a to (kaj naj bi se dogodilo, od kje naj bi termit prišel,...) so le teorije in ne dejstva.
sudo poweroff

BigWhale ::

(ali pa ste ga, pa vas je rahleje šokiral, ker je zatresel temelje vašega prepričanja),


Pa kaj je s teboj? A mislis, da se ljudje, ko preberejo kar napisete zacnejo od samega soka sliniti in govoriti kot, da bi ravnokar imeli mozgane uro in pol brez kisika? Daj se zacno malo bolj spostljivo obnasati do ljudi na forumu in se ne delaj, da si edini, ki ve kaksna je resnica in da bos zaradi te resnice odresen, prav?


Jebiga, pač nočete sprejeti znanstevno dokazanega dejstva, da je ta snov bila najdena v prahu WTCjev. In, kaj pa bi bila za vas znanstvena referenca?


Cakaj, se bom citiral, nekaj kar si spregledal (verjetno nalasc, ker bi te resnica prevec sokirala in bi zacel govoriti bedarije):

"Res? Znanstveno dejstvo? Katera znanstvena ustanova pa stoji za tem?"


Njihovi "termalni ekspanziji jekla" se pa smeji vsak strokovnjak, ki kaj ve o tem.


Spet odgovarjam na nekaj kar si ze prehj spregledal, verjetno zato, ker si imel prevec dela s pisanjem kako se jaz v resnici bojim dejstev in same resnice!

Si presprical osnovnosolsko fiziko? Niste nikoli delali tegale v sedmem razredu osnovne sole? Mar ti ni nihce povedal zakaj kablov na daljnovodih ne napnejo in prihranijo pri dolzini kabla? Ne ves zakaj so zelezniski tiri na spojih pozimi bolj oddaljeni drug od drugega kot poleti?

Sprijaznite se. Da bi ga pa naokoli trosili Talibani, no, to pa kaže celoten nivo debunkerjev, ko so v zagati. Lepa ilustracija, pravzaprav.


Glej, to, da vse dobesedno preberes in takoj naprej neses je tvoj problem. Ce ne razumes tega kar ti napisemo potem raje ne sodeluj v debati. Nihce ni nikjer napisal, da je kdorkoli karkoli okrog nosil. Kje je to napisano. Lahko citiras. Aja, se en link zate, tale je res poucen!

Bi pa rahlo čudno izgledalo, če bi kar naenkrat zadonela serija eksplozij, posebej, ko so bili ljudje še v bajtah, ne? Tako so pa najprej porezali steber, dva, tri, malo počakali, naredili spet kakšen bum tu in tam, medtem se je nekaj ljudi evakuiralo


Tak masterplan, pa niso mogli sproziti vsega skupaj v trenutku ko je v bajto priletelo letalo? Koga pa briga nekaj tisoc ljudi v stavbi, to je vse collateral damage.

In, ko je bilo storjeno ravno dovolj škode, da so bajte še stale, ljudi pa ni bilo več (razen seveda revežev, ki so ostali ujeti nad cono trčenja), so pač samo še sprožili zadnjo sekvenco. Jaka muda. Saj je najti tudi intervju s strokovnjakom za demoliranje, ki pravi, da lahko nadzirajo vse - kam se bo nagnila kakšna stena, nivo hrupa, hitrost padanja... Kar hočejo.


Spet, taksen masterplan, pa niso mogli enostavno (ce jim je bilo slucajno skoda ljudi) pocakati, da so vsi zunaj poslati nekaj svojih undercover znanstvenikov, da pregledajo stavbe in potem ugotovijo, da se bo se podrl in odredit umik vseh enot, gasilcev, policije in tako naprej in sele potem podreti vse skupaj? To bi v bistvu zgledalo se najbolj pristno. Strokovnjaki so ugotovili, da se bo bajta podrla in stvar bi izgledala kristalno cisto. Vmes bi pa v njej divjali pozari. Se pridobili bi si cas.

Aja pa na post blueFisha si pozabil odgovoriti. Oziroma, ce si povedal, da ga je strah resnice se to ne steje.

Pyr0Beast ::

Si presprical osnovnosolsko fiziko? Niste nikoli delali tegale v sedmem razredu osnovne sole? Mar ti ni nihce povedal zakaj kablov na daljnovodih ne napnejo in prihranijo pri dolzini kabla? Ne ves zakaj so zelezniski tiri na spojih pozimi bolj oddaljeni drug od drugega kot poleti?

Prvo kot prvo, kroglica ne pade skozi v kolikor segrevaš tako obroč kot kroglico hkrati.

Na daljnovodih so kabli zelo napeti, še posebno pozimi a se zaradi svoje teže posedajo.

Železniški tiri so dandanes vsi lepo zavarjeni. Temperaturne raztezke kompenzirajo na ovinkih ali na za to namenjenih 'pragovih' da kolo ne pade v tisto grbino. Podobno so narejeni pragovi na mostovih, železniški imajo celo koleščka.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

rndm2008 ::

O tvojem izvijanju, Kit, le še tole:
In kje pise, da ni nekdo tega podtaknil tja? Recimo talibani, da bi odvrnili pozornost.

Sedaj pa sprašuješ, kje si to napisal? Kaj sem torej narobe razumel? Kaj si pa potem s tem mislil? Da ne moremo dokazati, da stvar prihaja od kolapsa WTCjev, ampak da je pač lahko od koderkoli? Od kje pa? Daj potem kakšen dokaz, da prihaja od kje drugje.

No, če povzamem nekaj vaših bluzov:
- eksplozije so bile od vsemogočega, samo od eksplozivov ne (zdaj se je pojavila celo potapljaška jeklenka, haha). Kit, samo toliko, za informacijo, v teh stolpnicah si kofetkov ne kuhajo na plinskih bombah, toliko, da veš. No, naštej še kaj, kar bi po tvoje povzročalo eksplozije.
- Dalje, priče, ki opisujejo staljeno jeklo in eksplozije, so le slave lačni luzerji, ki lažejo, da lahko po TVju pozdravijo svoje mame.
- Termit, ki so ga našli, je prišel od bogvekje, le iz WTCjev ne.
- Napačna navedba o številu in imenih teroristov v uradnem poročilu je nepomembna, tudi če je namerno napačna.
- Da NORAD ni poslal niti enega letala, je le naključje ali nesposobnost.
- Da končno poročilo sploh ne omenja WTC 7, ni nič čudnega, ker je itak samo kolateralna škoda. Termalna ekspanzija jekla je (prvič v zgodovini) simetrično podrla stolpnico, čeprav smo prikazali slike kar nekaj stoplnic, ki gorijo kot bakle, pa niso niti približno padle, in to po precej daljšem gorenju. Ampak tale je bila po mnenju slotekovcev pač slabo grajena, (skoraj kot šentviški predor, se je nekomu zareklo) čeprav je bil v njej sedež CIA, županov bunker in tako dalje.
- In čeprav Pentagon pokriva desetine kamer, nimamo posnetka letala, imamo pa dejstvo, da so FBIjevci zaplenili trakove okoliških bajt. Ampak kritičnim slotekovcem to ni sumljivo.
- Čeprav črne skrinjice v dvojčkih niso bile najdene (vsaj uradno ne), so drugi dan že našli potni list ugrabitelja. To seveda slotekovcem ni čudno. Je pač naključje, je pač možno, da je ravno ta preživel ognjeno kroglo. Enkrat je nekdo napisal: "Ja, možno pa je!" Occam, pa to.
- Slotekovcem prav tako ni sumljivo, da komisija ni zaslišala desetin prič, neprijetna pričanja pa izločila iz končnega poročila.

In ta seznam bluzov in izmikanj je dolg, dolg, dolg. Kamorkoli se obrneš, naletiš na smešne izgovore, kako je ta in ta stvar takšno in takšno naključje, kako je to in to dejstvo v resnici to in to. Eno samo izmikanje, ko pa zmanjka prostora za izmikanje (kot v primeru termita, kjer se le še Kit trudi, da bi ga izbrskal iz žepov Talibanov), se poslužite pa smešenja in omalovaževanja. Žalost.

Matev, dete, naj se samo na hitro poigram s tabo: če bi v stolpnici ne prileteli letali, pa bi se kar na lepem podrli, bi bilo precej čudno, se ti ne zdi? Da se bajta kar brez nekega vidnega razloga spremeni v prah? Kako bi pa to izgledalo? Res misliš, da bi lahko javnosti prodali štorijo, da so Alkajdovci tako vešče minirali bajte? Jojme, s tako neumnostjo pa res ne bi nategnili niti naivne ameriške javnosti. Bi pa, kot kaže, tebe. Podrobnejše ukvarjanje s tvojimi komentarji pa ni vredno časa, res ne, če ti je treba pojasnjevati take trivialnosti.

No, draga publika, zaenkrat sem itak končal, boste imeli nekaj časa mir pred neprijetnimi dejstvi. Se javim ponovno, ko se pojavi kakšno novo odkritje, pa vas spet malo požokam. Me prav zanima, kakšni bodo manevri izmikanja naslednjič.

Do takrat pa mirne sanje.
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rndm2008 ()

Pyr0Beast ::

Vprašanje;
Kaj naj bi bila termalna ekspanzija jekla in kako naj bi ta povzročila rušenje stavbe ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

XsenO ::

BTW kako razlagaš sesutje penthaouse-a WTCja 7, 5-6 sekund pred kolapsom ostalega?
1 + 1 = 1

Pyr0Beast ::

Namenjeno meni ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

XsenO ::

Ne namenjeno rndm2008-u(in ostalim, ki mislijo da so demolirali WTC 7 z explozivi, kateri seveda niso nikoli bili najdeni), če pa imaš kakšno idejo ti pa kar ven z njo :), ker ne glede na koliko posnetkov kontroliranih sesutij nisem videl, da bi kar en del se sedel(in to celo kar na vrhu stavbe) in šele po (za take reči) velikem intervalu še ostalo.
1 + 1 = 1

BigWhale ::

O tvojem izvijanju, Kit, le še tole:
In kje pise, da ni nekdo tega podtaknil tja? Recimo talibani, da bi odvrnili pozornost.


Oprosti, ti imas resne probleme s pisnim razumevanjem besedil. Resnicno.

Da ne moremo dokazati, da stvar prihaja od kolapsa WTCjev, ampak da je pač lahko od koderkoli? Od kje pa? Daj potem kakšen dokaz, da prihaja od kje drugje.


Bravo! Morda pa je le luc na koncu tunela tudi zate (in to ni Orient Express)! Res je, dokazati moras, da je ta zadeva tja prisla zaradi kolapsa WTCja. Kako ves, da je prej ni bilo od kaksnega drugega rusenja kaksne druge stolpnice ali pa dela na kaksnem gradbiscu, v podzemni, saj vseeno od kje. Se sreca, da niso nasli kake cianobakterije tam, potem bi ti sedaj trdil, da so WTC torpedirali iz morja.

- eksplozije so bile od vsemogočega, samo od eksplozivov ne (zdaj se je pojavila celo potapljaška jeklenka, haha)


Kje sem rekel, da je bila to potapljaska jeklenka? A spet slabo beres? Jaz nisem rekel kaj je povzrocilo explozijo. Vprasal sem te po dokazu, da so bile to res explozije nekega exploziva, ki je bil namenjen rusenju zgradbe. Imas kak detonator pri roki?

Kit, samo toliko, za informacijo, v teh stolpnicah si kofetkov ne kuhajo na plinskih bombah, toliko, da veš. No, naštej še kaj, kar bi po tvoje povzročalo eksplozije.


Ne, ne potrebujem, ti moras pokazati en kup detonatorjev, ki so ostali tam po podrtju. Celo remote detonatorjev, ker so rusenje sprozili iz nekega helikopterja. Nekdo je celo trdil, da se ve iz katerega.

- Dalje, priče, ki opisujejo staljeno jeklo in eksplozije, so le slave lačni luzerji, ki lažejo, da lahko po TVju pozdravijo svoje mame.


A to se ti zdi nenavadno? Nekdo, ki je zelo proti ameriski politiki, takrat se bushu, bo v prvi moznosti, ki jo dobi pripeljal na plano teorijo zarote.

- Termit, ki so ga našli, je prišel od bogvekje, le iz WTCjev ne.


No, bodimo posteni. Nasli so nekaj delcev necesa kar bi lahko bil tudi ostanek termita. Od kje je pa tja prisel, pa ne ve nihce. Ti enostavno verjames v to, da je prisel tja od eksplozije. Jaz pa verjamem, da ga je tja prinesel veter s sosednjega gradbisca. Ok? Ampak moja verzija je precej manj verjetna, ker ne vsebuje zarotnikov iz samega vrha ameriske vlade in rusenja treh stolpnic na manhattnu.


- Napačna navedba o številu in imenih teroristov v uradnem poročilu je nepomembna, tudi če je namerno napačna.


A se nisi doumel zakaj je nam tukaj tole popolnoma nepomembno? Dokler ti ne dokazes, da je bilo vse skupaj minirano je vseeno ali je bilo 10 ali pa 240 teroristov na letalu.


- Da NORAD ni poslal niti enega letala, je le naključje ali nesposobnost.


Poslal letalo kam? Na dva airlinerja, ki sta skrenila s poti? Saj NORAD ne ve zakaj sta s poti skrenila, ko pa zve, pa lahko naredi kaj? Sestreli dva airlinerja nad manhattnom ali pa enega nad pentagonom? :)


- Da končno poročilo sploh ne omenja WTC 7, ni nič čudnega, ker je itak samo kolateralna škoda.


No, saj uradno porocilo smo ze proglasili za irrelevantno. Nima veze kaj notri pise, vi ga pa tako ali tako ne upostevate kot nekaj kredibilnega, zakaj ga sploh se omenjas?


Termalna ekspanzija jekla je (prvič v zgodovini) simetrično podrla stolpnico, čeprav smo prikazali slike kar nekaj stoplnic, ki gorijo kot bakle, pa niso niti približno padle, in to po precej daljšem gorenju. Ampak tale je bila po mnenju slotekovcev pač slabo grajena, (skoraj kot šentviški predor, se je nekomu zareklo) čeprav je bil v njej sedež CIA, županov bunker in tako dalje.


No, spet izpostavljas svojo pol pismenost. Rekli smo, da dve stolpnici nista enaki in sta zgrajeni drugace in zato ne mores predvidevati, da ce se ena ni podrla, ko je gorela, da se tudi druga ne bi smela... A ti spet potegnem vzporednico s titanikom? Raje ne bom, ker bos narobe prebral in rekel, da primerjam WTC s titanikom.


- In čeprav Pentagon pokriva desetine kamer, nimamo posnetka letala, imamo pa dejstvo, da so FBIjevci zaplenili trakove okoliških bajt. Ampak kritičnim slotekovcem to ni sumljivo.


Seveda so jih zaplenili, saj je slo za dokazni material o nesreci. Kaj pa mislis, da bodo naredili, kar pustili ljudem, da stvari objavijo?


- Čeprav črne skrinjice v dvojčkih niso bile najdene (vsaj uradno ne), so drugi dan že našli potni list ugrabitelja. To seveda slotekovcem ni čudno. Je pač naključje, je pač možno, da je ravno ta preživel ognjeno kroglo. Enkrat je nekdo napisal: "Ja, možno pa je!" Occam, pa to.


Ti tudi Occama ne razumes, mar ne? To, da so nasli potne liste ugrabiteljev je nenavadno srecno nakljucje. Vsekakor. Vendar pa tudi fireball prezivi marsikatera zadeva. Ob taki eksploziji se ne vzge kar vse v trenutku. Poleg tega, ce so bili ugrabitelji v pilotski kabini in so imeli potne liste pri sebi, potem je povsem mozno, da jih ognjena krogla sploh ni dosegla. Saj sam pravis, da je vecina kerozina zgorela izven stavbe. Piloti so bli takrat ze 'na varnem'!


- Slotekovcem prav tako ni sumljivo, da komisija ni zaslišala desetin prič, neprijetna pričanja pa izločila iz končnega poročila.


V nekem trenutku imas pri taki masi ljudi dovolj pric in enostavno nima smisla jih vec zaslisevati. Seveda pa so po vasi teoriji ostale le tiste price, ki so trdile, da so nekaj cudnega slisale, videle.


In ta seznam bluzov in izmikanj je dolg, dolg, dolg. Kamorkoli se obrneš, naletiš na smešne izgovore, kako je ta in ta stvar takšno in takšno naključje, kako je to in to dejstvo v resnici to in to. Eno samo izmikanje, ko pa zmanjka prostora za izmikanje (kot v primeru termita, kjer se le še


Ja, kot tisto zelo pomembno dejstvo, kdaj se je iztekla ena pogodba. Ravno na dan napada! To je dokaz.


Se javim ponovno, ko se pojavi kakšno novo odkritje, pa vas spet malo požokam.


Kaksno odkritje? Do sedaj si odkril samo to, da naj bi nasli termit, nihce pa ne ve, ce je to res in kako je prisel tja.

BigWhale ::

Prvo kot prvo, kroglica ne pade skozi v kolikor segrevaš tako obroč kot kroglico hkrati.


Kroglica gre skozi obroc, ce je ne segrevas ali pa segrevas in obroc in kroglico. Vsekakor. Se bo pa ustavila ce bos segreval kroglico in nogo od mize. Razumes? En jeklen tram na eni strani segrevas, na drugi pa ne. Nekaj toplote se prenese do drugega konca, vsa pa ne.


Na daljnovodih so kabli zelo napeti, še posebno pozimi a se zaradi svoje teže posedajo.


Pozimi so bolj kot poleti, to pa zato ker so krajsi zaradi mrazu. Poleti so kabli daljsi. Poleg tega pa obstaja se fizikalna formula kako izracunat za koliko mora biti kabel povesen, da se ne bo raztrgal pri ozitvah.

Železniški tiri so dandanes vsi lepo zavarjeni. Temperaturne raztezke kompenzirajo na ovinkih ali na za to namenjenih 'pragovih' da kolo ne pade v tisto grbino. Podobno so narejeni pragovi na mostovih, železniški imajo celo koleščka.


Nazadnje na progi se niso varili tramov, vsaj tam ne kjer sem jaz gledal.

thramos ::


Pa tudi če je eksploziv bil nastavljen, kako to, da se je stavba pričela rušiti ravno v območju, kamor je priletelo letalo?


Predvidevam da je bila stavba "minirana" ob vznožju, ker se je od tam slišalo "eksplozije", kako se potem razlaga zgornje dejstvo?

Vajenc ::

Eksplozije v nižjih nadstropij je razložil se mi zdi da ravno BW (pristisk dima i plinov). Eksplozija, ki bi lahko minirala stolpnico bi se slišala z jakostjo 120-130 decibelov tudi do kilometra daleč. Npr., preden se je zrušila stolpnica7 za novinarko BBCja, tako močnih zvokov ni bilo slišati.

Edit: bolj smiselno sestavil stavek ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

poweroff ::

Em... zakaj je bilo potrebno stavbe porušit do konca? Zakaj ni zadostovalo, da se teroristi samo zaletijo v njih - ali pa kamorkoli v NY?

A to ne bi bilo dovoljšen razlog za vojno v Iraku?
sudo poweroff

XsenO ::

Čeprav je bila potopitev Luthisanje (upam da sem prav napisal) dovolj za vstop v 1. sv in incident v Tonkiškem zalivu dovolj za v Vietnamsko, režirana pričevanja o grozotah v Iraku za 1. zalivsko ali v primeru Nemcev napad na radijsko postajo za začetek 2. sv.(se najde še druge), so se ti novodobni Američani odločili za overkill za biti ziher.
Čeprav bi jih eno letalo v eno random stolpnico(brez podrtja te)stalo manj in bilo po vsej verjetnosti dovolj za isti učinek.

BTW to ni bilo za vojno v iraku toda za "War on terror". Irak so napadli zaradi WMD, katere seveda niso nikoli bili najdeni.
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

rndm2008 ::

Le še za Ksenota, ki je prišel ven pravzaprav z najlepšim dokazom, da je šlo za miniranje WTC 7. Kseno, tako je, dobro si opazil, najprej se podre del penthousa, nekaj sekund kasneje pa vse skupaj pade. V prostem padu, ja. Zdaj pa povej, kje tam v bližini vidiš kakšen požar? Z lahkoto ti pojasnim, zakaj je padel ravno tisti del najprej. Eni od posnetkov lepo kažejo, da je ravno na tistem delu stolpnice nastal tisti "klin", točka, v katero se začne sesedati ostala bajta. Zato je pa tako lepo posedlo tisti penthouse ravno nad tistimi stebri, ki so bili najprej porezani. Če kaj, potem to dokazuje ravno to, da gre za demoliranje, ne pa za kolaps od požara. Si se ustrelil v nogo s tem. Pa še enkrat si poglej slike in videe bajte in kolapsa, pa pokaži, kje so ti hudi požari, da so podrli penthouse. Požari so bili nekaj deset nadstropij niže, najprej pa pade ravno penthouse. Ne gre skupaj. Potem pa poglej slike stolpnic, kako gorijo dobesedno kot bakle, pa se nobena ni podrla, pa to primerjaj z nekaj malimi požarčki, ki so bili v WTC 7. Potem pa razloži to neskladnje. Jasno, ne ostane ti drugega, kot "termalna ekspanzija". Kako so torej lahko požari po različnih točkah bajte povzročili tako simetričen kolaps? Za to pa nimate razlage, saj je tudi ne morete imeti.

Imamo pa pričanje strokovnjaka za demoliranje, ki je prepričan, da gre za kontrolirano rušenje, ampak slotekovci spet vedo več. Enako, kot vedo več od arhitektov. Pa tudi več od gradbenih inženirjev. Seveda, električarji so sama smetana inženirske stroke, vsi ostali so napol bebci, kajne?

Kit, ne znam reči drugače, ampak ti res ali nisi dovolj brihten ali pa se namerno tako patetični izvijaš. Le kdo si še drzne izreči to abotnost, da je vseeno, kaj piše v uradnem poročilu? A si res tako trd? Se ti ne zdi, da če bi uradno poročilo ne bilo sporno, da tele debate ne bi bile potrebne? Pa kaj je s tabo? Ne dojameš, da so laži uradnega poročila vzrok za vse tole cukanje? Ti ne potegne?

Kit, vzorci termita so bili pa najdeni na štirih različnih lokacijah, nekaj kilometrov narazen. Povej mi, na katerih deloviščih se uporablja nanotermit? Če ga torej niso pripeljali Talibani. Le povej, kje so bila v tistih dneh demoliranja kakšnih stolpnic? Namreč, WTC 3, 4, 5 in 6 so porušili kasneje, pa prah od njih kolapsa ni mogel doseči točk (ker so bile te bajte pravzaprav le še ožgana ogrodja), kjer so bili vzeti vzorci prahu z nanotermitom, pa tudi zelo malo verjetno, da so za njih uporabljali visokotehnološki nanotermit. Torej, s katerega prizorišča rušenja je prišel nanotermit, če ne iz WTCjev? Ali pa povej, na kakšnem gradbiču se uporablja nanotermit? In od kje so se pojavile milijarde železnih mikrokroglic v tem prahu? Pojasni. Z besedo na dan.

Ok, dovolj sem vas mučil, vam bom dal malo počitka. Kot rečeno, ko pride kakšna nova neprijetna noviteta, vas spet malo požgečkam. Pa mirno vest vam želim, hehe.
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!

Gandalfar ::

ali lahko kdo da kaksen kredibilen vir o tem kaj nano-thermite je. Google najde samo linke v povezavi z 9/11.

Ziga Dolhar ::

'Porocilo' o incidentu je nastal pozneje, in NI vzrok ali razlog tega incidenta, pac pa ex post facto razlaga oz. poskus tega.

Zato verodostojnost porocila in njegova vsebina ni v nikakrsni vzrocni zvezi s sesutjem oz. nacinom sesutja dvojckov, in utemeljevanje razlogov za sesutje z navedbami v porocilu predstavlja formalnologicno napako oz. tavtologijo.
https://dolhar.si/

CoolBits ::


to dvoje pa nekako ne gre skupaj


Pa kje je tisti silni požar, ki je povzročil deformacijo jekla v wtc... tukaj se lepo vidi leseno mizico in računalnik skoraj nepoškodovano. Pa letalo naj bi se zaletelo direkt tja... hmm
Še vedno se mi zdi da nekaj ne štima pač... :)

Vajenc ::

Imamo pa pričanje strokovnjaka za demoliranje, ki je prepričan, da gre za kontrolirano rušenje, ampak slotekovci spet vedo več. Enako, kot vedo več od arhitektov. Pa tudi več od gradbenih inženirjev. Seveda, električarji so sama smetana inženirske stroke, vsi ostali so napol bebci, kajne?
A bomo seštevali koliko resnih znanstvenikov iz dotične stroke (demolition man ali arhitekt ne šteje) je proti zaroti in koliko za? Resni znanstveniki spremljajo resne raziskave NIST-a in podobnih inštitutov kjer imajo čas in denar namenjen prav temu. Nekateri bi celo sami naredili kakšen poizkus, če bi imeli sredstva. Tisti arhitekti, ki hodijo po svetu prodajat seminarje na temo WTC hoax imo ne zbirajo sredstva za take raziskave.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc ::

ali lahko kdo da kaksen kredibilen vir o tem kaj nano-thermite je. Google najde samo linke v povezavi z 9/11.

Metastable intermolecular composite @ Wikipedia Spodaj so linki, da bo bolj kredibilno ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

XsenO ::

@rndm2008
Malo bi te popravil. Res mi je, da bi kolaps povzročil požar rahlo smešno(čeprav še vedno vprašanje kakšna je resnična situacija znotraj). Toda nikakor nisem trdil, da gre za demolicijo z eksplozivi (ni dokazov za to v obliki detonatorjev ali sledov eksploziva), temveč za kolaps zaradi poškodb, ki jih je WTC 7 prejel pri sesutju dvojčkov. Še enkrat, v noben posnetku demolicije različnih stavb nisem videl, da bi se prej podru en del na vrhu stavbe in po "dolgem" času ostala stavba, ker pri demoliciji ali gre dol vse istočasno ali v valu ali pa se zatakne na pol poti dol. Nikjer pa ne kot v tem primeru, da se podre nekaj na vrhu in šele po nekem času ostalo. Če pa kje najdeš posnetek demolicje s podobnim izidom, ti vrjamem.


Kaj pa je nano-termit nimam pojma, verjetno so mislil, nano delci sestavin, ki sestavljajo termit ali super-termit (ki je itak le bolj fina varjanta termita).

Edit: btw se lahko potrudiš pisat moj nick kot je napisan, ker drugače izpad v žaljivem podtonu brez potrebe.
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

BigWhale ::

Kit, ne znam reči drugače, ampak ti res ali nisi dovolj brihten ali pa se namerno tako patetični izvijaš. Le kdo si še drzne izreči to abotnost, da je vseeno, kaj piše v uradnem poročilu? A si res tako trd? Se ti ne zdi, da če bi uradno poročilo ne bilo sporno, da tele debate ne bi bile potrebne? Pa kaj je s tabo? Ne dojameš, da so laži uradnega poročila vzrok za vse tole cukanje? Ti ne potegne?


Ti je ze Ziga razlozil, bom se enkrat. Lazi v porocilu, tudi ce so tam, nimajo NOBENE zveze z dogodkom. Te stvari so bile zapisane kasneje in niso razlog za dogodek. Za tole truthanje ti je lahko razlog, to, da si ugotovil, da se jeklo ne tali pri temperaturi gorenja kerozina. Recimo.

Se enkrat: Za dejanje, ki je bilo storjeno PRED nastankom porocila, samo porocilo nima PRAV NOBENEGA pomena. In v tej debati kaj se je res zgodil in kaj se ni zgodilo, ter kako se je ali pa ni zgodilo je prav vseeno kaj pise v uradnem porocilo.

Na primer, ti trdis:

"Squibs, ki se vidijo ob podiranju stavbe so od podtaknjenega eksploziva."

Jaz pa potem podam drugo razlago:

"To je verjetno kompresiran zrak zaradi podiranja stavbe."

Sedaj je na tebi, da ti dokazes, da je tisto res eksplozija, ki jo je povzrocilo miniranje zgradbe in ne samo 'pis stisnjenega zraka' ali pa 'eksplozija stare zaloge petard, ki je pri Johnu v pisarni ostala se od cetrtega julija.'

Ce pa v porocilu pise, da je tista eksplozija nastala zaradi tega, ker je v pisarni takrat prdnil volk, ko je pozrl rdeco kapico in ga je sraufal, je pa to stvar porocila in je popolnoma vseeno kaj meni o tem porocilo.

Razumes zdaj?


Kit, vzorci termita so bili pa najdeni na štirih različnih lokacijah, nekaj


Najprej se bom (spet) citiral, ker si spet spregledal, da te sprasujem o nano termitu in porocilu o tem, da so ga nasli:

"Cakaj, se bom citiral, nekaj kar si spregledal (verjetno nalasc, ker bi te resnica prevec sokirala in bi zacel govoriti bedarije):
"Res? Znanstveno dejstvo? Katera znanstvena ustanova pa stoji za tem?""


Povej mi, na katerih deloviščih se uporablja nanotermit?


Ne, najprej ti povej kdo je ugotovil, da je tam sploh prisoten nano termit.

rndm2008 ::

Evo, za desert le še tale posladek:

Skupina ljudi (za slotekovce le pet minut slave željnih luzerjev), ki jim je, za razliko od Kita, izredno pomembno, kaj piše v uradnem poročilu.

Sami zmedenci, ki iščejo kavzalnost v kaotičnem svetu, kajne, Podbevna?

Kit, če bi prebral članek o termitu, bi videl, kdo ga je analiziral (ti si, kot kaže, večji strokovnjak od sodelujočih pri analizi) in kje je bil pobran. Kaj bi še rad?

Tvoj "dokaz", da so squibsi proizvod od padajočega prahu, je smešen. Ker se ne ujema z osnovno fiziko. Izmerjene so bile tudi hitrosti teh squibsov, in nikakor niso mogli biti posledica ničesar drugega kot eksplozij. Zagotovo pa ne padajočega prahu. Pa če si še tako želiš. Sekaš mimo.
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rndm2008 ()

Vajenc ::

Čisto mogoče, da so našli delce nanotermita. Uporabljajo ga kot smo že ugotovili tudi pri rušenju zgradb, kar se imo dogaja mesečno v NY. Nanodelci pa so tako majceni, da jih sesalec ne uspe počistiti tudi več mesecev po uporabi.

Da bi porušili nadstropje wtc7 bi po mnenju NISTa potrebovali več deset kil nanotermita, ki bi ga bilo težko neopazno prinesti in namestiti na točno pravih mestih v nadzorovani stolpnici. Težko ga je tudi neopazno aktivirati in še težje bi iskrenje tega ostalo neopaženo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc ::

Kost za hoaxarje. Jaz trdim, da je bilo pri celi zgodbi 911 veliko čudnih stvari. Ampak na drugi strani imamo posnetke avionov in njihovih ugrabiteljev, ki treščijo v WTC, imamo posnetke požarov, imamo NIST, ki je naredil veliko simulacij zrušitve, ki štimajo.

Kaj razen teorije zarote imate vi? Posnetke agentov, ki nameščajo dinamit ali superdupernanotermit? Posnetke iskrenja termita? Zvokovne dokaze za detonacijo? Kakšne vladne topsecret dokumente? Posnetke rakete? ... Kaj? Povej! Bi enako verjel tebi ali pa BW, če bi bil bolj konkreten-kredibilen!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Pyr0Beast ::

NIST-ove simulacije zrušitve WTC7-ke nekako ne štimajo.

Raznorazni poki so se dogajali vsaj 300m ali še več od ljudstva in so se večinoma širili horizontalno in ne vertikalno navzdol.

Termit lahko gori ali tiho ali pa eksplodira.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vajenc ::

Raznorazni poki so se dogajali vsaj 300m ali še več od ljudstva in so se večinoma širili horizontalno in ne vertikalno navzdol.
Kako pa so to zmerili? (verjetno misliš od ljudstva okoli stavb WTCja) Še bi te prosil za kak link kako termit tiho reagira.

Edit: pok=zvok
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Mipe ::

Te eksplozije so bile razložene že milijonkrat, ne vem, zakaj nočete sprejeti te razlage. V nebotičnikih so vse etaže ločene, ne? Razen stopnišč in - jaškov dvigal. Teh je bilo kar nekaj v WTC. Pravzaprav jih je bilo ogromno.

In ko se zgodi pritisk, kam gre? Po jaških. Butne ven, kjer more, pri tem pa raztrešči steklene ovire. Igra svetlobe; ogromno vrtečih se kosov stekla odbija svetlobo v vse smeri, zato se ti zdi, da si videl blisk.

Preprosto.

CoolBits ::

Kako se pa zgodi prtisk, od čega če se je vse v prah sesuvalo? A kar pride od dima in ognja?

Mipe ::

Vzbuh. Kerozin, ogenj... Si videl eksplozije, ki so raztresale vse mogoče po celem Manhattnu? No, notri je bilo še huje, ker ni bilo dovolj prostora. Kar pometalo je po jaških. Naredi preizkus, pihni na dlan pred sabo. Seveda ne boš čutil kaj dosti. Zdaj pa vzemi revijo, jo zvij v cev in pihni skoznjo. To se pa bolj čuti, ne?

Gotovo si gledal filme o požarih, kjer ljudi kar pomete, ko odprejo vrata v gorečo sobo. Vroč zrak - vroči plini - zavzamejo veliko več površine, poleg tega pa ostanejo zelo vroči, tudi če ne gorijo več, zato se hitro širijo tam, kjer se morejo, pri tem pa potiskajo hladen zrak ven. Vprašaj gasilce, gotovo ti bodo povedali kaj več o tem, kako previdno vstopajo v goreče stavbe. Predvsem se bojijo zaprtih sob, v katerih je gorelo; če odprejo vrata, se kaj lahko zgodi eksplozija, ko vroči plini pridejo v stik z kisikom, pa nastane eksplozija (si gledal film Backdraft?).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

Matev ::

Kako se pa zgodi prtisk


daj enkrat klapni-zaploskaj z rokami-dlanmi med seboj (lahko daš tudi svojo glavo vmes)
in boš slišal pok (kljub temu da mehko dlan pritisneš ob mehko - pok je še vedno - in to tak da bi beliver verjel da prihaja od česarkoli) in tudi pritisk boš občutil

ko se dve etaži med seboj usekata je pa še toliko težje beliverju razumeti kaj se dogaja
««
29 / 86
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kdo vodi svet in podobne zarote (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
45631193 (2082) T-h-o-r
»

Resnična zgodovina - kdo zares vlada na zemlji (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68742064 (28972) Matev

Irak ll. Mogoče se bo pa komu posvetilo :) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42023061 (18947) jype

11 september in teorija zarote!? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12213457 (9080) jype

Več podobnih tem