»

Open Document Format pretvornik za Word + vojna dokumentov

Ars Technica - Že kak teden dni je na voljo pretvornik, ki omogoča shranjevanje dokumentov v odprtem, standardnem formatu. Ne boste verjeli, a napisali so ga kar pri - Microsoftu! Še povezava.

Verjetno ima pri tej potezi odločenost nekaterih (zveznih) držav, da za svoj državni aparat raje uporabijo openoffice. Vendar bi bilo naivno misliti, da se bodo pri Microsoftu kar tako odpovedali prijemu, ki uporabnikove podatke priklepa na MS Office. T. im. "Information Right Management" je morda tak način. Več o možnih scenarijih si lahko preberete tule.

Tole ni preveč po volji Adobu, ki je s svojim PDF formatom postavil de facto standard na področju dokumentov. Sedaj testirajo nekatere XML razširitve za PDF zapis, kot pravijo na ArsTechnici. Poleg tega ga nameravajo odpreti in standarizirati. Povezava.

Skratka, na področju dokumentov bo še sila zanimivo.

23 komentarjev

Prva slika Radeona X2800 (R600)

VR - Zone - Na VR-Zone se je pojavila prva slika grafične kartice, ki bi naj bila OEM verzija Radeona X2800. Po poročanju VR-Zone, bi naj X2800 XTX izšel v dveh različicah, in sicer daljši OEM verziji (31,5 cm) in krajši retail verziji (24,1 cm). Obe bi se naj šopirili z 1 GB GDDR4 pomnilnika, poleg dolžine pa naj bi se razlikovali tudi po porabi: krajša bo od napajalnika zahtevala 240 W, daljša pa 270 W.Še novica na X-bit labs.

Za ogled slike vam priporočamo uporabo širokozaslonskega monitorja. ;)

48 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se za manjši 2,5 urni izpad delovanja portala, na žalost nam je odpovedal eden izmed dveh strežnikov. Pričakujemo nekoliko počasnejše delovanje, za krajši čas so možne težave z določenimi funkcijami foruma.


Hvala za razumevanje.

71 komentarjev