»

Epizode po en dolar

Slashdot - CBS in NBC sta sporočila, da bosta proti plačilu 99 centov na epizodo, uporabnikom omogočila ogled ponovitve epizod, ki so večinoma predvajane v glavnem predvajalnem času. S tem se tudi TV industrija približuje temu, kar je Apple začel v industriji glasbe. Sistem bo začel delovati v januarju 2006 uporabniku bodo omogočili ogled tudi pri nas popularnih serij kot so: Na kraju zločina, Zakon in red, Survivor. Storitev bo mogoča le preko sistema Comcast.

Walt Disneyjev ABS pa že sedaj omogoča ogled nadaljevank, ki pa je za razliko od CBSja in NBSja mogoča preko Applove storitve iTunes. Cena njihovih serij pa je 1.99 USD. Med njimi pa najdemo tudi Razočarane gospodinje.

Mislim, da ni potrebno poudarjati, da storitev ne bo mogoča v Sloveniji, je pa še en korak naprej v razvoju videa na zahtevo.

10 komentarjev

10 najhujših programskih hroščev v zgodovini

Wired News - Verjetno vsi dobro poznate razne neprijetnosti povezane z napakami oz. "bugi" v kodi programov, ki jih poganjate na računalih. Seveda se programske napake pojavljajo tudi v vseh ostalih napravah, ki maličijo kak kos kode - kot so naprimer mobilni telefoni ali avtomobili. Vendar, katere so najhušje napake do sedaj?

Na to vprašanje poskušajo odgovoriti na spletni strani Wired, kjer so zbrali najhujše napake in zablode pri programiranju do sedaj. Seznam je zelo različen - od napačno sprogramirane vesoljske sonde, eksplozije plinovoda do z rentgenskimi žarki "spraženih" pacientov v bolnišnici, če naštejem samo prve tri favorite. Tudi v tem pogledu je...

22 komentarjev

PostgreSQL 8.1

Slo-Tech - Vse ljubitelje PostgreSQLa je razveselila novica o izidu različice 8.1. Svež veter je prinesel preko 120 dodatkov in izboljšav, kot so vloge, IN/OUT parametri, izboljšano delovanje na večprocesorskih sistemih, vgrajen autovacuum, podpora do 2 terazlogov RAMa na 64-bitnih sistemih ter še mnogo drugega. Več o novostih najdete na njihovih spletnih straneh.

PostgreSQL 8.1 je na voljo v različnih paketih, lahko pa si postrežete z izvorno kodo.

4 komentarji

Microsoft SQL server 2005 in Visual studio

ZDNet - V nedeljo je Microsoft izdal novo verzijo svojega podatkovnega strežnika, "SQL server 2005". Izid je bil večkrat preložen, ker so Microsoftovi inženirji želeli program narediti kar se da varnega in stabilnega, kar naj bi na koncu naredili tudi na račun večine težko pričakovanih novih funkcionalnosti izdelka, ki so tako v zadnjih beta različicah izpadle iz te izdaje. Sočasno z izidom SQL strežnika, pa je Microsoft predstavil tudi novo različico Visual Studia, skupka orodij za izdelavo aplikacij.

Izid teh dveh izdelkov pomeni začetek burnega leta za Microsoft, ki se bo nadaljevalo z izidom novega Xbox-a in končalo z izdajama novega Office-a in nove verzije Windows-ev.

Podobno novico je napisal tudi uporabnik 3p, za njegov trud se zahvaljujemo.

No, pa da vidimo, kaj bo to leto prineslo.

16 komentarjev