»

Xbox One se bo moral redno povezovati na splet

vir: The Verge
The Verge - Da bo moral biti Xbox One ves čas povezan na internet, smo po ovinkih izvedeli že dva tedna pred predstavitvijo. Microsoft je zdaj razjasnil situacijo, ki ni tako zelo huda, a vseeno precejšen preskok glede na preteklost. Nova konzola se bo namreč res morala zelo pogosto povezovati na Microsoftove strežnike, vsaj če bodo uporabniki želeli igrati igre. Do izključitve internetne povezave bo konzola delovala popolnoma normalno, ob prekinitvi internetne povezave (oz. od zadnjega javljanja Microsftovim strežnikom) pa bo še 24 ur imela 'žeton', ki bo dovoljeval igranje iger. Po preteku 24 ur se bo do ponovne vzpostavitve internetne povezave onemogočilo igranje iger.

Ta omejtev ne velja za predvajanje televizijskega signala oz. filmov na optičnih medijih DVD in...

62 komentarjev

Microsoft udaril po botnetu Citadel

Microsoft - Microsoft v sodelovanju z ostalimi podjetji in organi pregona redno uničuje botnete na internetu. To pot so uničili že sedmega, in sicer so razbili široko omrežje okuženih računalnikov, ki jih je napadel Citadel. Kot sporočajo iz Redmonda, so prekinili povezave med več kot 1600 podomrežji okuženih računalnikov in razbili sistem, ki je ukradel več kot pol milijarde dolarjev.

Zlobna koda z imenom Citadel se je po internetu širila že od leta 2011. Gre za potomca zloglasnega botneta Zeus, katerega izvorna koda je na internet pricurljala leta 2011. To so hitro izkoristile hudodelske družbe, ki so si jo prilagodile in ustvarile svoje verzije. Gre za precej specializiran kos programske...

5 komentarjev

Prosto dostopne ocene indijske mature na spletu kažejo nepravilnosti

Hack A Day - Eden najpomembnejših izpitov v Indiji je ISC, ki se tam opravlja po zaključeni srednji šoli. Od njega je odvisno, na katero univerzo se bo kdo lahko vpisal. Zato dijaki težko pričakujejo rezultate in včasih uberejo kakšno bližnjico. Redko pa se zgodi, da ta razkrije velike malomarnosti in nepravilnosti.

Debarghya Das je želel ugotoviti, kako sta njegova prijatelja odpisala test, zato je pogledal, ali je mogoče priti na strežnik z rezultati. Ta je narejen tako, da lahko vsakdo pogleda svoje rezultate, a brez vsakršne zaščite. Ker je prijavni podatek zgolj šifra šole in zaporedna številka kandidata, je Das napisal kratko skripto, ki je z interneta snela podatke o vseh 65.000 maturantih, ki so test reševali, skupaj z imeni. To kaže na malomarnost sestavljavcev računalniškega sistema in je svojevrsten problem.

Bistveno...

24 komentarjev