»

Prodaja glasbe v ZDA pada

Ars Technica - Znani so podatki o prodaji glasbe za največji svetovni trg. V ZDA je prodaja glasbe v prvem letošnjem polletju padla tako med digitalnimi vsebinami kakor pri klasičnih albumih.

Daleč najbolje se prodaja album z glasbo iz animiranega filma Ledeno kraljestvo. V zadnjih 12 mesecih so prodali 2,7 milijona kopij albuma, na drugem mestu pa je Beyonce istoimenske pevke s 700.000 prodanimi izvodi. Lani ta čas je bil najboljši album The 20/20 Experience Justina Timberlaka z dvema milijonoma prodanih izvodov, kar je sicer več. Bistveno slabša prodaja pa je letos od drugega mesta dalje. Letos je tretje leto zapovrstjo le en album presegel število milijon, medtem ko sta bila pred tem taka albuma vsakokrat vsaj dva. Letos je le pet...

54 komentarjev

NSA ste sumljivi, že če berete o Toru

Tagesschau - Nemški časnik Tagesschau in NDR sta uspela pridobiti delce izvorne kode programa XKeyscore, ki ga ameriška agencija NSA uporablja za prestrezanje komunikacije po internetu. Medtem ko smo doslej črpali zgolj iz opisnih virov, je to prvi primer, ko je znana tudi izvorna koda. Ta kaže, da so za NSA sumljivi in s tem upravičene tarče prisluškovanja vsi, ki že zgolj berejo o anonimizacijskem omrežju Tor ali pa Linux Journal.

Kdo je priskrbel dokumente in izvorno kodo, ni znano, je pa verjetno, da to ni bil Edward Snowden. Koda kaže, da NSA ne prestreza le prometnih podatkov, kot so trdili, ampak izvajajo analizo vsebine komunikacij.

Eno izmed pravil v XKeyscoru v elektronskih sporočilih analizira pošiljateljev in prejemnikov naslov, če sta...

37 komentarjev