»

Blu-ray FTW: Warner opustil podporo HD DVD formatu

Heise - Včeraj je vsemogočni Warner Bros. Entertainment na svojih spletnih straneh objavil, da opušča podporo formatu HD DVD (nove vsebine bodo na teh ploščkih izdajali le še do maja 2008) in bo v prihodnje svoje filme ponujal izključno na nosilcih DVD in Blu-ray, saj po njihovem mnenju to zahtevajo oz. pričakujejo potrošniki. Izdajanje vsebin na dveh formatih je pri potrošnikih ustvarjalo dvom in zmedo, posledično pa indiferentnost do novotarije in slabe donose Warnerju.

Spomnimo - HD DVD lahko na en sloj ploščka shrani 15 GB podatkov (30 GB na dva sloja), Blu-ray pa 25 GB (50 GB na dva), so pa prvi nosilci zato cenejši za izdelavo.

V Blu-ray taboru so tako po novem New Line Cinema, Sony Pictures, Walt Disney, Warner Bros. in Twentieth Century Fox, v HD DVD formatu pa vsebine izdajajo New Line Cinema (ki ga nadzira Warner!), Paramount Pictures/Dreamworks in Universal Pictures.

Izvorna novica na Heise, poroča tudi Slashdot.

Je to konec HD DVD formata?

125 komentarjev

Radeon HD 3850 za AGP

Radeon HD 3850 AGP

vir: PowerColor
več strani - Kljub temu, da so matične plošče z AGP vodilom že pred časom večinoma izginile s prodajnih polic nas proizvajalci grafičnih kartic vsake toliko presenetijo z novimi grafičnimi karticami za omenjeno vodilo. Tokrat sta skorajda sočasno svoji različici grafične kartice Radeon HD 3850 za AGP vodilo predstavila Sapphire in PoweColor. Prvi kupcem ponuja grafično kartico s 512 MB pomnilnika s frekvenco 846 MHz (1700 MHz upoštevajoč DDR) ter frekvenco jedra 702 MHz, medtem ko ima PowerColorjeva različica ob enaki količini pomnilnika nižji frekvenci tako jedra (668 MHz) kot pomnilnika (828 MHz).

Več o obeh grafičnih karticah si preberite v Sapphirovem sporočilu za javnost oziroma na spletni strani PowerColorja.

26 komentarjev