»

Napaka v Maemo 5 vmesnik spremenila v pokončen

vir: engadget
engadget - Nokiinemu težko pričakovanemu paradnemu konju (ki naj bi izšel že nekaj časa nazaj, a stanje izida še ni točno znano) je, poleg uporabe rezistivnega na dotik občutljivega zaslona mogoče očitati le nekoliko okoren uporabniški vmesnik. Razen vmesnika za fotografije in številčnice za klicanje je celoten operacijski sistem zasnovan za uporabo v ležečem načinu, kar nekoliko oteži uporabo z eno roko. To naj bi spremenil njegov naslednik, Maemo 6, ki pa, kot kaže zaenkrat, na mobilne telefone prihaja šele čez eno leto. A enemu, bolj ali manj srečnemu, uporabniku Nokie N900 ne bo treba čakati, saj je zaradi manjše napake v operacijskem sistemu le-ta celoten vmesnik preklopil na pokončnega....

20 komentarjev

NASA želi varnejše izstrelitve astronavtov

Test rakete Ares I-X

Slashdot - Ta teden bodo imeli predstavniki ameriške vesoljske agencije govor pred Kongresom, kjer bodo poskusili izposlovati strožje varnostne pogoje, ki bodo veljali ob vzletu. Vse skupaj ne bo samo sebi namen, saj v ZDA svoja plovila pripravljajo tudi komercialni prevozniki v vesolje, zato je zakonska ureditev strogih varnostnih standardov nujna.

Kakšen poseben svetal vzgled raketoplani Space...

32 komentarjev

PayPal z uspešnim črnim petkom

PC Magazine - Pretekli konec tedna je v ZDA pomenil začetek božično-novoletne nakupovalne mrzlice. Tradicionalno prvi dan besnega nakupovanja je petek, ki sledi zahvalnemu dnevu, in se imenuje črni petek. Ime je dobil v Filadelfiji leta 1965 zaradi izjemne gneče na ulicah, ki jo je povzročil.

Ebayev PayPal je bil tako pod hudo obremenitvijo ta petek, saj je ogromno transakcij izvrši kar prek interneta. V podjetju so navdušeno povedali, da so imeli kar 20 odstotkov več prometa kot lani, medtem ko točnih številk niso želeli razkriti. Tudi ostali e-prodajalci so objavili, da so letos prodali več kot lani. Ob tem vsi upajo, da se ne bo ponovil lanski scenarij, ko je nakupovalna aktivnost v zgodnjem decembru zaradi krize popolnoma zamrla.

PayPal pravi, da je bil uradni začetek nakupovalnega obdobja 16. november, ko so zabeležili 28 odstotkov več transakcij kot na povprečni ponedeljek. Na črni petek pa je bilo transakcij za 140 odstotkov več kot običajno. Tudi QVC beleži dobre rezultati - prodali so...

28 komentarjev