»

Intelov i845G čipset

X-Bit Labs - Če bo šlo vse po sreči, bomo kmalu deležni matičnih plošč s tem čipovjem. In zakaj je zanimivo? Zato, ker:

- Bo na ploščah s tem čipovjem podnožje za Pentium IV, točneje Socket478.
- Podpira DDR SDRAM.
- Bo vodilo drvelo pri 400 ali 533 Mhz.
- Ima integriran zvok in mrežno kartico.
- V južni most (south bridge:D ) je vgrajena podpora USB 2.0.
- Vanj je vgrajena grafika, ki naj bi bila na ravni GeForce - a 2 MX.

Kar veliko stvari, ki govorijo v prid te plošče. Najboljša bo kakopak cena: za ploščo, ki ji manjkajo RAM, CPE in disk bo treba odšteti od 140 do 150 $, kar znese na oko okoli 37.000 SIT.

1 komentar

KaZaA: nedolžna

Newsbytes - Presenečenje. Nizozemsko sodišče je razveljavilo sklep nižjega sodišča, da KaZaA, priljubljen P2P program oz. omrežje, krši zakone o avtorskih pravicah: uporabniki jih! Klik!

Če ste trenutno v stanju zelo odprtih uči, pa se 'pomirite' ob obrazložitvi sodbe: KaZaA ne potrebuje centralnega strežnika, kot je bilo to pri Napsterju, ki je -- kratkomalo -- umrl (a še vedno brca! Novička kmalu), poleg tega pa je namenjen prenašanju tudi drugačnih, ne-glasbenih vsebin.

4 komentarji

Bo Intel izdal Pentium IV 2.4 GHz naslednji teden?

X-Bit Labs - Kot se mogoče še spomnite, je bil datum splavitve najhitrejšega Pentiuma IV štirinajsti april, sedaj pa kar nekaj virov sporoča, da naj bi se to zgodilo že sedmega. 14. aprila naj bi se kanila zgoditi tudi pocenitev - bo tudi ta prestavljena? Hm, zanima me, če ima ta prestavitev kaj opraviti z AMDjevo napovedjo, da bo 13. aprila predstavil 0.13 mikronske Athlone XP? Nikoli ne vemo... :D.

No, še nekaj o samem čipu. Zgrajen je v 0.13 mikronski tehnologiji, na začetku jih bodo izdelovali na 200 mm vaferjih, proti koncu aprila pa bodo prešli na večje, 300 mm vaferje. Tako bo to Intelov prvi procesor, ki ga bodo izdelovali na večjih vaferjih.

3 komentarji