»

FX-51 že navijajo

več strani - Athloni-64 FX-51 so šele prišli dobro na prodajne police, a Japonci jih že veselo navijajo. Na VR Zone so tako objavili dosežek Katsumija z Japonske, ki je najmočnejšo različico FX-51, ki tovarniško tiktaka pri 2,2 GHz, uspel naviti na dobre tri gigahertze, seveda hlajeno s suhim ledom in pri močno zvišani napetosti 1, 739 V. SuperPI je na tem računalniku izračunal prvih milijon korakov v 29 sekundah. Klik!

Drugo navitje, na katerega je opozoril monster-x, so opravili na Ace's Hardware, kjer so dobili v mrcvarjenje taisti procesor. Bili so nekoliko manj zagnani ali srečni (kakor vam je ljubše), saj so ga navili na zgolj 2,8 GHz, so pa bili bolj pridni od Japoncev...

13 komentarjev

AMD po Intelovih poteh?

X-Bit Labs -

Prekomerno in prepogosto menjavanje podnožij, vrst pomnilnika in podobne nečednosti so bile doslej v Intelovi domeni, medtem ko so se uporabniki AMD-jevih sistemov s ponosom hvalili o združljivosti nazaj in naprej. Vendar pa X-Bit Labs poročajo, da odslej položaj ne bo več tako rožnat.

Intel je jeseni leta 1999 na trg poslal Pentium III, ki je sprva "zahteval" RDRAM, ki je bil mnogo predrag, kar je bila voda na mlin AMD-ju. Intelu to seveda ni bilo povšeči, zato so se odločili podpreti še ljudski SDRAM. V roku enega leta smo dočakali nov procesor, ki naj bi po specifikacijah prekašal vse kar je bilo na trgu hitrejše od predhodnika. Spet se je zataknilo pri pomnilniko, AMD pa je prikjetno presenetil z novimi Athloni.

In kaj se dogaja zdaj? AMD skuša kupcem vsiliti drag registrirani ECC pomnilnik za Athlone FX-51. Naslednje leto bo AMD izdal še dve novi podnožji: Socket 754 in Socket 939. Slednja infrastuktura tako sploh ne bo združljiva s Socket 940.

Vse to za AMD ni značilno in jim...

3 komentarji

Modificiranje Barebone sistema

Pirate Software - Barebone računalniki so pravzaprav pomanjšani namizni računalniki, saj so skoraj vse komponente enake, le matična plošča je drugačnega formata. Večja prednost takih računalnikov je njhova velikost, saj znaša zgolj tretjino velikosti normalnega ohišja. Na Pirate Software se je našel navdušenec, ki je v pokrov in stranico svojega Shuttla vgradil pleksi. Modifikacija sicer ni nič posebnega in ne predstavlja viška natančnosti, a dokazuje, da je moč modificirati prav vse.

1 komentar