»

Google postane Kul™

Nov Googlov vmesnik

vir: Google
Slashdot - Na našem, vsem ljubem forum-u, se vse prepogosto znajdejo vprašanja, ki so rešljiva v roku minute ali dveh, če le odklikamo na Google. In v teh nekaj letih, od kar je Google z nami, smo se privadili njegovega preprostega, a učinkovitega vmesnika, ki je prikazal rezultate v kar se da pregledni obliki. A tudi Google se mora od časa do časa (če odštejemo praznike - ta praksa je že v veljavi) spremeniti. In tako se je pojavil "nov" Google, s katerim poskušajo avtorji še poenostaviti vmesnik ter dodati tudi preproste tekstovne oglase. Klik!

In ne, ti oglasi vam ne planejo pred oči in vas skoraj oslepijo. [:D]

24 komentarjev

Intel in Dell na sodišču zaradi patentov

X-Bit Labs - Če sem vas v naslovu morda zmedel - ne, Intel in Dell na sodišču ne bosta stala na nasprotnih bregovih. Prav nasprotno. Velikana sta se znašla na sodišču skupaj, saj ju skoraj neznano podjetje MicroUnity Systems Engineering toži zaradi intelektualnih pravic. Tako je MicroUnity začel tožbo proti Intel-u, ker naj bi slednji uporabil tehnologije kot je npr. Hyper-Threading, katerih patente si lasti MicroUnity in naj bi jih razvil pred desetletjem, Dell pa se je na sodišču znašel zaradi jemanja prednosti teh tehnologij v svojih PC-jih. Klik!

In sedaj bodo šli tožiti še vse kupce, ki svoje P4 navijajo ter s tem povečujejo načrtovane zmožnosti?

7 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Kapaciteta trdih diskov v mojem računalu je:
več kot 120 in do 250 GB;30%
(239)
več kot 40 in do 80 GB;26%
(212)
več kot 80 in do 120 GB;22%
(182)
od 10 do 40 GB;14%
(116)
več kot 250 GB.6%
(51)
nimam pojma ali manj kot 10 GB;1%
(10)
Skupaj glasov: 810


Anketo je predlagal miha.

8 komentarjev

Ruski procesorji

Digit Life - Rusi so dobri matematiki, dobri računalničarji, tehniki, inžinirji ter fiziki, problem je le v pomanjkanju sredstev za uporabo vsega njihovega znanja. Zato (in zato, ker so ti ljudje precej poceni delovna sila) veliko število podjetij z bolj razvitih področij prestavlja svoje razvojne oddelke prav v države bivše Sovjetske zveze.

Tokrat pa so Rusi sami razvili strežniški procesor, ki bo ugledal masovno proizvodnjo. Elbrus MCST je namreč razvil 0,13 mikronski 500 megaherčni procesor, ki pri ubogih 1,2 volta napetosti porabi samo 2 W s 4,2 miliona tranzistorji pa uspe iztisniti 400 MIPS in 170 MFLOP-ov procesorske moči. Je izredno majhen - v velikosti kovanca za en Rubelj. Se bo procesor prijel še kje drugje kot v ruskih skrivnih jedrskih laboratorijih, kjer bodo...

21 komentarjev

ATI ALL-IN-WONDER Radeon 9600XT preizkušen

vir: ATI
Overclockers Australia - Da, res je, velikokrat smo že podajali povezave na različne strani, na katerih so preizkusili in spisali sodbo ATI Radeona 9600XT. A morda je prav da podamo povezavo tudi na ta test. Kaj je na tem tako drugačnega od drugih? Namesto da bi preprosto spisali besedilo in dodali nekaj slik, so se fantje pri 3dGameMan.com kot ponavadi potrudili na malce drugačen način in naredili video reportažo. Klik!

1 komentar

MySQL popustil

Monitor - Podatkovna zbirka MySQL je (bila?) zelo priljubljena pri izdelavi spletnih aplikacij, zlasti v navezi s skriptnim jezikom PHP. Potem pa se je začelo zapletati z licenčnimi pogoji in vse je kazalo, da bo podpora za to podatkovno zbirko celo izpuščena iz pete generacije PHP. K sreči pa so pri podjetju MySQL vendarle popustili in bodo dovolili, da se MySQL-ove knjižnice še naprej vključujejo v PHP. Še klik na novičko v Monitorju.

Ko smo že pri podatkovnih zbirkah, v Monitorju navajajo tudi poročilo podjetja AMR Research, ki meni, da se v bližnji prihodnosti obeta razcvet tudi odprtokodnim podatkovnim zbirkam, poleg MySQL še zlasti PostgreSQL. Izboljšati se mora predvsem prilagodljivost velikim količinam podatkov, že sedaj pa so marsikoga prepričale s preprosto uporabo in vzdrževanjem, odzivnostjo, stabilnostjo in seveda tudi s ceno. Še klik na omenjeno poročilo in novičko v Monitorju.

3 komentarji