»

Naslednji mesec dobimo Ryzene 3000XT

vir: AMD
AMD - V AMDju so za začetek julija napovedali tri nove člane aktualne družine procesorjev Ryzen 3000, ki bodo nosili pripono XT in bodo imeli zgolj malenkostno višje pospešene (boost) frekvence. Poleg so najavili tudi novo čipovje, A520, ki pa bo namenjeno nižjemu delu trga.

Ko so letošnjega maja v AMDju lansirali cenovno zelo ugodna štirijedrnika Ryzen 3 3300X in 3100, so s tem načeloma zaokrožili svojo ponudbo namizniških CPUjev generacije Zen 2. Bistvenih nadgradenj ne gre pričakovati pred koncem leta, ko naj bi - pandemiji navkljub - dočakali Zene tretje generacije, oziroma namizniške Ryzene 4000. Kljub temu pa 7. julija v trgovine prispejo trije novi procesorji serije 3000, in sicer Ryzen 5 3600XT, Ryzen 7 3800XT in Ryzen 9 3900XT. Edina razlika glede na ne-XT različice je za 100 MHz ali (pri 3800XT) 200 MHz višji takt v načinu boost. Zaenkrat v razpredelnicah nosijo enako cenovno nalepko kot počasnejši bratje, toda pričakujemo lahko, da se bodo slednji ob njihovem prihodu malce...

26 komentarjev

Facebook pod pritiskom oglaševalcev najavil ukrepe proti sovražnemu govoru

Slo-Tech - Na Facebook se je v zadnjih dneh zgrnil bojkot prominentnih oglaševalcev, ti od podjetja zahtevajo, da ukrepa v zvezi s sovražnim govorom in širjenjem lažnih novic na svoji platformi. Med podjetji - nekatera so oglase odpovedala kar do konca letošnjega leta -, so denimo tudi zares pomembni oglaševalci kot so Unilever, Coca Cola, Hershey in Verizon. Delnice Facebooka so včeraj upadle za 8,3 %, Mark Zuckerberg pa je ob 7,2 milijarde ameriških dolarjev premoženja.

Morda je tudi zato včeraj najavil nekaj dodatnih ukrepov, ki naj bi pripomogli k verodostojni izvedbi novembrskih ameriških volitev. Tako bodo prepovedali oglase, ki bi zatrjevali: "da so posamezniki določene rase, vere, etnične pripadnosti, nacionalnosti, kaste, seksualne orientiranosti, spola ali imigrantskega statusa - nevarni za varnost, zdravje ali preživetje drugih državljanov." Prepoved seveda velja le za plačane oglase, horde razposajenih uporabnikov bodo lahko mirno dalje sejale vse zgoraj našteto.

Drugi ukrepi...

28 komentarjev