»

Microsoftove težave z xboxone domeno

vir: Neowin
Neowin - Avgusta lani je bil Microsoft primoran na hitro umakniti ime "Metro" za oglaševanje (ne ravno dobro sprejetega) novega uporabniškega vmesnika za oktobra izšla Okna 8, ker so pač pozabili preveriti, ali mar kdo v Evropi že drži istoimensko blagovno znamko. Zdaj se zgodba ponavlja, k sreči v manj resni obliki. Za minuli teden predstavljeni XBox One znamko sicer imajo, so si pa pozabili vnaprej priskrbeti pripadajočo domeno xboxone.com. Ta je namreč že od predlani v rokah Britanca Krasimirja Hristov-Ivanovega, ki je kot kaže, tudi ni bil pripravljen prodati, vsaj ne za ponujeno ceno.

Velikan je zdaj primoran vložiti arbitražni zahtevek za odvzem domene pri ameriški arbitraži NAF, ki je ena od s strani ICANNA licenciranih organizacij v ta namen, obenem pa še dobro znana po svoji nagnjenosti v prid...

16 komentarjev

Prodali Apple-I za pol milijona evrov

BBC - Ta konec tedna so v Nemčiji na dražbi prodali delujoč primer računalnika Apple-I iz zgodnjih Applovih let. Zanj je neznani prodajalec od neznanega kupca iztržil dobrega pol milijona evrov. A vse vendarle ni neznano; zanimiva je zlasti predzgodba.

Prazgodovine tukaj ne bomo na široko obnavljali. Apple je računalnik Apple-I izdal leta 1976, ki sta ga mukoma spravila skupaj Steve Jobs in Steve Wozniak. Takrat je moral Jobs prodati svoj avto, Wozniak pa svoj drag kalkulator, da sta sploh lahko sfinancirala razvoj in gradnjo. Apple-1 ni bil nič več kakor osnovna plošča, ki je dobila različna ohišja in zaslone.

Trenutno obstaja še kakšnih 40 primerkov Appla-I, zato je to zelo cenjen računalnik. Ne zaradi svoji sposobnosti, ki jih danes...

4 komentarji