»

Izšel Ubuntu 12.04 LTS

OMG! UBUNTU! - Pol leta je naokoli in to pomeni, da je čas za izid nove verzije priljubljene Linuxove distribucije Ubuntu. Tako smo včeraj dobili Ubuntu 12.04 s kodnim imenom Precise pangolin ali po naše natančni luskavec. Gre za LTS-verzijo, ki izhaja vsaki dve leti in ima za razliko od ostalih verzij po novem pet let dolgo podporo (predhodni LTS so imeli tri leta za namizne in pet let za strežniške inačice, navadne verzije pa imajo poldrugo leto).

Novi uporabniški vmesnik Unity je s tem dokončno dozorel, saj gre za prvo LTS verzijo, ki ga ima. Menijski sistem je v njem se imenuje HUD (head-up display) in omogoča lažno orientacijo. Namesto klikanja po menijih ali pritiskanja bližnjic na tipkovnici lahko ukaze preprosto vpišemo. Enostavno pritisnemo...

134 komentarjev

VMwaru ušla izvorna koda

Poleg kode so ušla tudi elektronska sporočila.

Slo-Tech - Heker z vzdevkom Hardcore Charlie je že 8. aprila na Pastebinu objavil dele izvorne kode, ki naj bi pripadali VMwarovemu programu virtualizacijo ESX. Sedaj je VMWare uradno potrdil, da je objavljena koda resnično izvorna koda ESX, ki so jo ukradli kitajskemu paradržavnemu podjetju. Sicer gre za starejšo verzijo programa, ki pa je še vedno precej v rabi. Incident že preiskujejo.

ESX je je tako imenovani hipervizorski...

10 komentarjev