»

Znanost in tehnologija VIII.

Slo-Tech -

Danes je prvič poletel Airbus A380, največje potniško letalo doslej. Na testni polet je A380 krenil iz Toulousa s šestimi člani posadke in 20 tonami opreme. Vse štiri ure poleta je A380 krožil nad Biskajskim zalivom. Pri vzletu in pristanku ga je spremljalo na tisoče letalskih navdušencev, med letom pa so ga inženirji spremljali tudi prek satelita. Preden bo A380 začel komercialne lete bo moral prestati še približno leto dni testiranj in pridobivanja certifikatov. Za več informacij BBC.

Znanstveniki ugotavljajo, da lahko z merjenjem možganske aktivnosti 'vidijo', kaj oseba misli. Trenutno lahko s to tehnologijo prepoznamo le vizualne vzorce, ki jih oseba...

39 komentarjev

V ponedeljek se je odvijal WinHEC 2005

Nastanitev udeležencev WinHEC 2005

vir: Microsoft
Slo-Tech - Ta ponedeljek se je odvijal WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference) 2005, na katerem je večidel predaval Bill Gates. Govoril je predvsem o novostih, kot so 64-bitni operacijski sistem, ki je na voljo že danes, o Longhornu, na koncu pa je prikazal še delovanje SQL 2005 na 64-bitnem sistemu.

Že na začetku je Bill Gates zanikal, da bi kdaj izjavil znamenito izjavo, da bo 640 kilobajtov pomnilnika zadoščalo za vse večne čase (640K of memory should be enough for anybody). Kasneje je še previdno dodal, da bo trenutna maksimalna podpora, ki jo premorejo 64-bitni Windows, zadoščala za nekaj časa.

Za 64-bitne Windows bo Microsoft do konca leta ponudil SQL Server 2005, Visual Studio 2005 (mimogrede, te dni...

36 komentarjev