»

Kako boste pa danes poimenovali svoj brskalnik?

Slashdot - Če pogledamo zgodovino imena verjetno enega najbolj perspektivnih brskalnikov, trenutno Mozille Firefox, ugotovimo, da je od Phoenixa prešla v Firebird (sicer semantično nepomembna razlika, v kolikor še niste opazili). Pravniki so nato zadevo spet vzeli v svoje roke, in iz Ognjenega ptiča je nastal Firefox. Kar pa očitno vsem ne odgovarja.

Tako Slashdot poroča, da se je pojavil pojavil dodatek Firesomething, ki omogoča, da svojo Mozillo poljubno poimenujete, kar ima učinek na vseh delih, kjer je bilo prej omenjeno ime Firefox, predvsem v naslovni vrstici in menijih. Vsekakor zanimiv dodatek za vse, ki so bili nezadovoljni z zadnjo spremembo imena.

17 komentarjev

Modna revija oblačljive tehnologije

MicroOptical BV-1 Video Glasses

vir: Extremetech
Extremetech - Zagotovo ste že kdaj sanjali, da bi izgledali kakor Geordi LaForge ali pa kot Seven of Nine ter inovativno uporabljali vso moderno tehnologijo, ki jo s tem razkazujete svetu. Kakor kaže, dnevi ko bomo na cestah opazovali podobne osebe niso več daleč. To je pokazala tudi modna revija, ki so jo organizirali v okviru konvencije o brezžičnih tehnologijah v Atlanti. Seveda največ povedo slike tako, da kar oči na pašo.

10 komentarjev

Dvoslojni DVD-ji so na poti

PC World -

Nova generacija zapisovalnikov DVD, ki bodo sposobni ploščke zapisovati dvoslojno in tako na enega zapeči do 8,4 gigabajta podatkov, se nezadržno približuje. DVD-DL oz. DVD-9 zapisljivi ploščki naj bi prišli na tržišče že junija, ko bo Sony začel prodajati svoje enote. Ostali proizvajalci se jim bodo pridružili kmalu.

Še vedno bo problem DVD-R in DVD+R standarda ostal, saj bosta v vzporedni uporabi še vedno oba. Sony je sicer zatrdil, da bo podprl oba, večina ostalih proizvajalcev pa bo sprva podprla DVD+R inačico. Drobni tisk vas opozarja še, da dvoslojnih ploščkov ne bo možno zapeči več kot enkrat, njihova cena pa bo znašala okrog deset dolarjev. Več o tem.

16 komentarjev