»

MikeRoweSoft.com proti Microsoftu: epilog

Slashdot - Zgodba o 17-letnem fantu, ki se je hrabro postavil proti Microsoftovim možem, je dobila epilog. Največja hiša za razvoj programske opreme na svetu je mladoletniku v zameno za domeno MikeRoweSoft.com odobrila povrnitev stroškov za prenos spletne strani na novo domeno, brezplačno usposabljanje pri Microsoftu, XBox, vabilo na tehnološko prireditev v Redmondu in še nekatera darila. Po trditvah Microsoftovega predstavnika so s poravnavo želeli v mladostniku vzbuditi zanimanje za tehniko. Klik!

Zdaj pa hitro kupit majkrosoft.com :)

16 komentarjev

Mobilni telefoni najbolj osovraženi

The Register - Ko je v naše življenje začelo vstopati vse več naprav, večinoma elektronskih, ki so nas opozarjale na čas, sestanek ali nek drug dogodek, so se le-te naprave sčasoma spremenile v ene izmed najbolj osovraženih predmetov na Zemlji. Slednje naj bi potrjevala tudi študija, ki jo je na drugi strani Atlantika opravil Lemelson-MIT, ki je v svoji raziskavi prišel do ugotovitve, da vsak tretji Američan mobilne telefone sovraži, a ga enostavno mora imeti zaradi službe. Mobilnikom sledijo budilke, ki jih sovraži četrtina ljudi, ter televizija, ki je ne mara vsak peti. Na lestvici pa so se znašli tudi računalniki, mikrovalovne pečice in drugi danes "popularni" predmeti. Klik!

Zanima me, če bi tudi v Sloveniji prišli do podobnih ugotovitev ...

15 komentarjev

Pametni telefoni prehiteli dlančnike

The Register - Večnamenske naprave, v katere se čedalje bolj spreminjajo nekdaj okorni in samo "kliči-me-pa-nič-drugega" mobilni telefoni, so, kot kaže, v lanskem zadnjem četrtletju, zavzeli močan tržni delež.

Kot poroča Register, je bilo v zadnjem četrtletju lanskega leta prodanih kar 2,24 milijona pametnih telefonov, kar je za dober milijon več kot število prodanih dlančnikov. Največji kos si je odrezala Nokia, ki je imela kar 50,2% celotne prodaje, sledita pa HP in Palm, vsak z okoli 10 procenti.

Analizna hiša Canalys, ki je objavila podatke, prav tako navaja, da je največji skok prodaje glede na leto nazaj dosegel prav finski proizvajalec, medtem ko je Palm celo prodal relativno manj, kljub absolutnemu povečanju prodaje.

Izvirno novico najdete tukaj.

0 komentarjev