»

Intel izpodrival AMD

X-Bit Labs - O finančni krizi in bojda neizbežni recesiji čivkajo že vrabci na vejah, zategadelj je ravno pravi čas, da pogledamo tržna deleža procesorskih velikanov. Intel je lahko s tretjim letošnjim četrtletjem bistveno bolj zadovoljen, saj se je njegov tržni delež povzpel na zavidljivih 81,2 odstotka, kar je največ v zadnjih treh letih. Nasprotno je AMD-ju v jadra pihal manj ugoden veter, saj je njihov kos pogače upadel na vsega 17,7 %, kar je prav tako najnižja vrednost v zadnjih treh letih. Medaljo za udeležbo dobi tudi VIA, ki obvladuje 1,1 % tržišča.

V tretjem četrtletju letos se je prvikrat primerilo, da so pošiljke mikroprocesorjev za mobilne naprave presegle tiste, namenjene namiznim računalnikom, kar je najverjetneje posledica povečanega povpraševanja po netbookih in ultra poceni računalnikih (ULCPC). AMD-jev slab rezultat gre bržkone na račun šibke prisotnosti v tem segmentu. Kljub temu pa je AMD na področju strežnikov svojo prisotnost okrepil, kar niti ni tako slabo, saj se...

29 komentarjev

Beta SP2 za Visto naslednji teden

CNet - Microsoft je v svojem blogu potrdil, da bo beta različica drugega servisnega paketa popravkov za Windows Visto izšla prihodnji teden, poročajo na CNET. Med novimi dobrotami, ki jih bo SP2 prinesel, velja omeniti podporo za Blu-ray, Bluetooth 2.1, ICCD/CCID pametnim karticam in novo verzijo Windows Search 4.0.

Novost brez primere je tudi dejstvo, da bo spričo novega pristopa v servisiranju isti paket popravkov hkrati namenjen tako namizni Visti in kot strežniški inačici Server 2008. Paket ne bo komulativen, torej bo pred namestitvijo potrebno poskrbeti, da bo SP1 že na disku. Končno verzijo lahko pričakujemo prihodnje leto.

108 komentarjev