»

Intel Prescott 2.8E proti Northwoodu 2.8C

HardwareZoom - Intel In AMD se bojujeta že lep čas in bitki ni videti ne konca, ne kraja. Po izdaji novih procesorjev iz vrst AMD-ja, je tudi Intel moral poslati na trg svojega novega paradnega konja in tako se je rodil Prescott, naslednik v družini procesorjev Pentium4. Na strani HardwareZoom so primerjali procesorja Prescott in Northwood, oba iz družine Pentium4. Procesorja sta tiktakala pri isti frekvenci (2.8Ghz) in bila posajena na enako osnovno ploščo.

Preskuse so opravili v programih 3dMark 2001 in 2003, ScienceMark ter Sisoft Sandra 2004 in v igrah Aquamark, CodeCreature, Quake3 ter UnrealTurnament. Večina testov pokazže, da je Northwood hitrejši od Prescotta, vendar so razlike zelo majhne. Če kupujete nov procesor, se vam splača razmišljati o Prescottu, nadgradnja iz Northwooda na Prescotta pa bi bila popolnoma nesmiselna. Klik!

18 komentarjev

iPod Mini bo zamudil

Slashdot - Izgleda da gre Applu prav vse od rok, kar se glasbe tiče, saj se tudi iPod Mini prodaja neverjetno uspešno. Ostali svet (beri: svet brez ZDA) tako ne bo mogel kupiti 4-gigabajtnega predvajalnika glasbe aprila, ampak šele julija, saj je to edini način, da Apple zadosti povpraševanju v domovini. 249 zelencev vreden malček se kljub mračnim napovedim zaradi prevelike cene neverejtno dobro prodaja. Klik!

Mah, če bi jim šlo vse od rok, bi znali predvidevati, kakšne zaloge si morajo ustvariti.

7 komentarjev

50 let barvne TV

Slashdot - Kot ugotavlja The Houston Chronicle, je Radio Corporation of America 25. marca 1954 v tovarni v Bloomingtonu začel izdelovati prve modele barvnih televizijskih sprejemnikov. Izdelali so 5000 modelov CT-100, ki so imeli 12-palčni zaslon. Cena sprejemnika je bila takrat astronomskih 1000 USD, kar bi danes zneslo okoli 4000 USD.

Prvo leto je bila prodaja slaba, saj je bilo malo TV-kanalov, ki bi oddajali barvno sliko. Črno-beli sprejemniki so na trgu prevladovali še dolga leta, tako da je prodaja barvnih sprejemnikov črno-bele presegla šele leta 1967. Komaj čez 6 let pa je imelo več kot pol gospodinjstev v ZDA barven sprejemnik. Klik!

15 komentarjev

Ranljiva spletna pošta

Slashdot - Izraelsko podjetje GreyMagic je odkrilo varnostno luknjo v spletnih poštnih sistemih HotMail in Yahoo, natančneje v njunih filtrih, ki iz HTMLja poskušajo odfiltrirati potencialno nevarne elemente. Če do omenjenih sistemov dostopate z IE, lahko ob odpiranju sporočila z zlonamerno kodo pride do stvari, o katerih sanjajo pošiljatelji neželene pošte in razpečevalci črvov, npr. kraja uporabniškega imena in gesla, razkritje vsebine kateregakoli sporočila v poštnem predalu, samodejno pošiljanje sporočil iz vašega računa, razpečevanje črvov, razkritje naslovov v vašem adresarju, ob kakšni neredno krpani različici IE pa je možen tudi prevzem nadzora nad vašim računalnikom.

Izraelci so preizkusili samo omenjena spletno poštna sistema in dopuščajo možnost, da podobna ranljivost obstaja tudi v drugih sorodnih sistemih. Podatkov o pri nas priljubljenem Email.si tako ni.

Pri Hotmailu so napako že odpravili, pri Yahooju pa se niso ravno izkazali s skrbjo za uporabnike, saj še niso...

6 komentarjev