»

Maxell predstavil holografsko enoto

Gizmodo - Medtem, ko se HD-DVD in Blu-ray borita za prevlado, je Maxell predstavil optično snemalno enoto, ki bo podpirala medije v velikosti 1.6 TB (ja, prav ste prebrali, to je velikost 63 DVDjev). Mediji sami bodo v formatu 5,25 palca, visoko gostoto zapisa pa dosežejo z dodatno dimenzijo zapisa, torej ne gre več za površinsko, temveč prostorsko snemanje. Tehnologija je podrobneje opisana v izjavi za javnost, vse skupaj pa bi naj bilo uporabnikom dosegljivo v letu 2007.Z majhnimi koraki se tako bližamo tehnologiji Star Trek.

38 komentarjev

XBOX 360 - cene in sesuvanja sistema

Ars Technica - Microsoft je pred nekaj dnevi po vsem svetu istočasno lansiral novi Xbox 360. Pa gremo po vrsti.

iSuppli je podjetje, ki je znano po tem, da analizira, kakšni so dejanski stroški proizvodnje elektronskih komponent. Tako so razstavili tudi Xbox 360. Ugotovili so, da Microsoft pri vsakem Xboxu izgubi 126 zelencev. Microsoftova enota za domačo zabavo tako verjetno upa, da bo izgubo lahko nadoknadila s prodajo iger in dodatkov za Xbox.

Problemi pa so tudi na področju same strojne opreme. Uporabniki poročajo, da se sistem pregreva in sesuva. Najlepše je to vidno v videu, ki kroži po spletu (Project Gotham racing 3), vendar problemi s sesuvanjem niso omejeni le na ta naslov. Eden od možnih vzrokov za to verjetno tiči v dejstvu, da so nekateri zagrizeni osebki nabijali igre od trenutka ko so Xbox kupili. Tako je sistem najverjetneje podlegel večdnevnemu neprestanem igranju.

ArsTechnica pa pravi, da so poročanja o takšnih ali drugačnih napakah nekaj čisto normalnega ob izidu...

96 komentarjev

Trdi diski v obliki LEGO-kock

Slashdot - Slashdot poroča, da so pri podjetju LaCie predstavili namizne trde diske v obliki LEGO-kock. Diski so zunanji in jih lahko nalagamo kot "legice". Priklopimo jih na Usb 2.0 vodilo. Zato, da točno vemo kakšno kapaciteto imajo naši diski, so različne velikosti različnih barv. Tako imamo na voljo sledeče namizne modele: 160GB (bela), 250GB (rdeča), 300GB (modra) in 500GB (rdeča).

Prav tako pa imamo mobilne izvedenke s kapacitetami 40GB (rdeča), 80GB (bela) in 120GB (modra), ki so manjši, zato da jih lahko prenašamo. Vmesnik pa je lahko Usb 2.0 ali firewire.

Na njihovi domači strani pa si lahko preberete še nekaj več o specifikacijah.

31 komentarjev