»

V veliki kriptoaferi na Hrvaškem poniknilo 70 milijonov evrov

Slo-Tech - Na Hrvaškem je izbruhnila velika afera, ki je reška družba za vlaganje v kriptovalute BitLucky nenadoma nehala poslovati. Lastnik in ustanovitelj Luka Burazer je v petek vlagateljem poslal obvestilo, da je stanje podjetja izjemno resno in da bo več informacij o krizni situaciji posredoval v naslednjih dneh. Ti so napočili, informacij pa ni bilo. Burazer je sedaj neznano kje, vlagatelji pa se sprašujejo, ali so vsi njihovi vložki izgubljeni. Primer preiskuje tudi policija.

Po neuradnih podatkih je oškodovanih vsaj 800 ljudi, ki so izgubili približno 70 milijonov evrov. Najmanjši vložki so znašali 2000 evrov, največji pa so dosegli šestmestne številke. Burazer se ne odziva na klice in elektronska sporočila, na družbenih omrežjih pa so izginili vsi njegovi profili.

Burazer je vlagateljem obljubljal visoke donose. Ti naj bi znašali od pet do 25 odstotkov, kar ni ekstremno, je pa še vedno dovolj, da se zdi poslovni model nevzdržen. Pobiral je od 20 do 40 odstotkov provizije, denar pa...

54 komentarjev