»

Vodni bloki

Slo-Tech - Ker je le najboljše dovolj dobro za vas, so tudi tokratna bloka testirali na ProCooling.com in Overclockers.com.

Za prve si je pHaestus ogledal #rotorjev doma narejeni vodni blok. Pri tem nikakor ne smemo mimo dejstva, da je #rotor začetnik recimo temu "odprtokodnega" pristopa k razvoju vodnih blokov. Vse njegove ideje in izsledki so na vojo tako na njegovi domači strani, kot na ProCooling forumih. Poleg tega vse njegove zasnove zahtevajo za izdelavo le najbolj osnovna orodja. Poleg pile in brusnega papirja potrebujemo le še vrtalnik (po možnosti s pomičnim stojalom) ter kako Dremelu podobno orodje.

Drugi blok danes pa je Asetekova Antarctica. Tu ni ne duha ne sluha o DIY duhu, le...

1 komentar

Operacija Fastlink - na lovu za pirati

Slo-Tech - Nedvomno je na Slo-Techu kar nekaj uporabnikov, ki uporabljajo takšno ali drugčano ilegalno programsko opremo. Pred deset in več leti je bilo takšno početje (kopiranje in presnemavanje, takrat še kaset) družbeno in zakonsko sprejemljivo, vendar pa se je z osamosvojitvijo Slovenije in prihajajočim vstopom v EU, tudi državna politika do avtorske lastnine spremenila. Kljub temu, da v Sloveniji zaenkrat možje v modrem izvajajo precej omejene akcije, pa se med organi pregona vedno bolj širi globalno sodelovanje, pri katerem z eno operacijo poskušajo uničiti velike piratske organizacije.

In ena takšnih operacij, do sedaj največja, je operacija Fastlink, v kateri je ameriški DoJ (Department of Justice) v sodelovanju z desetimi državami iz celega sveta razbil, oziroma vsaj poskusil razbiti, več t.i. "warez" skupin. V operaciji Fastlink so se Belgija, ZDA, Danska, Francija, Nemčija, Madžarska, Izrael, Nizozemska, Singapur, Švedska, Velika Britanija osredotočile predvsem na "višje"...

56 komentarjev