Prijavi se z GoogleID

»

Ekstremadura migrira na Linux Debian

Slo-Tech - Lokalne oblasti v španski avtonomni regiji Ekstremadura so napovedale, da bodo izvedli veliko migracijo vseh računalnikov v javni upravi na Linuxovo distribucijo Debian. Velika migracija bo zajemala okrog 40.000 namiznih računalnikov in več strežnikov, s čimer bo drugi največji tovrstni projekt v Evropi. Večji je bil le projekt francoske žandarmerije. Projekt v Ekstremaduri pa je zanimiv predvsem zato, ker bo večji del migracija predstavljala zamenjava lastne in prilagojene distribucije Linuxa z Debianom ter le manjši del prestop z Windows na Linux.

V Ekstremaduri so namreč ugotovili, da Linux sam po sebi ne nosi prihrankov, ampak šele njegova pametna uporaba. V Ekstremaduri so že davnega leta 2002 med prvimi v Evropi odločili, da bodo...

99 komentarjev

Applovi e-učbeniki v prvih dneh uspeh

CNet - Prejšnji teden je Apple predstavil svoj odgovor na klasične učbenike s sistemom iBooks 2. Pripravili so novo kategorijo učbeniki v svoji spletni trgovini iBookStore, kjer je mogoče najti in prenesti interaktivne učbenike (z besedilom, animacijami, videoposnetki, kvizi itd.), in aplikacijo iBooks Author za ustvarjanje tovrstnih vsebin. Ker se učbeniki niso bistveno spremenili že kakšnih sto let, je Apple namreč začutil možnost za radikalnejšo prenovo stebra izobraževalnega procesa. Prvi podatki o odzivu javnosti v teh dneh kažejo, da so na dobri poti.

Uradnih podatkov iz Appla sicer ni, so jih pa ocenili v podjetju Global Equities Research, ki spremlja prodajo Applovih e-knjig.

104 komentarji