»

Brezžična optična miška brez baterij

vir: Gizmodo
Gizmodo - Namesto običajnih brezžičnih mišk, ki za delovanje potrebujejo baterije, so se v preteklosti nekajkrat pojavljale tudi izvedenke, ki notranjega napajanja niso potrebovale. Ponavadi so prišle v kompletu z grafično tablico ali podobno posebno podlogo, po kateri se jih je nato dalo premikati, delovale pa so enako kot pero.Gizmodo poroča o malce prenovljenem konceptu. Na spletu so zasledili na pogled precej ceneno miško neznanega proizvajalca, ki namesto baterij uporablja podlogo, ki ustvarja električno polje in tako napaja miško na daljavo. Žal je še vedno problem, da si ne moremo sami izbrati podloge, vprašljiv pa je tudi vpliv izdelka na zdravje...

42 komentarjev

Cyc ali kako zakodirati zdravo pamet?

Slo-Tech - V Kiberpipi ta teden organiziramo dodatno predavanje z naslovom Cyc ali kako zakodirati zdravo pamet?, ki ga bo imel Michael Witbrock, podpredsednik razvoja v CyCorp.

Med najbolj razvpitimi sistemi v umetni inteligenci je sistem Cyc. Ideja Cyc-a izhaja iz začetka osemdesetih let, ko je bil cilj skupine znanstvenikov iz univerze v Stanfordu, da bi naredili bazo znanja, ki bi vsebovala večino znanja s katerim operiramo v vsakdanjem življenju.

Na vrhu tega bi bil pa mehanizem za sklepanje, ki bi omogočal uporabo zakodiranega znanja za izpeljavo novih sklepov.

Za slovensko sceno je še posebej zanimivo, da je Cycorp nedavno odprl podružnico v Ljubljani, ki bo...

8 komentarjev

MySpace bo posredoval podatke o spolnih delikventih

Slashdot - MySpace je po debati o varovanju zasebnosti vendarle popustil pod pritiskom tožilcev iz nekaterih zveznih držav ZDA. Od podjetja zahtevajo podatke o registriranih storilcih, ki so v preteklosti izvajali nelegalna dejanja, povezana s spolnostjo (predvsem na področju pedofilije). MySpace je določene podatke o omenjenih ljudeh v preteklosti že zbiral, a le za lastne potrebe, sedaj pa jih bodo tudi delili z drugimi. Namen vsega skupaj naj bi bil varovanje otrok in mladih, ki uporabljajo storitev. Izvorna novica.

10 komentarjev

Resničnost: Pisarniški programi

Slo-Tech - V torek (danes) vas ob 18.05 vabimo pred male ekrane na prvi program TV Slovenija, kjer bo na sporedu Resnična resničnost, oddaja o digitalnem življenjskem slogu.

Govorili bomo o troboju pisarniških atletov. Prvaka Microsoft Office izzivata OpenOffice in Googlova spletna ponudba. Kdo je hitrejši, boljši, lepši, popolnejši, cenejši, enostavnejši, bolj hroščat, požrešnejši? V resničnosti!

Sergej pa bo v strojnem kotičku predstavil multifunkcijske naprave, manjkale pa ne bodo niti igre!

Ob 18.05 se vidimo na prvem kanalu TV Slovenija!

24 komentarjev