»

Facebook v Evropi ukinja samodejno prepoznavanje obrazov

BBC - Ko je Facebook junija lani za vse uporabnike uvedel možnost samodejnega prepoznavanja obrazov na fotografijah, so bili odzivi varuhov zasebnosti zlasti v Evropi zelo ostri. Storitev Tag Suggestions namreč na fotografijah samodejno najde obraze ljudi in predlaga označite (tagging). Pri tem gre Facebook celo tako daleč, da uporablja algoritem za identifikacijo in samodejno predlaga ime najverjetnejše osebe na sliki. Storitev je privzeto vključena (opt-out), dodatno pa je problematična, ker uporabnike kar sili k izpostavljanju drugih ljudi.

Prva se je ostro odzvala Nemčija, kjer je informacijski pooblaščenec že avgusta lani povedal, da je Facebooka praksa ilegalna. Sedaj bo Facebook storitev ukinil za celotno Evropo.

Irski informacijski pooblaščenec (na Irskem...

5 komentarjev

Danes izredni popravek za ranljivost v Internet Explorerju

Microsoft - Microsoft popravke za svoje programe izdaja vsak drugi torek v mesecu in redko se zgodi, da je treba kakšnega izdati izredno in že prej. Za Internet Explorer se je to nazadnje zgodilo januarja 2010. To se bo spet primerilo danes, ko bodo izdali popravek za pretekli teden odkrito ranljivost v Internet Explorerju, ki ogroža vse verzije do vključno IE9. Če uporabnik z ranljivim brskalnikom obišče zlonamerno stran, se na njegov računalnik samodejno namesti malware. IE10, ki ga vsebuje Windows 8, pa je imun.

Napadi, ki izkoriščajo omenjeno ranljivost, se že dogajajo, čeprav Microsoft zatrjuje, da je njihovo število majhne, posledice pa omejene. V ta namen je Microsoft ponudil tudi prvo pomoč, ki...

38 komentarjev

Spopad hekerjev: Peter Veliki proti Sun Cuju

SecurityWeek - Trend Micro je izdelal zanimivo študijo, v katerem so primerjali lastnosti vzhodnoevropskih in vzhodnoazijskih hekerjev kot dveh geografskih skupin, od koder najpogosteje prihajajo hekerji. Rezultate so predstavili v poročilu z naslovom Peter Veliki proti Sun Cuju.

Večkrat beremo o napadih, ki so jih izvedli kitajskih hekerji, a to ne pomeni, da vzhodnoevropski zaostajajo v sposobnostih, ugotavljajo. V resnici je ravno nasprotno. Medtem ko azijskih hekerji napadajo vztrajno in v velikih številkah, so njihova orodja nekoliko manj sofisticirana in precej bolj generična. Napadalci iz nekdanjega sovjetskega bloka uporabljajo posebno, za vsak napad posebej napisano kodo, ki...

6 komentarjev