»

Samsung predstavil izboljšan Galaxy S5

Slo-Tech - Samsung nadaljuje tradicijo izdaje več verzij svojih telefonov, tako da je tudi Galaxy S5 ta teden dobil svojo močnejšo verzijo, ki pa bo sprva na voljo le v Južni Koreji. Sodeč po njegovem imenu Galaxy S5 LTE-A bi pomislili, da je edina razlika v podpori novemu standardu hitrega prenosa podatkov po mobilnih omrežjih, a bi se zmotili.

Glavna in najočitnejša razlika je seveda nov zaslon QHD z ločljivostjo 2560 x 1440, kar ga postavlja ob bok konkurenčnemu LG G3. Ker so te točke razporejene po zaslonu z diagonalo 5,1 palca, predstavlja to gostoto točk 577...

102 komentarja

Novi Unicode 7.0 prinaša tudi nerazvozlane pisave

Slo-Tech - Izšla je nova verzija standarda Unicode za zapis znakov, ki v verziji 7.0 podpira že več kot 110.000 znakov v več kot sto pisavah. Zadnja verzija je prinesla novih 2834 znakov, od katerih večina pripada 23 novim pisavam, ki so sedaj vključene v Unicode.

Ker Unicode podpira že praktično vse pisave v uporabi, se postavi vprašanje, kaj predstavlja največji količina novih pisav. Večinoma gre za stare pisave, ki dandanes niso več v uporabi.

Zanimivo je, da Unicode 7.0 po novem podpira tudi linearno A-pisavo, ki so jo uporabljali Minojci na Kreti in sploh še ni razvozlana. To je prva ali druga nerazvozlana pisava, ki je vključena v Unicode, odvisno od statusa znakov na disku iz Festosa, ki so že v Unicodu.

Novosti, ki ne sodijo v mrtve in redko uporabljane pisave, so novih 643 znakov iz wingdingsov in webdingsov. Resne spremembe pa so dopolnitve znakov v pisavah Severne...

9 komentarjev

Razbili prvi izsiljevalski virus za Android

Slo-Tech - V začetku meseca odkriti izsiljevalski virus za Android, ki zašifrira datoteke na pametnih telefonih s tem operacijskim sistemom in je prvi odkriti primerek za Android, je dobil protistrup. Program, ki odklene šifrirane datoteke, je napisal dodiplomski študent na Univerzi v Sussexu Simon Bell.

Da Simplocker, kot se virus imenuje, ni dodelan in predstavlja bolj dokaz koncepta kot resnično nadlogo, je bilo znano že takoj ob odkritju. Čeprav virus prek interneta prek Tora komunicira s krmilno-nadzornimi strežniki, za šifriranje uporablja algoritem in ključ, ki sta zapisana v njegovi kodi in se ne spreminjata.

Zato se je Bell lotil analize kode, kar ga je pripeljalo do programa, ki omogoča obnovitev zaklenjenih datotek....

2 komentarja