»

Spletne urice: Osnove protokola HTTP ali kako streči čim manj vsebine

Slo-Tech - V sredo 5. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice kjer bo Primož Bratanič predaval o osnovah protokola HTTP oziroma kako streči čim manj vsebine.

Tokrat si bomo skupaj ogledali, kako lahko z uporabo nekaj osnovnih trikov, ki jih omogoča protokol HTTP, obremenitev našega strežnika zmanjšamo za več kot polovico. Primož Bratanič je glavni programer portala Slo-tech in odgovorni trener veleznane hrčkovske reprezentance.

5 komentarjev

Novičke iz ATI-ja

Slo-Tech - ATI naj bi v tretjem četrtletju letošnjega leta predstavil dva nova grafična čipa, v 80 nanometrski tehnologiji izdelana RV560 in RV570, ki bosta nasledila RV530, na katerem temelji sedanja družina Radeon X1600. RV560 bo imel 8 pixel cevovodov, 24 Pixel Shader in štiri Vertex Shader enote. RV570 bo imel dvanajst Pixel cevovodov, 32 Pixel Shader in šest Vertex Shader enot. Oba bi imela 128 bitno pomnilniško vodilo. Po zmogljivostih bi naj bil RV560 zmogljivejši od GeForce 7600 GS, RV570 pa od 7600 GT. Ime za novo kartico, temelječo na omenjenih čipih, še ni znano, govori se pa o Radeonu X1700. Več o novih grafičnih čipih v izvorni novici na VR-Zone.

Poleg tega so se pojavile informacije o novem grafičnem čipu R580+, pri katerem gre za običajno R580 jedro izdelano v 80 nanometrski tehnologiji. Omenjeni čip bo predstavljen predvidoma v tretjem četrtletju letošnjega leta.

ATI je podal tudi finančno poročilo za obdobje december 2005 - februar 2006. V tem obdobju je imel 34...

9 komentarjev

Pipin odprti termin: Urejanje not in glasbenih dokumentov pod Linuxom

Slo-Tech - V torek 4. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Matevža Jekovca z naslovom Urejanje not in glasbenih dokumentov pod Linuxom.

Glasbeniki, ki uporabljajo Linux, so bili dolgo časa prikrajšani za aplikacije namenjene pisanju not in urejanju glasbenih dokumentov (npr. Finale, Sibelius, Encore pod Windows). Prosta programa za pisanje not, NoteEdit, in za notografijo in objavo del, Lilypond, naj bi zapolnila to vrzel. Predstavili bomo omenjena programa, tipičen način njune uporabe in za priboljšek napisali, predvajali in natisnili vsem poznano ljudsko pesem. Predavanje bo namenjeno skladateljem, aranžerjem, zborovodjem, pevcem oz. inštrumentalistom in nasploh vsem drugim...

8 komentarjev