»

Athlon 64 3400+ naprodaj

X-Bit Labs -

Čeprav AMD še ni uradno napovedal Athlonov 64 3400+, so se le-ti že pojavali v nekaterih internetnih in tudi klasičnih prodajalnah, kar daje slutiti, da jih bo AMD uradno predstavil kmalu. Procesor tiktaka pri 2,2 GHz in ima cel megabajt drugonivojskega predpomnilnika ter podporo Cool'n'Quiet tehnologiji. Spravili ga boste v podnožje Socket 754, prek vgrajenega krmilnika pa podpira enokanalni pomnilnik PC3200. Cene se trenutno gibljejo med 440 in 533 dolarji. Uradnih informacij iz AMD-ja še ni. Več o tem.

10 komentarjev

Primerjava kodekov

NeroDigital

vir: Doom9.org
Doom9.org - Na zelo znani strani (predvsem za tiste, ki se ukvarjate z luščenjem DVD-jev) doom9.org so spet primerjali video kodeke. Tokrat so pod drobnogled vzeli: 3ivx, Divx3, Divx5, Xvid, ffvfw, NeroDigital, RealVideo9 in VP6.

Preizkus je obsegal Matrix, Saving Private Ryan in Futuramo. Hitrostni prvak je tokrat najnovejši NeroDigital kodek, saj je v testu kodiral s kar 59 fps, divx5 je bil 10-krat počasnejši, divx3 in XviD pa sta s 46 in 37 fps pokazala, kako hiter bi naj bil kodek. Seveda niso pozabili na slike tako, da se lahko sami odločite, kateri je najboljši ter presodite o kvaliteti slik. V zaključku so še dodali, da je novi NeroDigital sicer zelo hiter, vendar pa sliki manjka...

9 komentarjev