»

GeForce 7600 GS tudi za AGP

Hartware.net - Čeprav se vodilo AGP počasi poslavlja, bomo očitno dočakali tudi nVidiino kartico GeForce 7600 GS v tej izvedbi. Hartware.de piše, da bo Galaxy avgusta predstavil novo grafično kartico, zasnovano na GeForce 7600 GS, ki bo imela priključek AGP in bo stala med 130 in 145 evri. Na voljo bosta dve verziji - s 256 in s 512 MB pomnilnika. Procesor bo tiktakal s 400 MHz, za frekvenco pomnilnika trdnih podatkov še ni, imel pa bo običajnih 12 cevovodov.

34 komentarjev

Zapisovalnik Blu-ray za 750 zelencev

X-Bit Labs - Pri Sony Electronics so včeraj najavili, da bodo avgusta predstavili prvi zapisovalnik Blu-ray za osebne računalnike z dostopno ceno. Sony BWU-100A, kot se bo naprava imenovala, bo podpiral branje, predvajanje in zapisovanje vseh formatov DVD-jev, CD-jev in najpomembnejše 25 in 50 gigabajtnih Blu-ray diskov. Zanimivo je, da bo enota še vedno podpirala le stari ATA (PATA) in ne vedno popularnejšega SATA. Napravo lahko pričakujemo 18. avgusta za 750 ameriških dolarjev (597 EUR), s čimer bo najcenejša tovrstna naprava. Trenutno ponujata Panasonic in Pioneer svoji rešitvi za 900 oz. 1000 dolarjev (716 oz. 795 EUR), BenQ pa obljublja svojo za 799 evrov (1023 USD). Več o tem.

31 komentarjev

PlayStation 3 že v proizvodnji

X-Bit Labs - X-Bit Labs poročajo, da se je po neuradni informacijah kitajskih Apple Daily in Commercial Times proizvodnja nove Sonyjeve igralne konzole PlayStation 3 že pričela. Asustek Computer naj bi tako že pričel pošiljati prve pošiljke Sonyju. Asusu naj bi že junija poslali okrog dvesto tisoč komponent, kar pomeni, da lahko pričakujemo prav toliko konzol v kratkem, septembra in oktobra pa že več kot milijon.

Sony je medtem obljubil, da bodo do uradne predstavitve, ki bo 11. novembra na Japonskem in 17. novembra drugod po svetu, imeli na zalogi dva milijona konzol, do konca leta pa jih bodo razposlali štiri. Ceni ostajata nespremenjeni - 499 in 599 ameriških dolarjev (397 oz. 476 EUR).

79 komentarjev

Razbit Skypov protokol za VoIP

vir: CNet
CNet - Kot na svojem blogu poroča Charlie Paglee, naj bi neko kitajsko podjetje uspelo razvozlati Skyptov protokol za VoIP s pomočjo reverznega inženiringa. V dokaz je Paglee objavil tudi zaslonski posnetek kitajskega programa, ki je trenutno še v razvojni fazi.O dogodku poročajo tudi drugje. Paglee je za CNet povedal, da so posledice tega razbitja za Skype in eBay, ki je Skype pred kratkim kupil, lahko uničujoče. eBay namreč namerava s svojim produktom služiti tudi s prikazovanjem oglasov, poleg tega pa Skype odjemalec uporabnikov računalnik lahko spremeni v tim. super node preko katerega se pretaka promet drugih uporabnikov. Ker super vozlišča porabljajo veliko...

50 komentarjev

Microsoft kupil Sysinternals

Slo-Tech - Verjetno ga ni naprednejšega uporabnika ali (resnega) administratorja operacijskega sistema Windows, ki v svoji "orodjarni" ne bi imel vsaj ene izmed aplikacij, ki so jih razvili Mark Russinovich Bryce Cogswell - Wikipedia, the free encyclopedia in ostali. Autoruns, Administrator's Pak, ERD Commander, Process Explorer, RootkitRevealer, PsTools, Regmon,.. so le nekateri izmed odličnih in nepogrešljivih programov izpod okrilja Sysinternals ter njegove sestrske (komercialne) družbe Winternals.

Od sedaj naprej so ti programi najverjetneje v lasti Microsofta. Čerav podrobnosti še niso znane je gigant iz Redmonda po novem lastnik obeh podjetij. Uporabniki lahko le upamo, da bodo sedaj vsaj nekatere omenjene aplikacije postale standarden del operacijskega sistema ter da Microsoft ne bo ukinil njihovega razvoja.

Več informacij:
- sporočilo za javnost podjetja Winternals
- Sysinternals blog

19 komentarjev