»

Googlovo poslovanje nad pričakovanji

Google - V Mountain Viewu so objavili poslovne rezultate za tretje četrtletje, ki so pozitivno presenetili. Podjetje je v tem času zbralo 5,94 milijarde dolarjev prihodkov, kar je za sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je povzpel na 1,64 milijarde dolarjev oz. 27 odstotkov več leto poprej. Googlov izvršni direktor Eric Schmidt je v luči teh številk optimistično izjavil, da je po njegovem prepričanju najhuje že za nami, tako da v prihodnost zrejo zelo optimistično. Tako se pripravljajo na nove velike investicije, pospešili so program zaposlovanja, budno spremljajo trg za morebitne ugodne prevzeme itn.

Prva taka večja novost, ki jo bodo uvedli, bo Google Editions. Konkurenca Amazonu bo uporabnikom...

3 komentarji

PS3 Slim 250 GB potrjen

vir: engadget
engadget - Medtem ko bo 250 gigabajtni trdi disk v Xbox360 zaenkrat zgolj posebna ponudba, bo Sony večji trdi disk v Sonyjevi konzoli od novembra naprej nekaj običajnega. 120 gigabajtnemu modelu PS3 Slim se bo tako pridružil še večji model, ob 80 in 160 gigabajtnih zalogah debelejših in starejših PlayStation 3. Konzola z večjim trdim diskom bo v ZDA naprodaj za $350, dobavljiva pa naj bi bila od 3. novembra naprej. Evropejci smo tokrat začuda nekoliko v prednosti, saj v Španiji že prodajajo komplet PS3 Slim z 250 GB diskom in igro Uncharted 2, ki imajo nadvse ugodno ceno. Za dvakrat večjo kapaciteto trdega diska, ki ga brez kršenja garancije sicer lahko zamenja vsak,...

17 komentarjev

Kaspersky bi uvedel potne liste na internetu

ZDNet - Ena izmed velikanskih prednosti interneta, ki gre tako rada v nos raznim nedemokratičnim, manj demokratičnim in tudi povsem demokratičnim režimom, je gotovo anonimnost. Z raznimi uredbami o shranjevanju prometnih podatkov in podobnega se sicer trudijo priškrniti to pravico, a povsem nemogoča anonimnost vendarle še ni.

Eugene Kaspersky, izvršni direktor vodilnega ruskega proizvajalca protivirusnih programov, ima podobne svetoskrunske ideje. V intervjuju za ZDNet Asia je predstavil svoje mnenje, da je anonimnost največja varnostna ranljivost interneta. Kaspersky bi najraje videl, da bi vsak uporabnik interneta pridobil poseben potni list, ki bi ga enolično identificiral. Dodaja, da je bil internet zasnovan za znanstveno in vojaško rabo v ZDA, njegova vpeljava v javno življenje po vsem svetu pa je izvedena napak. Uvedba potnih listov, internetne policije in odklop neposlušnih držav bi, tako Kaspersky, še najbolj prispevala k povečanju varnosti na spletu. In ne, identifikacija na...

82 komentarjev

Olimpijske medalje iz odslužene elektronike

engadget - Vsake toliko časa se na spletu pojavijo slike, reportaže ali videoposnetki iz digitalnih smetišč, kamor se odlagajo odslužene računalniške komponente. Običajno končajo v državah tretjega sveta, kjer je tako odlaganje bistveno cenejše in manj regulirano. Ker so te smeti zelo bogate z industrijskimi kovinami - zlata je v elektroniki 17-krat več kot v zlati rudi, veliko je tudi bakra in aluminija - se revni prebivalci mnogokrat zastrupljajo ob recikliranju teh kovin, ki jih nato prodajajo za skromen zaslužek.

Kanadčani so se spomnili opozoriti na ta problem na zelo zanimiv način. Predstavili so...

9 komentarjev