»

New Deal

The Register - Kot je že v navadi, morajo ameriški predsedniki svoj nos vtikati v skoraj vse zadeve, od katerih lahko imajo koristi. Tako se je Bushev kabinet sedaj spravil v reformo varnosti na internetu.

Nastajal je eno leto, in kakor pišejo na Registru, je tik pred objavo. Vsebuje od 60 do 80 napotkov, kako naj bi se v prihodnje oblikovala varnostna politika v omrežjih, velik poudarek pa daje predvsem sodelovanju podjetij, ki se ukvarjajo z varnostjo. Dokument pod uradnim imenom National Strategy to Secure Cyberspace bo na voljo v polni obliki jutri, tako da stay tuned for more.

5 komentarjev

Preskok

Scientific American - Se zavedate, da lahko s hojo po novi preprogi na suh zimski dan ustvarite napetost do 35.000 voltov? Si lahko prestavljate, kaj se lahko zgodi, če potem greste vgradit vašega novega Radeona 9700 in reakcijo, ko kartica ne dela?

Verjamem, da ni med vami nikogar, ki se pred šarjenjem po računalniku ne bi razelektril. Gleda na to, da je nastanek statične elektrike in njene spostitve ali ESD zelo pomemben dejavnik pri izdelavi električnih komponent, prav tako kot v vsakdanjem življenju, je tale članek zelo dobrodošel. V njem najdete tudi zanimivosti, kako se izdelovalci bojujejo proti nastanku statične elektrike in kaj nam lahko ob tem nudi nanotehnologija. Klik.

6 komentarjev

Yukon: "Počakajte do sp1"

Vnunet - Povej mi, bralec, kolikokrat si že slišal nasvete, da z inštalacijo 'poljubnega' Microsoftovega pomembnejšega programja počakaj do izdaje prvega servisnega paketka? --

Gartner, raziskovalna skupina, ki nam je že tolikokrat postregla z zelo zanimivimi rezultati, tudi tokrat vsem zainteresiranim v duhu varnosti strogo odsvetuje namestitev naslednje različice Microsoftovega SQL strežnika. MS naj se v preteklosti -- kar se tiče varnosti -- pač ne bi nevem kako dobro izkazal, zatorej je previdnost v podatkovnostrežniških vodah še kako pomembna. Klik!

error in OnNewProductLaunch ( OdsvetujUporabo ) : infinite loop detected

2 komentarja

SuSE 8.1: oktobra

SuSE - Pripravljalci moje omiljene distribujije Linuxa, SuSE, so napovedali prihod naslednje verzije svojega ne-poceni paketa.

Tokrat se bo vse skupaj vrtelo okoli jedra 2.4.19, uporabnikove uči pa bosta najedali namizji KDE 3.0.3 ter Gnome 2, za vse tajnice pa bo tukaj MS-compatible OpenOffice 1.0.1. Tudi tokrat bo družbo okroglim medijem delala zajetna dokumentacija, paket pa bo seveda na voljo v osebni in profesionalni različici. Klik!

0 komentarjev

Hibridni dlančnik

Infosync - Podjetje bsquare se je odločilo narediti nekaj drugačnega. Naprava je mešanica med dlančnikom in prenosnim računalom. Poimenovali so ga z imenom Maui, njegove specifikacije pa so sledeče: ima 400 MHz Intelov procesor, 64MB pomnilnika, 32 MB Flash ROM in odličen zaslon z diagonalo štirih palcev, resolucijo 640x480 in 16-bitno barvno globino.

Njegova teža znaša 280 gramov, meri pa 140×87×19.5 milimetrov. Baterija zdrži tri tedne v stanju pripravljenosti, 3 do 7 ur pogovorov po omrežju GSM in 3 ure WAPanja preko GPRSja.

Na voljo sta dva modela in sicer s podporo 900/1800 MHz ali 900/1900 MHz. Klik!

3 komentarji