Slo-Tech

»

Nemčija: Odrecite se IE (vsaj začasno)

Heise - Nemški Zvezni urad za varnost in informacijsko tehnologijo (BSI) je uradno odsvetoval uporabo Internet Explorerja. K tej potezi jih je vzpodbudil nedavni vdor iz Kitajske, pri katerem so napadalci izkoristili do tedaj neodkrito luknjo v Internet Explorerju za napad na Google in druga zahodna podjetja.

BSI piše, da so prizadete verzije IE6, IE7 in IE8 v Windows XP, Visti in Sedmici. Popravka za zdaj še ni na voljo in ker tudi poganjanje IE-ja v varnem načinu in izključitev Acitve Scripting nevarnosti popolnoma ne odvrne, BSI priporoča uporabo alternativnih brskalnikov.

Kaj točno je šlo narobe, si lahko preberete v McAfeejevi analizi. Naslednji paket popravkov bo Microsoft izdal 9. februarja, tako da imajo hekerji še dosti časa za izrabo pomanjkljivosti.

Pa pri nas?

105 komentarjev

Cenzura na Kitajskem se stopnjuje s prestrezanjem SMS-ov

Telegraph News - Kitajska je še okrepila cenzuro komunikacij v državi z nadzorovanjem tekstovnih sporočil, poroča The Telegraph. Največji kitajski mobilni telefonski operater China Mobile pravi, da se le držijo navodil oblasti, ki jim nalagajo, da pregledujejo in prijavijo "nelegalne" SMS. Mednje sodijo taki, ki omenjajo ali vsebujejo pornografijo, nasilje, prevare, nagovarjanje k terorizmu, spodbujanje k zločinom in kockanju. Če bodo zaznali kršitve, bodo telefon uporabnika zablokirali.

Časnik The Southern Metropolis poroča, da se to že dogaja, saj so na primer nekemu moškemu iz Dongguana blokirali telefon, ker so v njegovih SMS-ih zaznali nespodobne besede. Ponovno bo dobil telefon v uporabo, ko se bo zglasil na policiji z osebno izkaznico in pisno izjavo, da v prihodnosti ne bo več pošiljal neprimernih SMS-ov.

25 komentarjev

Zlikovci izkoriščajo Haiti za bogatenje

CNet - Katastrofe, kot je zadnja na Haitiju, ko je potres z obličja skoraj izbrisal prestolnico, so izvrstna priložnost za spletne prevare, svari FBI. Z vseh strani nas bombardirajo s posnetki opustošenja, kar v ljudeh prebudi čut za sočloveka, tako da ti masovno nakazujejo denar raznim človekoljubnih organizacijam. In prav na to računajo zlikovci, ki so že postavili na stotine lažnih spletnih strani za pobiranje "donacij".

Ko je leta 2005 udarila Katrina, se je na spletu pojavilo 4000 lažnih spletnih strani, ki naj bi zbirale donacije za pomoč. Nekaj se jih je pojavilo že pred hurikanom, ko je bilo po vremenski napovedi že jasno, da je udarec neizbežen in da bo močan. Podobno se dogaja sedaj.

Denar se zbira na razne načine:...

21 komentarjev