»

Kako se GeForce 3 obnese v 3DMark-u 2001

NvNews - Vas zanima, a? Fantje pri nV News so se spravili nad GeForce3 z 3DMark-om 2001. Kot veste, je 3DMark 2001 trenutno edini program, ki prikaže zmogljivosti Nvidiinega GeForce3 čipa. GeForce3 namreč podpira Microsoft-ov DirectX 8, igric, ki bi tudi podpirale to knjižnico trenutno ni. Kartico so primerjali z GeForce2 Ultra kartico, ki naj bi, po specifikacijah sodeč, bila najbližje GeForce3. Končna ugotovitev testa je, da GeForce3 seka. Ne glede na ceno, ki je, kot sami veste, astronomska.

11 komentarjev

GeForce3 z 128MB pomnilnika

NvNews - Hercules resno razmišlja, da bi naredil kartico na Nvidia GeForce3 čipu, z 128MB pomnilnika. Seveda stvar še ni odločena, ker Hercules ve, da bo zelo malo kupcev bilo pripravljenih odšteti tako veliko denarja za grafično kartico. Kupci, kot smo mi, odpademo že v prvem krogu. Ostanejo torej še profesionalci, ki pa že imajo Quadro2 kartico povsem v te namene. Komu bi torej Hercules kartico sploh lahko prodal?
No, v vsakem primeru bi bilo zabavno videti par testov te mrcine, če bo kdaj sploh izšla. Zdi se mi, da bi premagala Kyro II.

Ura je 13.45 in pravkar sem tukaj ugotovil, da bo Hercules zagotovo začel s proizvodnjo 128MB GeForce3-ja nekje v sredini maja. Jaome .

6 komentarjev

RAM hladilnik

Insane Hardware - Thermaltake je danes objavil nove hladilnike. Nič posebnega, a ne? Ne! To so hladilniki za RAM! So v zapeljivi modri barvi in v različnih paketih. Thermaltake je pripravil dva različna paketa za končnega kupca. V prvem je hladilnik, termalni trak, navodila in posebna držala. V drugem je vse to kar je v prevem in 128MB 2100 DDR SDRAM-a od Samsunga. Paketoma so priložena natančna navodila in vse kar rabimo za udobno namestitev. Več informacij najdete tukaj.

3 komentarji

Kakor sem obljubil

AnandTech - Pred okoli enim tednom sem vam obljubil, da bodo cene Intel Pentium 4 procesorjev drastično padle. Včeraj je, do takrat še neuradno novico, potrdil tudi Intel. Pa si oglejmo nove cene.
Vse cene naj bi doživele znižanje 29. aprila. Cene so za večje količine, a vam bodo vsaj približno pokazale, za koliko bodo padle.
  • Intel Pentium 4 1.5GHz: danes: $635. 29. aprila: $250. To je 60% padec v ceni.
  • Intel Pentium 4 1.4GHz: danes: $425. 29. aprila: manj kot $200. To je 53% padec v ceni.
Majši padec v ceni se bo zgodil tudi 15. aprila, ampak ne bo tako drastičen kot ta, 29. aprila. Očitno se je Intel res odločil, da bo P4 šel v prodajo. Ne glede na žrtve. Zdaj mora samo še doseči spust cene RDRAM pomnilnika in osnovnih plošč za P4 procesorje. Potem bo mogoče kdo celo pomislil o nakupu P4, tik preden bo kupil AMD Thunderbird-a.

9 komentarjev

Vesele praznike

Slo-Tech - Ker sem bil ta vikend zelo zaseden, vam sploh nisem imel časa čestitati za praznike. Torej, vesele velikonočne praznike (kolikor jih je še ostalo). Želim vam tudi kar se da najbolj preležan ter zaspan velikonočni ponedeljek. Pomnite - prostih ponedeljkov je malo .

Ker sem pa v fundamentu zelo satiričen človek, vam morem še reči, da kliknite sem. Pa srečne praznike.

7 komentarjev