»

Četrtina Evropejcev še ni okusila interneta

Delež gospodinjstev z dostopom do interneta, Eurostat 2011

Slo-Tech - Eurostat je včeraj objavil rezultate raziskave o razširjenosti interneta in njegovi uporabi v državah EU, kandidatkah in državah EGP v letošnjem letu. Izsledki kažejo, da se je od leta 2006 občutno povečala dostopnost interneta nasploh in širokopasovnih povezav, medtem ko delež ljudi, ki interneta še nikoli niso uporabili, pada. Pričakovano prednjačijo severne države, medtem ko je v jugovzhodni Evropi penetracija najnižja.

Internet je najbolj razširjen na Nizozemskem, kjer ima 94 odstotkov gospodinjstev dostop do njega. Visoko so še Luksemburg, Švedska (oba 91 odstotkov) in Danska (90 odstotkov), medtem ko so na repu Bolgarija (45 odstotkov), Romunija (47 odstotkov) in Grčija (50 odstotkov). Slovenija s...

23 komentarjev

Apple bojda pripravlja nove macbooke pro z visoko ločljivostjo Retina

DigiTimes - DigiTimes je včeraj ekskluzivno objavil, da Apple za drugo četrtletje prihodnjega leta pripravlja novo generacijo macbookov pro, ki bo imela bistveno višjo ločljivost zaslona. Novi zasloni naj bi imeli ločljivost 2880 x 1800, medtem ko imajo sedanji kvečjemu 1680 x 1050.

Klasičen macbook pro z zaslonom diagonale 15,4 palcev, bi z ločljivostjo 2880 x 1800 zmogel prikazati gostoto pikslov 220 ppi (točk na palec), kar je dvakrat več kot danes. Podobno tehniko Apple že uporablja v novih telefonih iPhone 4 in iPhone 4S ter ipodih touch, kjer se imenuje Retina Display. Ti trenutno zmorejo celo 326 ppi, kar omogoča gladko sliko celo na majhnih razdaljah.

Zaslone gledamo z večjih razdaljah, zato...

326 komentarjev