»

VIA z novim procesorjem

X-Bit Labs - Tajvanska VIA je predstavila nov procesor Eden-N, ki tiktaka pri 1,0 GHz, porabi pa bojda manj kot 7 W električne energije. V družini Eden-N sta še procesorja 533 in 800 MHz, ki porabita 4 oziroma 6 W, s čimer si ta družina lasti laskavi naslov nativnih x86 procesorja z najmanjšo porabo. Poleg nizke porabe ga odlikuje še nizka cena in majhnost, saj zapakiran meri le 15x15 mm. Procesor deluje s čipovjem VIA CLE266, ki podpira še DDR PC2100 pomnilnik, USB 2.0, mrežo in 5.1 avdio sistem. Klik!

13 komentarjev

Američani za FastTrack, Evropejci vsakega po malem

The Register - Nedavna študija o uporabi P2P aplikacij v Zahodni Evropi in v Ameriki, ki jo je opravilo podjetje Sandvine, kaže, da je v Združenih državah še vedno najbolj priljubljeno omrežje za P2P izmenjavo datotek FastTrack, ki ima kar 76 odstotni delež med vsemi P2P omrežji.

Evropejci zanimivo ne uporabljajo zgolj enega omrežja v tako veliki meri, saj naprimer Nemci najčešče uporabljajo eDonkey in sorodne kliente, ki predstavljajo 52 odstotkov P2P prometa, FastTrack pa je šele na drugem mestu s 44 odstotki. Zgovoren je tudi podatek, da po ocenah študije v Evropi kar 60 do 70 odstotkov vsega internetnega prometa predstavljajo P2P programi. Več o tem.

11 komentarjev